Saturday, May 24, 2014

Review Lipstik dan Pelembab Bibir

Wah! Review lipstik katanyer... tak menahan sangat, macamlah suka melawa.
Koleksi pun beberapa ketul jer... ini jer yang ada!


Sejak dari zaman universiti, kerja dan dah tak kerja.
Ayu takder la minat sangat pakai lipstik. 
Lagi dah tak kerja ni, apoiment pun dah tak macam dulu.
Lagilah tak membeli. Malah ada yang kasik kakak dan anak sedara.
Daripada simpan lama-lama lepas tu expired. 

Lipstik Maybelline pink ni... dah bertahun-tahun guna. Tapi tak abes-abes. Tak luak mana pun tu. Sampai nak cair dah kepanasan. Nasib baik pakai bibir tak rosak. 

Tak suka lipstik... tapi ayu suka pakai pelembab bibir. Vaseline wajib ada dan mesti pakai tiap  kali lepas gosok gigi. Sebab bibir ayu jenis kering. Bibir sentiasa ayu sapu Vaseline. Senang citer, kalau keluar jalann-jalan... biar tertinggal puting hariz, jangan Vaseline i tertinggal hehe. 


Pelembab yang best jugak ialah D'Herbs dan Lip Ice Mentholatem. 
Ni paling senang kalau tak suka pakai lipstik tapi nak kasik bibir nampak pink-pink dan tak pucat. 
Sesuai dengan bibir ayu berbanding Body Shop punya.
Ada jugak beli Body Shop punya, tapi tak seselesa pakai dua produk ni. 
Alhamdulillah, barang murah jugak sesuai hehehe.

Ini pulak lipstik yang ayu selalu pakai bila keluar. 
Ayu suka kaler Nude. Sebab nampak natural dan simple jer. 
Tapi, nizam selalu cakap:
"keluar tu pakai la lipstik merah menyala, ini macam tak pakai lipstik"

Maybelinne Bold Matte MAT7
Kaler nude yang sangat cantik.
Tapi kalernya terlalu lembut, sampai macam tak nampak. Tak best jugak kaler ni huhuhu.
Agaknya kulit i gelap kot, pastu pakai bedak ajer.
Kalau lipstik kaler nude ni... make-up smokey-eyes baru meletopsss!
Ini? jangankan nak pakai eye shadow maskara bulu mata bagai... pakai bedak pun sap sappp suiiii dalam kereta jer!
Pastu, ada hati nak nampak meletopsss kan. Lagilah musim panas ni, tidaklaaa nak bermekap bagai!


Ini pun ayu suka. Tapi masih dalam range kaler yang sama.
Silky Girl Pelembab + Lipstik (ala yang iklan Emma Maembong tu)
Code: 01 Honey
Terpengaruh dengan iklan la ni.... hehehhe. Tapi memang best!

Ayu beli Silky Girl dalam sebulan lebih awal dari Maybelinne.
Sekali, balik rumah tu... bandingkan kedua-duanya... Aisehhhhh! Dah nak sama kaler laaaa.
Ikutkan, pakai yang Silky Girl tu lagi cantik sebab dia nampak lebih mosturise.


Tapi, ayu cuba combine-kan kedua-dua kaler tu. Mula-mula pakai Maybelinne.
Pastu, pakai pulak Silky Girl. Baru nampak lebih menyerlah.
Menyerlahlah sangat...dah ko suka kaler Nude memang la camtu kalernya hehe.

Camni hasilnya... Malu sebenarnya nak tunjuk. Hhahaha.
Letak gambar kecik jer... Please don't enlarge :P

Memang patut pun nizam cakap macam tak pakai Lipstik heheeheh.
Yerlah, nanti Ayu pakai yang merah menyala mengalahkan Mak Ngah gitew.
Sampai Mak Ngah pun iri hati dengan iols hehhehe.

Motiffff update pasal Lipstik di hari minggu?
Sebab Ayu dah beli 5 lipstik baru!

Ayu beli Lipstik COZUMA keluaran Hai-O
Haaaa... 5 ok... 5 terus sekali beli.

Terima kasih suamiku sayang, berikan Hadiah Mother's Day untuk ayu.
Itu pun, hadiah by request.
Nak beli pakai duit sendiri, sayang... baik i beli kain langsir hehehhe.

Kalau beli produk Hai-O ni bagus la untuk Ayu kan.
Sambil guna, dapat bonus... dapat jual jugak.
Beli-Guna- Jual.

Nanti ayu share 5 kaler Cozuma tu.
Jumpa lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...