Tuesday, May 20, 2014

REVIEW| Bekerja dan Berniaga: Panduan buat Suri

Salam semua.

Ayu yakin, ada antara pembaca blog ayu yang bekerja dan berniaga! Sila angguk laju-lajuuuuuuu!
Atau, mungkin juga yang bekerja atau housewife yang nak mula bisnes, tapi malu-malu, tatau nak bisnes apa, atau mungkin sekadar nak tambah ilmu. 


Ye lah, mana tau one sweet day nanti, terbuka hati atau ada peluang untuk berbisnes. Sebab perjalanan masa depan kita boleh ramal, tapi kita tatau apa yang akan berlaku kelak. Semuanya hanya Allah ajer yang tau. Kan?

So, ayu nak share dan war-warkan 'produk digital' TERBARU Akademi Bekerja di Rumah iaitu eBook hasil karya salah seorang Ahli Akademi Bekerja di Rumah iaitu Puan Azura Abdullah iaitu:


Berikut adalah sedikit bingkisan Pengenalan daripada Penulis:

Bismillah. Lahirnya ebook ini adalah atas rasa tanggungjawab saya untuk memanjangkan ilmu dan pengalaman yang saya kutip sepanjang bekerja sebagai seorang jurutera di sebuah syarikat multinasional di utara tanahair dalam masa yang sama saya mengusahakan perniagaan kecil secara online dan offline (butik). Saya ambil ini sebagai tanggungjawab sosial saya untuk beri kesedaran kepada suri tentang pentingnya menyediakan payung sebelum hujan.

Saya bukanlah seorang jutawan atau ahli perniagaan hebat. Pendapatan perniagaan kecil saya hanya menggantikan pendapatan di kala saya bermajikan dulunya. Saya juga tak janjikan apa-apa magis di dalam ebook ini. Ianya sekadar perkongsian tulus ikhlas dari saya di atas pengalaman yang saya kutip sendiri dengan benar-benar terjun dalam dunia perniagaan kecil ketika saya masih bekerja bermajikan. Jika kita boleh belajar dari pengalaman orang lain kenapa kita perlu lalui pengalaman jatuh gaung. Sekali lagi saya tekankan ebook ini bukan tentang teori magis untuk kaya jika itu yang anda harapkan.

Melalui pengalaman diuji dengan kesihatan suami yang kritikal menguatkan lagi azam dan rasa tanggungjawab saya untuk berkongsi pengalaman berharga ini. Langit tak selalunya cerah, panas belum tentu hingga ke petang. Tak menentu sebagaimana fenomena cuaca dunia kini. Sumber pendapatan ke 2 dari perniagaan kecil-kecilan yang dimulakan atas rasa minat dulunya itulah yang telah menyelamatkan kami sekeluarga bilamana suami saya sakit kritikal diserang penyakit angin ahmar. 

Hilang satu sumber punca pendapatan keluarga. Komitmen yang perlu dilunaskan setiap hujung bulan tetap sama, tetap berdasarkan pendapatan 2 orang. Ianya ujian yang besar bagi saya sekeluarga. Walaubagaimanapun saya kurang merasa impak dari segi kewangan kerana sumber pendapatan perniagaan kecil yang saya usahakan sambil bekerja ketika itu telah banyak membantu. Ianya benar-benar memayungi kami sekeluarga ketika hujan dengan izin Allah SWT.

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Allah SWT, kini saya telah melangkah setapak lagi dengan kembali ke fitrah menjadi isteri dan ibu sepenuh masa yang bekerja di rumah. Kini saya telah bergelar WAHM (working at home mom). Terima kasih kepada perniagaan kecil yang diusahakan ketika masih bekerja dulunya yang kini telah memberi peluang saya bersara dari dunia bermajikan sebelum umur mencecah 40. Terima kasih kerana telah memberi saya peluang menjana pendapatan hanya dari rumah sambil melihat anak-anak membesar di depan mata. Terima kasih kerana kini masa itu milik mutlak saya sendiri. Saya tidak terikat dengan sesiapa lagi. Alhamdulillah. Saya doakan para suri pembaca ebook saya ini juga bakal menyusul saya nantinya. Tiada yang mustahil.

Maklumat lanjut:
Bekerja & Berniaga: Panduan Untuk Suri


eBook ini baru sahaja dilancarkan pada hari ini. 
Korang boleh hubungi Ayu untuk Pre-order. 
Namun tunggu dulu!
Ada tawaran istimewa tau untuk tempoh terhad sahaja!
Lihat gambar di bawah... 

Beli eBook Bekerja dan Berniaga: Panduan untuk Suri, korang akan dapat sebuah lagi eBook 101 Idea Home-Based Business secara PERCUMA. 

Harga RM50 jer!

eBook ini InsyaAllah akan memberikan inspirasi buat kita.

Hubungi Ayu jika berminat:
013 - 255 0727
rahayu4179@gmail.com

1 comment:

aIEn said...

Salam singgah & Salam perkenalan =)