Thursday, November 21, 2013

DIY Gubahan Bunga| Bunga Bulat + Rose

As Salam.

Lama tak share DIY Gubahan Bunga.
Dah habes musim nak menggubah bunga. 
Tapi masih banyak gambar DIY yang ayu tak share lagi.
Simpan dalam folder pictures jer. Will share one by one soon.

Ni DIY gubahan bunga bulat-bulat + bunga ros.
Minggu lepas baru ayu tau, nama bunga bulat ni ialah Bunga Zubaidah.
Lol... selama ni dok panggil bunga Bulat-bulat jer hehehe.
Padahal bukan main lawa namanya. 
Tengok kat google pokok Zubaidah hidup.
Subhanallah cantiknya. Ia kembang selama 3 bulan!
Puas hati kalau tanam kan... 3 bulan berbunga tuuuuu.

Tapi untuk yang tak rajin sangat ni, kita beli jer la bunga kain/plastik.
Kembang sepanjang zaman! Hehehhe.

Gubahan ayu buat simple jer.
Masa ni bunga ni baru beli dari Nilai 3 2 bulan lepas.
Balik tu, malas nak gubah lagi. 
Terus sumbat masuk dalam pasu tinggi yang dah sediada bunga ros.
Boleh la sementara tunggu ada masa dan kerajinan menggubah.
Tapi dalam beberapa minggu lepas tu ayu gubah dalam pasu putih.
Will share later, kita tengok yang ni dulu.

Ya! Bunga Zubaidah namanya. Sila google korang. Cantik-cantik. Ayu dah beli yang kain macam ni kaler putih dan pink. Nak beli kaler biru tapi belum ada kesempatan nak merayap... sobbb... sobbbb.

Bunga rose sediada yang beli kat Romantika PAS masa stay kat Seksyen 7. 

Sumbat jer hahahaha. Ni DIY malas tahap gaban punya.

Simple jer. Letak kat tangga.


Jumpa lagi.

P/S: Dapatkan produk Shaklee pada harga Istimewa.
Contact me for further details.

Ayu Rashid
013 - 255 0727

1 comment:

UMIE SUE said...

pandai ayu gubah..mak su pandai..su xreti langsung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...