Monday, June 30, 2014

Jana Wang dari Rumah| 3 Teknik Mula Urusniaga Online

Assalamualaikum.

Ayu nak share sikit info khusus kepada rakan-rakan yang mencari peluang bisnes, sedang menjalankan bisnes atau tengah dok pikir... apa laaa bisnes aku nak buat untuk tambah income atau nak Jana Wang dari Rumah.

3 teknik urusniaga online sesuai bagi yang baru mahu mulakan bisnes:
Ini asas yang perlu ada bagi yang baru mahu mula belajar urusniaga online. Saya tahu ramai yang sudah pakar, tetapi asas ini khusus bagi ibu yang baru bermula.

Mulakan dengan percuma iaitu:
* Fanpage
* Blogspot
* Produk Dropship.


3 cara ini adalah yang sangat asas yang boleh dimulakan.
1) Fan Page.
Fan page adalah sebagai kedai online dan cara yang sangat efektif untuk menjual dan terus kepada pelanggan.


2) Blogspot. 
Blog sangat sesuai untuk titik mula kalian mencari pelanggan. Ya blog adalah salah satu cara memperkenalkan diri kepada pelanggan, bina khalayak pelanggan kalian sendiri. Ada berjuta-juta rakyat Malaysia, kalian hanya mahu 3K hingga 5K pertama pelanggan setia.


3) Dropship. 
Tidak perlu ada produk sendiri, mulakan dengan produk yang sudah ada.


Ok, untuk 1,2,3 mudah sahaja, jika buntu ada 1 hingga 16 langkah sahaja bermula dengan analisa. Kami tawarkan melalui KELAS ONLINE BLOG DAN FANPAGE.

Lebih mudah jika mendaftar kelas bisnes di Akademi Bekerja di Rumah, sudah lengkap dengan produk. Hanya pilih nak berjualan produk apa:
* Telekung solat
* Makanan sunnah
* Bisnes raya; atau 
* Sebagaii Pengurus Online Akademi.


MUDAH!
Hanya perlu daftar. Belajar teknik yang betul hasilkan blog kedai, dan mula berjualan.


Ini yang ayu buat sekarang.
Ayu masih lagi menjual produk-produk Hai-O, tetapi dalam masa yang sama ayu jadi Pengurus Online Akademi Bekerja di Rumah (dapat jual produk/perkhidmatan Akademi) dan terkini jadi Agent Qaira Hijab.


Tamak?
Katalah apa pun, asalkan ada peluang... ayu grab jer.

Contoh:
Katakan bisnes A dapat RM200, bisnes B dapat RM300, Bisnes C dapat RM500... bukan ke dah dapat RM1,000 sebulan dengan hanya kerja dari rumah?


SEMUANYA AYU JALANKAN SECARA ONLINE MELALUI BIMBINGAN AKADEMI BEKERJA DI RUMAH SEJAK 1 APRIL 2014 LEPAS.
Meniaga sambil pakai baju kelawar pun boleh (*sila baca ala-ala iklan syampu heh!)

So, kepada yang berminat, boleh hubungi Ayu.

Mulakan pada bulan Ramadhan ni. InsyaAllah rezeki bulan mulia ni selalunya melimpah ruah. Asalkan kita rajin usaha, konsisten dan jangan lupa... mohon padaNya. DIA yang memberikan rezeki kepada kita.

PM/Whatsapp:
Pengurus Online Akademi Bekerja di Rumah
013 - 255 0727

No comments: