Tuesday, May 15, 2012

DIY Part 3: Gubahan Bunga Ros

Ini lebihan bunga selepas diasingkan dengan bunga lily dari Gubahan 1 tadi. 
Yang ni i nak buat special sikit. 
(erk, special la sangat)





Special-nya ialah saya nak gubah dalam pasu kaca. 

Actually ni pasu ikan dania hahahahha!
Ye lah, bela ikan dah beberapa musim asyik mati ajer. Maka, permintaan dania nak bela ikan papa-mama dia dah tak layan dah. Tak kwase i asyik nak bersihkan air ikan dia jer. Pastu dania suka main ikan tu, mau ikan tu tak mati ter-penyet ngan dia. 




Sumbat bunga halus ke dalam pasu.
Tujuannya:
untuk selindungkan tangkai bunga. tak cantik la kan kalu tangkai bunga lebih meriah daripada bunga.
Lagi pun, nampak la 'stylish' sikit bak kata Eric Leong!



Masukkan bunga rose pulak.
SIAP!


Nak letak mana?
Saya letak kat coffee table kat ruang tamu.

Next....


Saya 'show-off' jugak bunga yang saya ubah pasu... dari pasu petak (yang saya dah masukkan bunga tulip) ke pasu bulat (pasu yang sebelum ni digubah bunga llily & rose berhabuk tu)


*itu pun nak tunjuk*

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...