Tuesday, August 27, 2013

Hias Anjung| Dah siap Batch Pertama

Alhamdulillah.
Hias Anjung Batch 1 dah siap.
Amboii ber-batch bagai kan? Sangat poyo disitu!
Macam la nak bertaman beria bagai kan?



Petang semalam dah siap tanam semua pokok yang ambik kat Besut.
Pokok betik jer belum tanam sebab nak kena tanam atas tanah.
Tu tugasan nizam sebab nak kena mencangkul sikit.
Iols kan bersalin operate, kena la jaga perut. 


Inilah hasil kerajinan semalam. Happy!

Tatau apa nama pokok ni.
Tapi i suka sangat pokok ni. Rasa nyaman jer, sebab pokok ni ala-ala pokok pisang.
Harga pokok ni cuma RM15 jer! Rasa nak beli lagi, kang semak pulak rumah aku hahha!

Ni tatau apa nama pokoknya.
Untuk kasik 'stylo'  dan tak nampak tanah dalam pasu tu, i tanam pokok Money Plant.


2 pokok ati-ati mak mertua kasik dan siap semaikan. Baik kan mak mertua i?
Pastu, 4 jenis pokok lain amik kat Besut.
Pokok Money Plant yang dah sediada kat rumah bawak dari Shah Alam.

Itu jer pokok-pokok bunga yang ada buat masa ni.
Cepatlah membesar yer!Jangan kucing jadikan tempat 'membuang' sudah!


Lepas ni In Sha Allah kalau ada rezeki nak beli buai letak kat luar.
Then, nak beli bidai buluh besar 2 keping nak letak kat gate.

Motif?
Supaya sejuk dan halang pemandangan luar pada waktu-waktu tertentu.
Senang nak melepak kat luar petang-petang dengan anak-anak.
Ada rezeki lagi nak beli kerusi dan meja letak kat anjung ni.

Kemaruk nak hias anjung lebih dahsyat daripada nak hias dalam rumah.
Bukan apa, sebab nak kasik anak-anak keseronokan bermain kat luar.
Nanti iols pun boleh bertenet dari anjung.
Gitew!

OH! Syoknya berangan! hahhahaha.

5 comments:

intan said...

salam, nak tanya pokok ala daun pisang rm15 tu awak beli di mana ya? murah & cantik sgt :) tq

Ayu Rashid said...

As salam intan... ayu beli kat Syafaz Nursery, dkt nk masuk tmn seri haneco senenyih. Yup! Murah giler kan! Kita ingat rega dlm 50+. Pasu tu baru rega rm10.

Ayu Rashid said...

Typo: Semenyih

Ayu Rashid said...

Typo: Semenyih

Ayu Rashid said...

As salam intan... ayu beli kat Syafaz Nursery, dkt nk masuk tmn seri haneco senenyih. Yup! Murah giler kan! Kita ingat rega dlm 50+. Pasu tu baru rega rm10.