Saturday, January 19, 2013

January 19, 2013

Review Samsung Galaxy SIII


Ayu bukan 'penggila' gajet.
Janji ado dan boleh digunapakai cukup.
Nak namanya untuk berboros beli gajet, it's no me at all!

Ayu beli Samsung Galaxy SIII ni masa baru-baru ia dilancarkan.
So, a bit pricey la of course.
Tapi, as a reward untuk diri sendiri... pejam mata jer lol.

Beli pun cuma kat kiosk di JJ Bukit Raja.
Sebab ayu dan nizam bukan jenis suka survey ke sana-sini untuk compare the prize.


Samsung Galaxy SIII - Design for Humans... Inspired by Nature


Now dah lebih dari setengah tahun guna SIII ni.
Alhamdulillah... sangat berpuas hati.
Design yang cantik... user friendly... senang nak godek-godek
Even sebenarnya dania lagi expert dari mamanya!
Malah mamanya akan sentiasa refer pada dania.
All layout dalam handphone ni dania yang letak!

Games yang dia downloand... OMG! geram jer kans
Sesenyap dia download dari Play Store.


Anyway,
What kind of applications that i loves to the max?
Of course the CAMERA!

The pictures quality is very tip topppp!
Cantik giler ok!
Cuma kelemahannya ialah takleh tangan bergegar atau snap gambar image bergerak.
Akan blur dan tak sharp.







So... for those yang tengah berkira-kira nak beli handphone dari Samsung product... Samsung Galaxy SIII is highly recommended.  Lagipun harga dah murah sekarang.

Masa i beli dulu dalam RM2200... plus casing RM200 dah jadik RM2400.
Now, may be RM1k jer kot?

Apa pun...
Beli ikut keperluan dan mengikut bajet anda!

Love,
Ayu Rashid