Friday, September 6, 2013

Deko bersama Ayu Rashid| Cat Ruang Tamu Part 2

Sabtu lepas, nizam sambung lagi cat rumah untuk:
Feature Wall, atas sliding door, dekat tangga dan dekat bumbung.

Finally siap jugak cat ruang tamu.
Tapi masih ada sikit-sikit lagi nak kena touch up untuk kemaskan lagi.


SEBELUM
Feature Wall



Atas Sliding Door



Bahagian Siling dan tangga



Dalam Proses Mengecat 



Eh! Dah SIAP! 
Snap gambar feature wall jer, dinding lain tak ter-snap pulak. Sebab kagum sangat mataku dengan kaler biru ni.
Tetiber feeling dok dalam Nursery hehehe!


SELEPAS
Bila cat dah kering, terus letak sofa dan karpet kat sini.
Between, ni bukan sofa baru tau. Ni cuma sofa yang di re-upholstery sebelum raya hari tu.
Balik sini lepas raya dah siap!



Next time kalau ada rezeki terpijak rasa nak tukar kain lain pulak.
Sebab tak berapa berkenan pulak kain macam ni. Sebab 'reflection' kain tu jadikan kain sofa tu macam buruk dan comot.
Padahal elok jer sebenarnya.
Ni memang nak kena lempang ngan nizam ni hehehhee. Baru ambik sebulan dah ada hati nak tukar lagi.


Next nak kena bukak railing langsir ni dan letak railing kayu setinggi siling.
Same goes to railing tingkap dekat tangga dan bilik-bilik.
Ikut hati nak upah orang jer, tapi nizam nak buat sendiri.
Haishhhh! Lambat lagi la jawabnya!


Jumpa lagi dalam deko-deko seterusnya. Wah! poyo banyak ko punya deko kan? Rumah camni pun nak show off... hehheh! Takpe, dah hobi dan i takder citer nak share kat sini.. Kita share pasal rumah sudah!

See u there and happy weekend!

1 comment:

Cnidaria said...

awak, just an idea... langsir sliding door tu...kalau awak pasang separas siling lagi cantik dan sesuai... cuma cadangan k? :-) neway suka tgk awak combine kaler2 dalam rumah. kreatif !