Monday, March 3, 2014

Master Bedroom as 28/2/14

Takder apa yang berubah sangat pun.
Tapi bosan tatau nak buat apa hehehe.

Between, ada terbaca beberapa isu kat group deko.
Tak sesuai letak gambar bilik tidur kat social media.

Terfikir jugak pasal tu.
Tapi... since bukannya dalam bilik kami tidur hahaaha.
Tidurnya merempat kat ruang tamu ok!

Ketiga-tiga bilik semua tak guna pun untuk tidur.
Lagi musim panas ni. Naik atas sekejap pun berpeluh-peluh.
Nanti bila dah tidur kat bilik, dah tak tayang bilik dah.

Tapi... ni isu agak sensitif.
Terpulang kat individu. Lain orang lain pandangan kan.
As for me... ok jer nak share. 
Lagi-lagi bilik tak guna pun untuk tidur. Ahaks!

Between... dinding semakin bercapuk. 
Sedeh! Dah tak cantik dinding kelabu idaman kalbuku ini.
Dah takder mood nak deko-deko sebenarnya.

Langsir?
Korang tengok la sendiri gambar last dalam entry ni nanti.
Menanges uols tengok langsir i tuh.

Saya cepat bosan dengan sesuatu deko.
Tak dapat buat perubahan besar... kicik punya pun jadiklaaaa.
Tengok.. meja dan bunga ni dah naik kat bilik dah pulak. Asalnya kat tingkat bawah.

Ingat kalu tidur dalam bilik... rajin ke nak deko macam ni?
Takder maknanya korang... ingat i rajin sangat ke? 


Lama tak beli bunga... Asal shopping kat Billion dan The Store sejak dok Semenyih ni. Makanya takder dah tempat nak beli bunga dan hiasan rumah.

Langsir pasang macam ni.
Ko adoooooooo???
Langsir buruk warna maroon. 
Bila tutup jadi gelap macam ni.
Boleh laa... asalkan dapat tapis cahaya dan habuk.
Nasib baik jiran belakang rumah buat renovation rumah dah siap. 
Sebulan lebih jugak la i pasrah dengan segala habuk.

Orang lain renovate rumah. 
Iols yang bekerja keras vaccum habuk, mop lantai dan lap perabot.
Hoooo... agak stress la jugak habuk sana sini.

Next ayu share lagi Bilik Dania dan Bilik Hariz.
Ada berubah sikit-sikit. 
Dah namanya takder keja carik keje. Inilah dia.

Jumpa lagi.

2 comments:

Fizah said...

alas meja bulat ala2 lace tu berkenan sgt-sgt...bunga apa nama tu...punnnnnn suka sgt-sgt...plg penting nmpk simple but NICEEEE =)

~*irjune*~ said...

suke tgk gubahan bunga tu..nampak simple tapi cantik. sy ni tak reti nak gubah bunga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...