Saturday, October 26, 2013

Deko Bilik Anak| ABC Mate dan Mengemas ~ Part 1~

As Salam.
Ni progress bilik dania which is selepas siap di cat sebelum Raya Haji lepas [Klik Sini]

Ayu kemas bilik ni simple-simple dulu sementara nak pasang railing langsir.
Sambil-sambil tu nak ubah kedudukan perabot dari dan susun semula pakaian.
Pelan-pelan buat mana yang ada dan mampu.
Susah sikit nak siapkan kerja cepat, sebab hariz taknak berenggang.
Time malam tak berani pulak i nak duduk atas sesorang lipat kain dan mengemas.
Maklumlah, kami start tidur bawah semula sejak lepas balik kampung ni.

So, ni jer yang dapat buat...

Susun dulu ABC Mate ni. Tapi tak cantik sangat sebab ni 2 jenis berbeza.
Apa pun, belasah jer la dulu. Ingat nak letak beli kat Nilai hari tu. 
Apa orang  panggil tikar tu... lupa pulak.


Tikar buluh tetap nak kena letak. Sebab tatau mana nak simpan.
Tu laa bahana suka membeli... Tapi ni tikar dah lama dah. Elok lagi. Sayang nak buang.



Proses mengemas bermula. *Nampak tak plastik atas almari tu? Tu la langsir Eyelet Kelabu Idaman Kalbuku yang tak pasang lagi. 


Susun...


Dah siap! Nak kata Playroom ke bilik apa tatau la hehhee. Sebab ada 2 almari baju, almari solek dan drawer  baju. Sebab ni bilik paling besar. Sumbat selagi muat. Sebab dalam bilik kami taknak ada banyak barang. Kalau boleh nak ada katil jer.


Bilalah nak gi IKEA nak beli pasu macam ni. Dok Semenyih IKEA dah jadi jauh gila sobb sobbb.

Hasilnya... Pink + Purple
In shaa Allah nak beli sikit-sikit apa yang  perlu supaya lebih interactive dan menarik untuk budak-budak berdua.


Bunga pun ikut tema... kebetulan sama pulak warnya. Padahal bunga lama dah. Meja bulat ni boleh dijadikan meja untuk ayu buat kerja. So kalau anak main kat sini, ayu boleh bertenet jugak. Dah pasang ekon nanti mesti lagi selesa. Dan maybe nak letak tv dalam bilik ni. *AMBOI SEMUA NAK!




Tapi, dalam dok update ni... kena update lagi 1 entry (Part 2).
Sebab ada sedikit Progress untuk bilik ni.

Next entry... Jumpa lagi!

Love; Love; Love;
Ayu Rashid

No comments: