Thursday, November 28, 2013

DAPUR| AFTER yang Dah Sedap Mata I Memandang



Setelah berpeluh-berhempas-berpulas almost 5 hours semalam... akhirnya berjaya jugak.

Tapi banyak lagi tak berkenan kat mata. Banyak lagi benda nak kena beli dan buat supaya lebih kemas dan organized. 

Alas meja tu rasa nak tukar lain jer. Tak pun memang nak kena potong sikit. Labuh bebenor. Gunting tatau mana campak huhuuu!

Dapur yang biasa-biasa jer. Tapi bila dah kemas ni, rasa semangat nak masak dan makan! Hehehe macam la selama ni tak selera makan puuiiiiiii! 

View dari pintu masuk dan ruang tamu. Oh! Saya orang kampung. Suka tikar buluh. Selesa nak pijak!

Alas meja ni buat spoiled pulak! 

Oh! Rasa macam suasana dalam bilik jer. Tinggal nak ganti meja makan tu dengan katil jer :P

Bunga Pegang masa kawen. Ni dah jadi almari solek dah. 

Atas meja makan. Simple jer. Tak suka byk barang. 
Boleh isi buku dalam ni. Bila nak rajin tatau la. 

Bekas mainan hariz (tudung hijau tu).
Tong sampah atas tu tak pernah guna. Beli tapi tak check dulu. Sekali tengok patah kat pemegang penutup. Ruginya! Sudahnya ayu buat isi sabu basuh, softlan dan pewangi mop lantai.

Tong sampah. Ni jer la tempat sesuai nak letak. 

2 kotak kat atas almari ni sementara jer. Yang dalam plastik hitam tu makanan kucing. Since Kabu dah mati dan Melur kat Keratong, simpan jer dulu. Ikut hati i buang jer. Hahahaa. Memang carik pasal ngan laki laaa kalau buang. 

Tong gas menyesakkan mata. Dah beli wayar panjang tapi belum pasang lagi. Bila ntah nizam nak sumbat masuk dalam KC. Nak bergerak pun susah time masak. 


Kat dinding ada tingkap kecik tu rasa nak gantung lukisan jer. Tak sesuai nampak tingkap kat situ. Mintak-mintak jadi gi Nilai 3 Sabtu ni hehehe. 


Barang mekap dan bedak segala letak dalam 1st drawer. Sebab taknak nampak serabut, ayu masukkan dalam kotak kasut dania-hariz. Mati laaaa kalau budak2 tu tengok. Hahahahaha. 

Maka, selesai sudah misi mengemas dapur. Tapi tatau la berapa lama boleh bertahan kemasnya. Nak kene maintain baru tak penat mengemas lagi.


P/S:
Promosi Vivix akan TAMAT ESOK (JUMAAT). Dapatkan pada harga yang sangat jimat!

4 comments:

yana Jasni said...

kemas sis.. besarnya dapur.. best, kalo kenduri best ni.. ruang luas..hehhe

UMIE SUE said...

besarnye dapur ayu....besar...selesa sangat..perabot ayu banyak kat dapur..besh2

The Successful Story said...

Salam, knp ayu block pintu belakang ye? Bukan lebih selamat klo pintu belakang d jadikn sbgai pintu emergency.

Juliza Sihatnatural said...

simple..but nice..saya suka style kampung yang sis buat..biasanya orang dok citer susunan dapur yg ada KC....keep up ggod sharing..

jom lawat blog saya

www.sihatntural.blogspot.com