Saturday, October 5, 2013

DIY Gubahan Bunga| Bunga Bulat-Bulat-Bulat

As promised dalam previous entry.
Inilah gubahan bunga bulat-bulat-bulat (tatau apa namanya!).

Bunga ni banyak jual kat Romantika.
Ada macam-macam warna. Malah lagi cantik dan byk pilihan.

Ayu beli bunga ni kat Nilai 3.
Actually nak beli bunga lily. Tapi takder yang cantik.
So, ambik la bunga ni bagi sebagai kenang-kenangan (kononnn hehhe).


Zoommmmm in dulu.

Tu diaaaa... lepas ni nak carik kaler biru pulak.
*ada jer kan wishlist i nak perabih duit!

Untuk bunga ni, ayu tak dapat nak tunjuk step menggubah.
Sebab ayu dah DELETE gambarnya!
Actually ada snap tapi masa tu takder mood nak blogging pasal ni.
Maka, dah di DELETE sudah.

Tapi simple jer pun ayu gubah bunga ni.
Nak kata gubah ke?

Sebab asalnya tangkai bunga ni panjangggg.
So, ada yang ayu potong.... ada yang ayu just lipat jer tangkainya.
Then, letak dalam pasu kaca bulat.
Alah, pasu pun yang sediada yang i selalu guna tu.
Balang ikan dania sebenarnya hahahahhaha.


Tadaaaaaa....
Inilah hasilnya... eleh! Camnie jer pun, poyo kan!
I beli 4 kuntum jer. Sekuntum harga cuma RM belas-belas jer.

Semalam dah siap cat master bedroom aka bilik ayu dan nizam dan dania dan hariz. huh!
Semua nak bertenggek dalam satu bilik kan!
So, ayu letak bunga ni kat sini... Tapi bila nak tidur kena alihkan takut jatuh berkecai!



So, bolehlah korang cuba gubahan bunga yang simple macam ni. 
Pada mata ayu, it looks very elegent yet stylish.
Sesuai untuk deko rumah modern minimalis.



Jumpa lagi!

XOXO;
Ayu Rashid

No comments: