Friday, May 9, 2014

Idea Deko| Kombinasi sepadan Warna Cadar dan Sarung Bantal

Lama tak tukar cadar kat bilik. Bilik tak guna, malas nak tukar selalu.
Lagi-lagi guna comforter, uiksss takkan asyik nak hantar dobi.
Kelmarin, berkemas dan tukar cadar Master Bedroom dan Bilik Hariz.

Siap sedia untuk hantar laundry. Tak kotor pun, cuma berhabuk jer. Lepas ni simpan jer, malas nak guna tebal-tebal ni.


Bungaku mekar berkembang sepanjang zaman :P


Buat penyeri ditepi katil. Kena letak dalam balang kaca petak jugak untuk keselamatan, takut tertepis jatuh berderai.
Eh! Macam lah tidur dalam bilik ni kan!

Langsir design baru. Ko adooooo?

Nak tempah sarung bantal baru. Dah jemu yang sama.

Cadar ni beli kat Guangzhou dulu.
Actually cadar ni ada cover untuk comforter. cover tu la ayu jadikan cadar. Ada lagi sehelai untuk cadar juga boleh dijadikan selimut. Rugi pulak beli satu set jer, kalau tau best cam ni beli lebih. 

Sarung bantal plain tu bukan satu set dengan cadar ni. Itu beli kat Billion. Kata Duta Billion semenyih kan?

2 bulan lagi baru tukar cadar hehehe.
Warna dinding semakin teruk. Rumah ni banyak bocor. Nantisatu rumah kena cat putih jer la gamaknya. Rumah bocor sana sini tak payah la berangan nak cat dinding cantik-cantik atau wallpaper segala. Membazir dan buat sakit hati jer :(

P/S: Pakej Iklan bermula dari RM50 - RM300 ditawarkan. Contact Ayu jika berminat nak tahu lebih lanjut.

3 comments:

Rizziela said...

cantiknyer cadar..

Mrs Najib said...

Cantik cadar, wan 2minggu sekali tukar cadar kdg seminggu sekali..jadi hobi plak..huhu

Anonymous said...

Salam,bminat utk mbeli cadar quilted ala2 patchwork? Dr choma jgk.Xkomot walaupun bdk2 mlompat2,sng sgt urus. 100% cotton. Rm145 Queen size, rm120 utk single size (without comforter).
Bleh visit my fb page, Sarray Cadar Quilted Patchwork. Tq - ct