Friday, March 14, 2014

REVIEW| Mahkota Hotel Melaka

As Salam.

Alhamdulillah, Sabtu lepas (8/3/14) was Birthday husband ayu ke-34.



Plan asal nak pergi short getaway kat A Famosa Resort Melaka.
Tapi, beberapa hari sebelum tu Hariz demam ulser kat lidah.
Kesian pulak, kalau tak berapa sihat nak mandi swimming pool pun tak seronok.
Lagi kan pula nak jejalan sakan.

Finally, kami decide untuk ke Mahkota Hotel Melaka jer.
Tak abes-abes dengan Melaka hehehe.

Kami pergi hari Sabtu dan Ahad dah balik dah.
Plan nak stay 2 malam... tapi nizam kena kerja pulak Isnin.

Kali ni tak ambik gambar sangat. 
Tapi ni sedikit gambar yang ayu snap buat tatapan semua.
Mana tahu ada yang nak bercuti kat Melaka.
So, ayu rekemen Mahkota Hotel Melaka ni kat korang.

Masa kitorang pergi ni tak ramai guests.
So, mandi swimming pool pun tak serabut.
Tapi nak mandi kena pakai swimming suit UNLESS tempat kanak-kanak.

Nizam cakap lain kali datang mama pakai swimming suit.
i jawab:
"kalau ayu pakai swimming suit, semua orang tak jadi mandi... semua dok tatap lemak kat badan ayu jer.. hahhaha"

Selamat menjamu mata!

Ini image ayu ambil dari laman web Mahkota Hotel Melaka
Apartment Room Style
*pantang jumpa luggage... terus berebut nak main!

Tersilap amik bilik yang katil single macam ni. Sebab i yang tukang check-in, nizam carik parking. Huhhuu sudahnya berhimpit tidur. Takper, romantik hahahah!


Dekorasi tak berapa kemas, tapi not bad laaaa.


Suka pulak kerusi macam ni. Simple jer macam design dulu, duduk pun selesa.


Tak boleh masak yer... boleh masak air dan megi jer :P


Lobi... biasa-biasa jer.


View dari bilik


Cantik kan?


Motif letak bebanyak... kata giler sofa hehehe.


Wardrobe simple tapi berkenan laaa.




Musim panas... pokok-pokok kekeringan. Tak sepatutnya kat hotel jadi macam ni kot :)




Pantang jumpa ikan!
Selamat berhujung minggu.
Semoga MH370 dapat ditemui dan semuanya dalam keadaan selamat.
Amin.

Jumpa lagi dan salam sayang.

Ayu Rashid & Family

No comments: