Friday, May 11, 2012

Make-Over Semudah A-B-C...


Salam to all my Beautiful Readers!

Hari ni saya nak share macam mana nak buat 'make-over'  pokok bunga hidup yang dah nyaris nak mati dengan cara yang sangat mudah, cepat & menjimatkan kos! 

Caranya mudah ajer, sekali jeling pun dah buleh siap!


Ini pokoknya. Cantikkan? Kalu beli kena beli yang dah besar. Hahaha!
Beli pokok ni kat SACC Mall on Mac 2010
(ingat nih, sebab beli masa dah dekat nak berenti kerja UNISEL dulu).   


Syukur lah ko pokok, masih bernafas lagi sampai saat ini, walaupun hidup segan mati takmau-mau!
See, kalau nak letak dalam rumah... dengan daun yang 5 helai tu, pasu plastik yang comot, memang tak sesuai. Ini kalau Eric Leong tengok, mesti dia nanges tergolek-golek!


So, what should i do to make it more 'stylish' & 'presentable'?

senang jer... amik sebijik bakul / pasu yang muat untuk kita masukkan pasu bunga tu kat dalam. Macam saya, bakul  buruk ni memang dah sediada kat rumah.

*kalau ada pasu warna PUTIH lagi lawa sebenarnya. nnti i gi beli i tukar. Sebab saya suka pasu warna putih. kat Romantika banyak. Murah itu harussss!

Taraaaaaa... inilah hasilnya!
Betul tak saya kata semudah A-B-C... sekali kelip mata dah leh siap uols.  Kan elok sikit tu.  


Nak cantikkan rumah, tak perlu berbelanja besar... tak perlu nak beli semua baru. Janji pandai  mix & match dan ubah daripada kebiasaan kita buat tu.


Nantikan entry saya make-over gubahan bunga kain plastik pulak yer. 


P/S: Saya suka bunga. Pernah verangan nak bukak Florist you!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...