Friday, September 13, 2013

Dapur

Sejak lepas raya ni, nizam banyak outstation.
Tak suka! Tapi apakan daya... pasrah!

Kerja mengecat dan kemas rumah pun dah stop!
Sebab weekend jer kami merayap atau balik kampung.
Memang tak tersentuh la bab mengecat ni.


Same goes to DAPUR!
Buat masa ni, asal boleh jer.
Asal kemas dan bersih dah cukup.
Tapi tak dapat nak kemas beria, sebab ada ekon tersadai atas lantai.
Selagi tak pasang ekon tu... selagi tu rasa semak dapur.

Pastu, mainan hariz tak payah cakap la.
2 bakul mainan dia jer.
Sepah-sana-sini.
'Rangka ultraman' pun bersepah atas lantai.
Maklumlah, hariz kan dah title resakse.
Beli ultraman tak sampai beberapa jam.
Memang dikerjakan dia... bersepai part by part.


Things to do untuk Dapur

(1) Nak cat
- Tatau warna apa. Kita decide masa beli cat nanti.
- Warna tiles lantai dan dinding is green+white... so rasa nak cat white jer.


(2) Nak beli meja makan
- Tak sempat pergi kedai perabot lagi. Laki manjang bz.
- I nak beli meja 4 kerusi jer, nizam pulak nak 6. Senang family datang nnti.
- Jenis? Yang biasa dan senang nak jaga. Anak kecik, jgn berangan nak melawa sgt.


(3) Susun semula kedudukan perabot.
- Tunggu beli meja dulu, baru susun.
- Tapi ayu nak dapur yang Less is More.
- Meja makan tu jugak boleh dijadikan study table mama & dania.


(4) Nak beli langsir jalur atau petak-petak.
- Nagoya this weekend jika balik Keratong! 


Tatau nak letak apa atas ni. Boleh la jadi tempat susun bear HARIZ.
Sayang dan suka betul dia main ngan bear ni semua. 

Jumpa lagi dan selamat berhujung minggu!
3 hari cuti ok. Best tu.

Take care & have a good day ahead!
Ayu Rashid

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...