Saturday, October 26, 2013

October 26, 2013

Deko Bilik Anak| ABC Mate dan Mengemas ~ Part 1~

As Salam.
Ni progress bilik dania which is selepas siap di cat sebelum Raya Haji lepas [Klik Sini]

Ayu kemas bilik ni simple-simple dulu sementara nak pasang railing langsir.
Sambil-sambil tu nak ubah kedudukan perabot dari dan susun semula pakaian.
Pelan-pelan buat mana yang ada dan mampu.
Susah sikit nak siapkan kerja cepat, sebab hariz taknak berenggang.
Time malam tak berani pulak i nak duduk atas sesorang lipat kain dan mengemas.
Maklumlah, kami start tidur bawah semula sejak lepas balik kampung ni.

So, ni jer yang dapat buat...

Susun dulu ABC Mate ni. Tapi tak cantik sangat sebab ni 2 jenis berbeza.
Apa pun, belasah jer la dulu. Ingat nak letak beli kat Nilai hari tu. 
Apa orang  panggil tikar tu... lupa pulak.


Tikar buluh tetap nak kena letak. Sebab tatau mana nak simpan.
Tu laa bahana suka membeli... Tapi ni tikar dah lama dah. Elok lagi. Sayang nak buang.



Proses mengemas bermula. *Nampak tak plastik atas almari tu? Tu la langsir Eyelet Kelabu Idaman Kalbuku yang tak pasang lagi. 



Susun...



Dah siap! Nak kata Playroom ke bilik apa tatau la hehhee. Sebab ada 2 almari baju, almari solek dan drawer  baju. Sebab ni bilik paling besar. Sumbat selagi muat. Sebab dalam bilik kami taknak ada banyak barang. Kalau boleh nak ada katil jer.



Bilalah nak gi IKEA nak beli pasu macam ni. Dok Semenyih IKEA dah jadi jauh gila sobb sobbb.

Hasilnya... Pink + Purple
In shaa Allah nak beli sikit-sikit apa yang  perlu supaya lebih interactive dan menarik untuk budak-budak berdua.


Bunga pun ikut tema... kebetulan sama pulak warnya. Padahal bunga lama dah. Meja bulat ni boleh dijadikan meja untuk ayu buat kerja. So kalau anak main kat sini, ayu boleh bertenet jugak. Dah pasang ekon nanti mesti lagi selesa. Dan maybe nak letak tv dalam bilik ni. *AMBOI SEMUA NAK!




Tapi, dalam dok update ni... kena update lagi 1 entry (Part 2).
Sebab ada sedikit Progress untuk bilik ni.

Next entry... Jumpa lagi!

Love; Love; Love;
Ayu Rashid

Thursday, October 24, 2013

October 24, 2013

Bilik Hariz| Cat Bertemakan Warna Putih + Coklat

Bilik Hariz? Macam pelik jer bunyinya :)
Sebab tatau nak bagi apa nama untuk bilik ni.
Ni sebenarnya Third Room. Bilik paling kecik cinonet.

Kecik sangat berbanding Third Room rumah Seksyen 7 dulu.
Walaupun rumah Seksyen 7 tu just rumah flat, 
Tapi semua bilik jauh lagi besar dari rumah sini.

Nak susun barang pun senang. Kat sini? Seksa.
Jenuh letak situ-alih sini, pusing situ-pusing sana. 
Konon nak kasik effect lapang luarbiasa. Padahal macam tu jugak.
Nak kata banyak perabot tak jugak.
Just perabot lama basic jer. Mana perlu ada jer.

Buat masa ni adik ayu (aka Ayah Su) belum duduk ngan kitorang.
Bilik ni kosong, so kita namakan Bilik Hariz :)

Ayu memang tetap suka kaler Cream + Coklat.
Warna yang evergreen.
Rindu pulak ngan rumah Seksyen 7 huhuhhu.


Contoh kombinasi warna Cream + Coklat. *Bunga atas dulang hantaran kawen dulu*


Warna asal bilik... Putih yang dah tak berapa nak putih. 


TAPI untuk bilik ni, kami tak guna color Cream... tapi guna kaler putih untuk Non-Feature Wall. Sebab nak kasik effect lagi luas. Dan in case bila-bila nak tukar Feature Wall kaler lain (*sempat berangan tu!), senang nak match.
So, our Feature Wall is COKLAT.


Nampak tak kaler dinding tu berbelak-belak?
Nizam nak cat semula ketiga-tiga Feature Wall bilik.
Kelabu (Master Bedroom)
Purple (Bilik Dania)
Coklat (Bilik Hariz)

Tapi... ayu cakap tak payah buang masa buang duit dah.
Cukuplah apa yang dah ada. OK sangat dah tu.

*Padahal bini dia ni malas nak mengemas semula hahahha.
Dia mengecat takpelah, kita ni haaa nak kemas semula. Letih makcik.

Bilik ni tak berapa siap lagi. Masih dalam fasa mengemas dan mencantikkan.
Ruang sempit, susah sangat.
Cuma muat letak katil bujang dan almari sebijik.

Nizam cakap kalau Ayah Su budak-budak dok ngan kami...
Dia nak letak TV dan Astro kat bilik ni.
Kesian Ayah Su kebosanan nanti sebab TV bawah manjang ngan kartun.
Tapi buat masa ni... bilik ni jadi tempat susun bantal hehehhe.

More pictures soon together with its progress.
Sebab nak kena pasang railing langsir dan ingat nak letak kipas siling.
Plug dalam bilik ni me-limit-kan nak deko sebab kalau letak barang dekat plug dah susah.

Wednesday, October 23, 2013

October 23, 2013

Tugas yang Tak Pernah Selesai...

As Salam.

OH! Lama tak bersiaran kan... dah seminggu.
Korang sihat? Ke mabuk daging lagi?

Dah lebih seminggu kita sambut Hari Raya Korban.
Walaupun sambutan tak semeriah mana, seminggu jugak kat kampung.
Sejak Dania sekolah nak balik Besut dah susah.
Sekali-sekala balik... memang balas dendam habis.
Itu pun Dania melalak-lalak taknak balik!
Macam biasa, nak ajak Nenek Jah ikut sama.
Sampai mama Dania pun rasa sedih sama sobbb sobbbb sobbb.


Balik jer kat rumah, maka bermulalah semula kehidupan kami 4 beranak.

Isnin jer dania dah start periksa akhir tahun!
Dahsyat mak bapaknya tatau anak periksa hhahaha.

All The Best la Anakku. Takpe, baru Darjah 1.
Kami taknak pressure anak. 
Tengoklah resultnya macam mana nanti.
In Shaa Allah bijak macam mama hahahha *PITAM!*

Ni bab rumah lagi. Haiyooooooo!
Dengan rumah tak siap-siap kemas lagi.
Ayu pun tatau la bila episod Deko-deko berkemas ni nak siap.
Sampai naik rimas dah rasanya.
Tapi nizam cakap dah lawa dah rumah kita ni mama.
Mama tu jer yang cerewat.
*Sentap mak!

Cuti sekolah dah tak lama lagi.
Sebelum cuti sekolah, ingat nak gi bercuti kat Melaka.
*Tak habes-habes dengan Melaka haahhahaa.
Suka melaka, sebab semua ada.
Daripada kat PD better Melaka. Macam-macam adoooo :)

Nanti next entry ayu share Progress Kemas dan Deko Rumah.

Jumpa lagi;

Love, Love, Love;
Ayu Rashid

Thursday, October 17, 2013

October 17, 2013

BILIK KEDUA| Warna Cat Pilihan Dania

Warna asal ketiga-tiga bilik kat rumah ni ialah putih.
Dinding memang dah agak kotor, berconteng sana-sini.
Nak taknak memang kena cat. 
Banyak kena habiskan duit sejak menyewa kat sini.


Dania request nak biliknya kaler Purple + Pink.
Pastu demand lagi nak cat belang-belang.
Tapi tiadalah kerajinan Ayah Su dan papanya nak mengecat belang-belang.
Tengoklah kot ada kerajinan nanti.
Buat masa ni, cukuplah cat biasa jer dulu. Jangan nak over.
Ini pun nasib baik Ayah Su ada kat sini. 
Maklumlah papa dania manjang kerja. 


SEBELUM





PROSES MENGECAT

Bahana guna cat Colorland. 
Tak tau la samada nizam dan adik i tak terer mengecat... 
Tapi ketiga-tiga warna yang kitorang guna cat jenama ni semua jadi macam ni.
Berbelak-belak walaupun dah lapis beberapa kali.

Cat jenama lain (Jotun dan Dulux) yang biasa kitorang guna OK pulak.
Orang yang sama, skill yang sama. Tapi hasil lain.
So, mana silapnya? 

But one thing for sure... kami memang takkan beli cat jenama Colorland dah!
Nanti next entry Ayu akan share ketiga-tiga dinding yang guna cat jenama ni.

Nizam nak undercot dan cat semula.
Tapi ayu cakap, tak payah laaa. Rumah sewa jer pun.
Beria sangat pun rumah orang... 
nanti untung saper gantikan kami atau tuan rumah ambil semula. 
Hahhahaha. Gila kedekut.
Ye lah, dah cat semula satu rumah dah kira bagus kan.
Untung sesaper yang kasik kami menyewa.
Memang kami akan cat dan cantikkan rumah tu.
Kalah tuan dia jaga sendiri... :)




Nak balik kampung, kami tinggal jer keadaan macam ni.
Bersepah. Sebab kami balik kampung esok pagi lepas bilik ni di cat.

Balik lepas raya haji nanti baru nak berkemas.
Bilik ni maybe nak pasang ekon.

Nantikan update progress bilik ni soon.
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Love; Love; Love;
Ayu Rashid

Friday, October 11, 2013

October 11, 2013

Pokok Bunga Kesukaan & Kesayangan

Ini pokok kesukaan ayu. Cantik kan bunganya?
Ayu tatau apa nama saintifik pokok bunga ni.
Tapi ayu panggil Pokok Lily Pink.


Pokok ni sangat istimewa pada ayu. 
Pokoknya senang tumbuh. Senang dijaga. Senang nak tanam.
Cantik bunganya. Daunya pun cantik.


Pokok lily jarang berbunga.
Sebab tu ia sangat istimewa pada ayu.
Bila jarang berbunga, ayu tak sabar nak tunggu bunganya 'keluar'.
Sebab, dalam kehidupan pun... sesuatu yang jarang berlaku itu yang istimewa kan?
Itu yang kita akan selalu tunggu dan rindukan.

Pokok lily berbunga dekat tangkai bunganya.
Setiap kali berbunga, ia akan ada 4 atau 5 kuntum di tangkai yang sama.
Ia tidak kembang serentak... one by one.


Hebat kejadian Allah kan?
Sebab mungkin sebab tangkai bunga ni agak rapuh.

Sebab tu bunganya tak berkembang serentak.
Kalau serentak, akan lebih cepat patah.

Tapi... keadaan sebegitu menjadikan bunga ni lebih cantik.
Ada yang dah kembang, ada yang sedang nak kembang dan ada yang kuncup lagi.
Nampak tak dalam gambar kat bawah ni?



Tanam dalam pasu comel-comel pun sesuai, daunnya memang cantik.
Kalau nak buat hiasan dalam rumah pun cantik. Sebab pokok ni tahan lasak.
Letak dalam pasu cantik-cantik untuk display. 

Pokok lily ni jenis 'berubi'.
So cara nak tanam atau ia membiak melalui percambahan ubinya.
Sebab tu ia senang membiak, ditanam dan dijaga.
Walaupun daunnya mungkin dan 'mati'.
Tapi jika ubinya masih 'hidup'.
Ia akan tumbuh semula. Kembali berdaun dan berbunga.

Begitu juga dalam kehidupan.
Mungkin ada masa kita dah 'mati' atau gagal dalam sesuatu.
Tapi, tidak sebenarnya.

Kita sentiasa ada harapan selagi masih bernafas.
Dan, setiap apa yang berlaku ada pengalaman dan pengajaran.
Kerana, disebalik kegagalan kita akan temui kemanisannya jika kita tabah.


Teruslah berbunga wahai lily.
Kau sentiasa dihati :)

XOXO;
Ayu Rashid

Thursday, October 10, 2013

October 10, 2013

Dapur| Meja Makan yang Dinanti

Dah 8 tahun kami kawen, macam cikai bebenor kalau takder meja makan kan?

Actually masa baru kawen on August 2005, ayu dah beli meja makan.
Beli pun pergi ngan kawan-kawan kat UNISEL.

Nizam pasrah jer dapat bini suka shopping sendiri kan.
Balik-balik rumah dah ada perabotnya.
TAPI... rasanya dia bergumbira kot, sebab tak susahkan dia.

Masa tu duduk rumah flat kat Seksyen 7.
Blok 7, iaitu Blok yang dekat dengan Blok 12 yang kami baru tinggalkan.

Masa tu ayu beli meja makan 4 kerusi.
Harga pun murah jer, rasanya less than RM400. 
Masa tu harga perabot kat Perabot Bahagia sangat murah.
Beli pun sebab kakak unisel rekemen.
Maka terus rombongan Geng Bas Sekolah kami pegi ke Perabot Bahagia!
Malah majoriti perabot dalam rumah kami masa tu adalah dari kedai tu.
Walaupun murah, kualiti memang bagus.

Inilah meja makan tersebut. Simple jer, sesuai untuk hidup berdua kan.
OMG! Rindunya kat rumah ni. 

Hah! Amik ko kaler... hahahhaha. Masa ni tahun 2005. Trend kalerful macam ni memang tengah 'in'. Kaler yang tak-hagak-hagak! Bila tengok balik, OMG! Buta warna ke aku ngan nizam dulu *erk, aku yang pilih bukan nizam hahahha.

Masa ni memang baru kawen sangat-sangat. Inai masih dijari. Rumah pun cantik bersih manjang. Kata dok berdua kan. Saper nak tukang sepahnya? Maka sentiasa cantik umah iols. Rumah sekarang? OMG! tak terkemas dah rasanya. Huhuhu.

Meja makan ni kami JUAL bila dah nak pindah dari rumah Seksyen 18 ke Seksyen 7 semula. 
Haaa! Kalau sesaper nak tau, kami ni memang kerap berpindah randah. 

Sejak dah kawen 8 tahun ni... 
Kami dah duduk 4 buah rumah termasuk rumah sekarang. 
So kira average 2 tahun sekali kami pindah gitew. 
Nanti i story kenapa pindah dan i share deko rumah-rumah lama dulu. 

So, sejak dari pindah dari Seksyen 18 ke rumah Flat PKNS Seksyen 7 Blok 12:
Iaitu dalam tahun 2008... kami TAKDA MEJA MAKAN. 
Maka tempat makan adalah dimerata-rata tempat kat ruang tamu di depan TV. 
Haaaa, mau tak selera makan kalau sambil menatap tv! 

Jual pun bukan mahal. RM200 tak silap. Jual kat geng kerja TNB nizam.
Dorang letak kat Yard TNB Bangsar kat tempat dorang lepak-lepak. 
Ayu jual sebab nak jimatkan ruang dalam rumah. 
Sebab rasa sempit ada meja makan. 

Sebab tu ayu dan nizam OK jer takder meja makan;
Sejak dari 2008 hingga dah pindah Semenyih ni.

Kat Semenyih ni rumahnya dapur besar. 
So, iols nak la jugak ada meja makan. 
Rasa macam sendu bebenor takder meja makan.

So, last 2 weeks kami pergi beli meja makan. 
Tunggu. punya tungguuuuu... punya tunggguuuuu.
Semalam baru sampai. Janji 3-4 hari dah sampai. 
Kalau tak sampai semalam memang ayu nak cancel. Takder rasa regret pun. 

Sebenarnya lagi suka hahaha. Sebab ayu tak berkenan pun yang ni.
Sebab ayu nak kaler coklat muda. Sebab taknak la perabot kaler hitam.
Nanti mudah nampak habuk.
Nampak tak permainan orang malas disitu? hehehhe
Kalau perabot kaler coklat muda kan tak nampak sangat habuknya. 
Kalau hitam? Azab ok nak jaga hew hewwwhewwww.

Tapi kalau cerewet sangat kang, nizam taknak belikan pulak.
Sebab dia yang nak belikan. Iols simpan duit sendiri untuk beli langsir hehehe.
So, i pasrah jer la... Hitam pun hitam laaa. sobbb sobbbbb.

Oh yer, harga meja ni murah jer. RM700.
Oklah setakat nak letak kat dapur.
Nanti lawa sangat kang, aku bersila kat ruang tamu semata taknak meja kotor haha.

Dah namanya harga RM700. kayunya alahai nipis dan ringan jer.
Elok lagi yang i belikan mak i kat Besut.
Eh! Banyak songeh pulak kan... 
Apa pun, TQ papa belanja meja makan. 

*Actually ayu nak meja makan dengan 4 kerusi jer.
Tapi nizam nak yang 6 kerusi.
Sebab katanya senang kalau family datang. 
Takkan nak makan bergilir-gilir kot.
OK... ayu pasrah mihmihmihhhhh.

Rumah tengah bersepah, sebab masih dalam proses mengecat 2 lagi bilik kat tingkat atas. 

Jangan berangan nak letak karpet kat meja makan. Takder kerajinan nak menjaga.

Alas meja pun yang plastik jer. Beli kat The Store minggu lepas lagi. RM10/m. 

Lepas ni makan sambil kira berapa kuntum bunga yang ada... ehhehehehe.

Dah ada meja makan pun... tetap nak makan kat luar jugak.
Hehehhehehe... kalau dah tebiat tu kan.
Tapi at least presentable la sikit. 

Lepas ni, nak kemas lagi dapur dan pasang langsir.
Nampaknya langsir nak kena kaler biru dan pink kot.
Ikut tema alas meja ni... Temalah sangat kan.

Jumpa lagi.

XOXO;
Ayu Rashid

Tuesday, October 8, 2013

October 08, 2013

Laman dan Beranda| Bersihkan Tanah Sekangkang Kera

Dah lebih kurang 3 bulan pindah sini.
Belum ada kesempatan kerajinan nak bersihkan tanah luar pagar.

Actually, ayu memang berharap sangat dapat rumah ada laman besar.
Which is laman yang ada tanah untuk tanam pokok.
Tapi takder rezeki, sebab tuan rumah dah tiles semua.
Tinggal kat luar pagar jer sikit. Nasib la ada jugak kan.
So, kenalah tanam pokok bunga dalam pasu jer :(




Bila tengok jer kat bahagian ni, sakit jer mata.
Sebab alahai, banyaknya sampah dan batu kecik-kecik.
Tapi nak membersihkan tu asyik bertangguh ajer.
So finally berjaya jugak akhirnya.
Itu pun sebab mak ayu ada sini lagi. Sambil layan mak sembang.
Sambil layan budak-budak main dengan anak-anak jiran.



Semalam siap beli penyapu lagi untuk sapu kat luar ni.
Ni gambar ayu snap lepas dah sapu.
Sebelum tu...huyooooo! azab la jugak sampahnya.
Tatau la  berapa lama punya sampahnya.
Nak tunggu reput sendiri kot, kasik jadi baja organik terus.


Tanah ni sebenarnya berkongsi ngan jiran sebelah.
Kiranya tanah kami 2 jengkal, tanah dia 2 jengkal = sekangkang kera!
Hahahha memang kecik gila la kan.
Sebab ruang pemisah rumah jer pun.
Sayang jika tanah yang sedikit ni pun kita tak guna atau jaga kan.
Kan elok berbudi kepada tanah... ecececece..
Ntah-ntah aku rajin seminggu jerk jaga hahahaha.

 Begitulah rupa parasnya... Tak semenggah kan.
Kalau tanah i semua senang pulak kukerjakan.
Ini separuh jiran punya.
Kang aku cabut pokok dia ada berparang pulak hehehe.


Ni lagi satu masalah constraints nak hias beranda rumah.
Bila nizam dah bawak balik WKS... dah takder ruang untuk berdeko beranda.
Sebab bila parking 2 buah kereta, memang putih mata la nak letak apa-apa.
Kan iols berangan nak letak buai, nak letak meja + kerusi.
Huuuuuu! sedih.

Takkan nak jual WKS semata aku nak berdeko laman.
Ada aku kena lempang laju-laju ngan nizam.

 Pokok betik i dah besar! Tak lama lagi boleh la menuai hasilnya. Ewaaahhh!
Ini pun nasib baik abah datang tanamkan,
Kalau tak, membesar dalam plastik bag jer la jawabnya.


Last but not least...
Pokok bunga iols dah semakin sihat dan besar.
Buat masa ni belum ada kesempatan lagi nak tambah.
Asal lalu depan nursery jer dah maghrib atau malam.
Semata nak ajak nizam keluar pergi Nursery, kimmmmm salam jer laaa,
Takder dia nak layan punya... huhhuhu.

Agaknya kalu i boleh drive, seminggu 4x i gi buat lawatan tapak kat nurseri tu.
Hahahahhaha. Ada hikmah aku takut nak drive.
Supaya penjimatan berganda.

OK... jumpa lagi.

XOXO;
Ayu Rashid
October 08, 2013

Living Hall| Membeli dan Menempah Langsir Eyelet Idaman Kalbu


Dalam previous entry ayu ada cerita pasal keinginan nak buat Langsir Design Eyelet untuk sliding door dan tingkap dekat tangga. 

Biasa ayu beli kain kat Nagoya jer. Then tempah kat tailor. Tapi since dah dekat ngan Nilai 3 dan nak buat design Eyelet, so ayu decide beli kain dan  terus tempah kat kedai jer. Senang. Mahal pun takper, asal puas hati. Ayu bajet dalam RM600 untuk 4 keping. 

Ukuran untuk kedua-dua bahagian tersebut *masa ni tak tulis lagi ukuran hehe*


Pukul 3pm kami gerak ke Nilai 3 lagi. Nizam pun eksaited nak pergi sebab dia nak belikan kereta mainan untuk hariz. Alaa, kereta besar yang budak boleh masuk kat dalam tu. 

*Tapi puas pujuk, hariz taknak... sebab dia takut. Haaa! Pelik kan, orang pujuk anak taknak beli mainan... ini kitorang pujuk anak nak belikan mainan... Terbalik sudah!


 Since ayu dah baca kat blog Kak Hayati pasal kedai langsir yang murah dan cantik jahit langsir di Nilai 3 ni , kami terus jer menuju ke kedai Star City Textiles. 

Sebab ayu dan nizam jenis suka tuju terus tempat mana nak pegi (jika dah tahu). Weols jenis malas nak merayap survey sana sini yang boleh bikin lagi rambang mata dan pening dan penat!

Sekali dua pusing terus jumpa kedai ni. Rupanya kedai ni ada 2 cawangan kat Nilai 3. Sampai jer terus masuk dan pilih kain ahhahaa. Senang sungguh hidup aku shopping macam ni. 

Zoom in kedainya.
Mula-mula, ayu bagi ukuran pada cina kedai ni. Upah sekeping untuk design Eyelet ialah RM40. Itu belum termasuk harga besi bulat-bulat tu. Then, ayu mintak cina tu kira berapa meter kain diperlukan untuk langsir ayu ni. 

So, dari berapa jumlah kain diperlukan, baru ayu pilih kain harga berapa se-Meter. 

Asalnya ayu nak corak DAMASK. Tapi corak Damask kaler kelabu takder untuk bidang kain 100". Terpaksalah pasrah, pilih design lain jer. Tapi design lain pun... rambang mata iols! Biasalah dasar gila kain kan... Kalau i gi sesorang, mau 4 jam dok dalam kedai pilih kain jer. Hehehhehehe.


Kain ayu pilih ala-ala macam ni laaa... Simple sangat. Sebelum finalize tu, mintak nizam pilih antara 2 yang ayu berkenan. Nasib baik nizam pilih yang ayu memang nak yang tu jugak. Kalau tak, aku muncung kat situ hahaaa.
 Harga kain ayu pilih cuma RM30/meter. So jumlah keseluruhan upah + kain = RM400.

Fuhhhh! Nasib baik kurang sangat dari bajet Ayu iaitu RM600. Lebih RM200 tu boleh la wat beli benda lain. Asalnya nak pilih jugak langsir bilik dania... tapi tunggu dululah, sebab bawak mak sekali rasa kesian pulak nak dia tunggu lama-lama. Beli kat Kamdar jer nanti.

Sementara tunggu langsir siap dijahit, kitorang merayap dulu. Dekat 2 jam jugak baru siap. Sebab design eyelet ni leceh sikit kot, tu makan masa lebih dari 1 jam. 

Sempat la kitorang belikan mak tikar plastik. Ayu beli lagi bunga bulat-bulat kaler pink 4 kuntum (sama macam bunga bulat putih tuuuuu). Asalnya nak beli warna biru, tapi takder kaler biru pulak. Purple dan hijau ada laaa. 


Last stop sebelum ambil langsir, beli Frame 3 serangkai lagi. Kali ni nizam yang pilih. Cantik. Kitorang tersinggah kat gudang sebenarnya. Sekali jumpa frame lawa tu. Terus beli dengan harga RM140. Mahal sikit berbanding previous ones sebab yang ni lagi berkualiti.



#OOTD depan gudang ditengah-tengah panas!
Pasal langsir tu... i mintak FREE 2 pasang Tie Back (pengikat langsir). Sebenarnya harga lain. RM10/sepasang. Tapi i bodek cina tu hahahhha. Jimat RM20 heheheh.

OK... langsir EYELET KELABU idaman kalbu sudah siap. Tunggu nak pasang railing jer lagi. Huuuuuuu! semalam nizam dah bawak balik Drill kawan dia punya. Entah bila operasi menebuk akan dijalankan iols tatau laaa... Kene tengok kesempatan laki i bila. Maklumlah kulikutif ni busy sokmo. 

Nanti i show off gambar langsir eyelet i tu hehehhe. 
Ni kira langsir raya haji kot :)

Jumpa lagi.

XOXO;
Ayu Rashid