Monday, September 23, 2013

Deko Bersama Ayu Rashid| Langsir Eyelet



Lama dah berkenan dengan design langsir macam ni.
Bila googled baru tau... design ni namanya EYELET.

Suka design Eyelet, sebab simple dan kemas.
Kain pun macam tak banyak pakai ni.

Homeinya!


Buat masa ni, pasrah jer la dengan langsir lama ni.
Dah la labuh sampai meleret-leret ke lantai.
Sebab ni langsir ikut ketinggian railing rumah Shah Alam.
Tu yang jadi labuh. Asalnya cantik jer tailor jahit langsir ni.

Railing nak gantung separas siling.
Nak buat 2 lapis railing.
Atas kayu untuk Night Curtain (which is nak buat design Eyelet)
Bawah railing besi jer kot untuk Day Curtain.


Haaaa... Railing atas & bawah macam ni laaa.
Cuma tak bestnya, sliding rumah ni tolak dari tepi, bukan tengah.
So takleh la nak ikat tepi kiri-kanan.
Kena tarik dari Kiri ke Kanan jika nak keluar masuk.


Langsir kat tangga pun setakt ni macam ni jer LOL
Ni sejak lepas nizam cat rumah la.
Railing besi dibukaknya... sudahnya tak pasang lagi.
Ini memang bebetul pasang langsir sap sappp suiiiiiii!
Asal boleh!




Nak buat Eyelet jugak untuk bahagian tangga ni.
Macam ni:



Minggu depan in shaa Allah nak pergi beli kain langsir.

Samada kat Kamdar atau Nilai.
Tengok dulu mana berkenan.
Dan nak tempah kat situ terus. Senang sekali harung.


Jumpa lagi dalam ruang Deko Bersama Ayu Rashid
*poyo kan! hehhehe

*Images Google