Monday, January 13, 2014

Dekorasi| Soft Touch Sofa dengan Minimum Bajet

Wishlist nak beli sofa baru ayu decide nak hold dulu.

Faktor utama ialah sebab limited space.

Then, baru jer lepas raya puasa buat re-upholstery costly RM700. Macam baruuuuu sangat habeskan RM700, then dah bernafsu nak beli sofa baru!

Lagi-lagi nak guna duit sendiri kan.
Iols adalah rasa sedikit kedekut disitu huh!

Alasan lain lagi hold beli sofa baru ialah hariz suka makan-minum sepah sana sini.

Paling takleh blah...
Dia suka selit makanan celah, bawah dan belakang sofa.

Imagine... dia selitkan coklat, gula-gula dan ayam goreng yg dia dah kunyah celah sofa.

Tak ke ko nak bertukar jadi resaksa time tu jugak?

Nizam pun satu masalah jugak (*hahaah masalah katanya!)

Dia sukaaaaaa sangat tidur atas sofa. Kalau badan kecik molek takper la jugak kan!

Sebab tu ayu nak beli sofa 2 seater jer nanti hahaha. Kasik dia tak muat nak baring. Dah berangan dah nak beli 2 seater + 3 arm chair.

Lagi pun... semenjak beberapa menjak ni banyak expenses. So, hold dulu beli sofa baru. Maybe tunggu nak raya. Sofa raya terus. In shaa Allah.


Makanya, ubati jiwa nak berdeko ni dengan bajet minimum. Beli jer bantal kecik-kecik then letak jer atas sofa.

Ayu beli 3 bantal saiz panjang segi empat tepat dan 2 bantal saiz segi empat sama. Beli kat AEON Klang masa beli persiapan sekolah dania minggu lepas.

Tak banyak pilihan corak kat AEON ni. Kalau kat Mid Valley mesti byk pilihan.

Bolehlaaaa daripada takder kan?

Yang bestnya,
Corak sarung berbeza untuk 2 bahagian. So boleh alihkan untuk deko berbeza. Sebelah corak garis-sebelah lagi corak bunga.

Kaler ayu amik 2 jenis kaler.
Masih kekalkan konsep Brown + Grey.
Tapi ada hijau dan putih jugak.

Corak abstrak

Corak bunga








Wishlist tahun ni jugak...
Nak beli mesin jahit comel.
Boleh la jahit langsir dan sarung bantal sendiri.
Ecececceececce. Kan main!
Tangan bangku ada hati nak menjahit.

Kalau ada mesin jahit.
Confirm setahun 4x jahit langsir baru
Ada i kene lepuk ngan nizam hahaa.

Jumpa lagi :P

3 comments:

UMIE SUE said...

cantik 2...sukee...

JaJa_NoRLiza said...

cute! dah lama teringin nak beli bantal tu byk2..tp bila pk nak tukar sofa hold dulu...tp sampai skang masih guna sofa lama tu...acaner???

Fizah said...

kombinasi corak jalur dan bunga tu mmg comeyy...:)