Wednesday, July 31, 2013

Home Deco: Hias Pokok Dalam Rumah

As Salam!

Lagi seminggu nak raya kan?
Mesti kaum wanita dah busy nak hias rumah.

Macam ayu, ayu suka hias rumah dengan pokok hidup yang comel-comel.
Pokok feveret is Money Plant.
The rest, apa-apa pokok yang tak perlu jagaan rapi.
Maklumlah, ayu kerap tinggalkan rumah dan malas nak jaga beria hehe.

So, kat sini ayu nak share gambar-gambar pokok yang ayu letak dalam rumah.
Untuk makluman, semua pokok-pokok ni dah MATI pun!

Ni pokok sekitar tahun 2009 - 2012.
Nanti kalau ada gambar lain, ayu share lagi.
Ada masa ayu godek folder gambar lagi.

Mana tau boleh jadi idea deko rumah korang untuk raya ni.
Yang pasti, senang dan tak perlukan kos besar pun.
So, saper-saper pun boleh buat!

Letak dalam bakul lagi cantik. Nanti ayu carik gmbr yg ayu letak dalam bakul.



Simple tapi menarik!

Pokok gambar atas tadi. 

Ayu suka pasu putih. Nampak simple but stylish

Comei! Boleh letak guli dan ikan gapi.

Campur 2 jenis pokok. Lawa kan?

Money plant. Pokok Money plant ayu silih berganti. Mati yang tu, beli yang lain... nasib baik MURAH! 

Letak dalam pasu Ikea pun cantik. Silalah beli pasu Ikea yang colorful.

Ni banyak, siap akar berjela-jela. Tapi akhirnya mati jugak huhhuu!



Nak cantik, beli pasu besar yang cantik-cantik! Ni main letak jer.

Dania masa kecik... ni masa raya 2010. 

Ginilah akhirnya bila letak ikan gapi dalam air! 

Ok, nanti ayu share lagi deko-deko dan hiasan rumah.
Jumpa lagi!

3 comments:

Mama Rocky! said...

eii..sangat suka..tengah menjengah idea juga nak deko bunga-bunga hiasan ni ")

Ayu Rashid said...

Sila.. sila. Best tanam pokok ni wp asik mati jer hihii

norhidayah eida said...

wahhh.. syoknya... nk tanam gak la dalam rumah..