Thursday, February 6, 2014

SOHO| Meja yang Banyak Jasanya

Banyak jasa meja belajar ni kat Ayu.
Sejak dari zaman belajar kat MMU Melaka dulu.
Dalam tahun 2002 kot rasanya beli meja ni.

Sampai sekarang jasanya.
Berkat sungguh duit membelinya dulu.


Camnilah keadaan meja tu yang ayu jadikan SOHO kat rumah.

Sinilah tempat update blog. 
Sebab ayu suka update blog guna labtop instead of guna HP.
Jari gemuks... seksa nak menaip :P

Ikutkan, sayang lagi meja ni.
Tapi... tengoklah keadaannya.
Tu kotor sebab bekas lekatkan selotip masa pindah-pindah.
Maklumlah, hobi kitorang memang pindah-randah :D

Pastu, dah pecah jugak lacinya masa rumah kena pecah masuk dulu.


Birthday Ayu yang lepas, ayu request nak hadiah meja belajar dari Nizam. 
Alhamdulillah, ada rezeki dapat meja baru.

Konon makin semangat la nak berbisnes dan ber-blog kan.
Ayu just nak yang simple jer. 
Paling penting drawer muat untuk isi kertas, buku atau dokumen size A4 at least.

Sebab drawer meja belajar sediada ni kecik.
Tak muat nak isi.

Storage tu penting. 
Sebab ayu tak suka messy atas meja.
Kalau boleh nak ada labtop dan satu hiasan bunga jer.



Meja baru dah sampai hari ni.
Makanya... meja lama ni kami letak kat beranda dulu.

Ingat nak cat semula kaler putih.
Then, bawak naik kat bilik atas.
Wariskan pada dania dan hariz pulak hahahha.

Actually, ada plan nak jadikan Family Room kat bilik atas.
So, meja ni bolehlah letak kat atas sama.
Sambil anak-anak tengok tv atau main... 
Mama bolehlah bertenet buat kerja.

Jumpa lagi di next entry!

No comments: