Saturday, January 11, 2014

Supaya Praktikal dan Mudah diuruskan

Macam ayu share kat previous entry.
Ayu dah minimumkan barang dalam bilik utama dan bilik ketiga.
Cuma ada KATIL SAHAJA!

No more rak atau drawer.
Motif?
Supaya senang kalau kami 4 beranak nak berlonggok tidur dalam bilik.

Iyer korang. Dania-Hariz masih tidur dengan kami.
Macam mana nak pisahkan tidur dari kami?
Kalau dania dan hariz berebut nak tidur tengah-tengah antara mama.
Dasar dua-dua penakut HANTU.
Itulah... banyak sangat pengaruh cerita hantu kat tv.

Kalau 4 beranak nak tidur dalam bilik.
Bolehla letak tilam queen kat bawah.
Mama papa atas katil. Anak-anak kat bawah.
Tapi selalunya papa jer atas katil.
Kami bertiga kat bawah. Nak elakkan anak tergolek jatuh camni la.


Share dulu 2 gambar sebelum ayu alihkan drawer dan side table ke bilik Dania.
Semula longgok masuk dalam bilik Dania.
Bilik Dania dah jadi store!
Alah, nama jer bilik Dania. Bukand dia tidur situ pun.

Masa baru deko beberapa bulan lepas.


Bulan November 2013. Tukar cadar dan bunga jer pun!

*
*
*
Inilah yang terkini!
Senang nak uruskan. Sesuai untuk yang tak berapa nak rajin ni haaaa!
Cadar ni bukan cadar macam yang gambar 1st tu.
Ni cadar masa kawen belah nizam. Bunga kaler purple.
Yang gmbar 1st tu cadar masa kawen belah ayu. Bunga kaler cream.

Tingkap yang masih 'togel'. 


TAPI...
Sedeh laaa... dinding bilik ni pun dah start ada bercapuk!
Nampak tak yang putih-putih kat bawah tu?

Kalau makin banyak... sudahnya cat PUTIH jer la semuanya.
Tak payah berangan dah nak berkalerful bagai kat umah ni.

Masalah bumbung bocor kot. 
Bila dinding dah serap air... tu jadi macam ni.
Sedeh weh!

:(


4 comments:

Fizah said...

suka sgt dgn konsep yg ringkas cmni..sng nak maintain kan..btw tang dinding capuk tu, same aa kita...mmg sedey tp tak tahu lagi apa solution dia...hadeh

UMIE SUE said...

kena wrna putih la nampaknye ayu

mamaairis said...

kemas la umah ayu nih..suka tengok

suri said...

Saya suka gambar no 2. kalerful..
dinding berlapuk tu sebab sebelah sana dinding tu bilik air ker?? Kene cat dengan cat anti kulat pastu kena cat 2,3 layer kalau tak nak bagi dia berlapuk dan tahan lama. Sajer nak share experince.