Terapi Pokok Bunga

As Salam.

Saper suka pokok bunga?

Rasanya tak semua orang suka. Tapi ayu sukaaaaaa sangat bunga. Tanam pokok bunga pun suka tapi malas nak jaga hahahaa. Kiranya kalau pokok yang survive tu kira pokok tu survival habes la. 

Tanam pokok bunga dan tengok bunga ni pun salah satu terapi minda. Rasa happy dan tenang jer. Saper ada rasa macam ni kita memang sekepala heh!


Sebab tu lah, orang zaman dulu pun dah amalkan Mandi Bunga. Walaupun amalan tu mungkin ada yang tak bersesuaian dengan syarak, tapi selagi tidak dicampur dengan jampi serapah atau hal syubhah lain, rasanya boleh... sebab aura dari bunga tu dapat memberikan semangat pada diri seseorang. *mandai jer aku, correct me if im wrong, sebab ni dari pandangan peribadi ayu secara general jer*

So, ni ayu nak share gambar bunga-bunga dari laman rumah mak mertua ayu. Pokoknya tak banyak sangat. Tapi boleh la takat nak sejukkan mata dan laman. 

Ada skill tak? Ehhehe dramatik sangat kan bila ada titis air hujan kat kelopak tu. 

Inilah pokoknya. Mak cakap nama pokoknya Bunga Melor. 

Bunga Lily Pink. My feveret flower :)

Mudah sangat patah. Tapi tetap suka.

Pokok bunga Birds! Bunganya bentuk burung. Cute sangat!

Zoom in... kan? Bentuk burung tu. 

Ok tu jer... selamat bercuti.

♥Ayu Rashid♥

Comments

UMIE SUE said…
su minat kalau bunga2 ni
cik hani said…
saya pun minat sgt bunga sbb lawa semuanya. first time tgk bird flower

Popular posts from this blog

De'Xandra Perfume: Top 10 Selling

Idea Deko| Dilema Rumah Sempit?

Resepi Solok Lada Original Terengganu