Monday, February 10, 2014

Dilema Rak TV

Dilema-lah sangat kan!

Tapi dah katanya menyewa.
Pasrah jerlah dengan keadaan built-in store yang ada satu "kotaknya" untuk letak tv.

Sudahnya... saiz kotak (katernyaaa) tak match dengan saiz tv. 

Sebelum ni nizam letak tv Samsung gemuk kat dalam kotak ni. 

Since decoder astro dah kat sini, terpaksa letak rak tv dan tv yg kami guna macam ni:


Tapi tv Samsung ni kami dah bawak balik Besut CNY lepas. TV mak kat kg rosak sejak bbrp hari lepas arwah abg meninggal.


So... "kotak" tv tu dah kosong. 
Kami plan, nak beli tv murah-murah yang saiz muat kotak tu (32" kot). 

Then, tv sediada + rak putih tu bawak naik atas. 

Tapi buat masa ni bajet nan adooooo.
Pasrah jerlah hadap keadaan macam ni yang sangat serabut pada pandangan mata i.

Sebabnya ialah tetiber ada rak dan tv depan built-in store bawah tangga ni.

Storage pun dah rugi.
Nak amik barang dalam laci store tu bukan main susah.

Nampaknya kene zikir lebih kat nizam ni.
Kasik dia serabut dengar i request tv baru :P

Jenuh nak bersihkan habuk yang dah tahap bertepu.
Almost half an hour i kerjakan mengelap kotak rak tv tu.

Macam bertahun-tahun tak dilap sebab dia punya debu tu dah 'sherashi bershama' bak kata Nurul dan Ajai.

Akhirnya.... dah bersih dan nampak baru kotak tu. Bertuah tuan umah yang aku menyewa hahaha.

Inilah hasilnya!

Kat tepi tv saja letak bunga 3 bulan tu.
Sebab taknak kasik nampak plug kat bawah kotak tv tu.
Ikutkan kemas jer, tapi selagi boleh selindungkan... mmg akan diselindungkan.


Comel pulak (*sendiri puji LoL)



Ni ayu buat sebelum meja baru sampai. Baru update :P

Inilah pandangan keseluruhan bawah tangga dan tpt kami tgk tv.
Kalau kayu tangga dan built-in store ni kaler lain mesti lagi cantik.

Kalaulah rumah sendiri...
Macam-macam i buat.

Ada rumah sendiri taknak duduk.
Hadap jerlah kan.
Asalkan ada tempat berteduh :)

Jumpa lagi.

2 comments:

Fizah said...

cantik kak ayu...serius..bunga2 tu naikkan seri sgt2...yg built in cabinet tu cat putih cun gaks tu...hee mode menghasut ;p

Ayu Rashid said...

fizah: kalau umah sendiri bukan takat cat...tapi kakyu bukak terus semua. sebab bawah tangga ni boleh letak rak tv...so ruang lagi lapang.

kan mainnnnn....