Tuesday, August 26, 2014

Peluang Bisnes dari Rumah sebagai Rakan Niaga Akademi Bekerja di Rumah

Assalamualaikum.

Ramai yang contact Ayu tanya macam mana nak jana income dari rumah bila sertai Akademi Bekerja di Rumah. 



Sebenarnya, ada 2 kategori bisnes yang boleh dijalankan bila sertai Akademi Bekerja di Rumah:
1. Ada bisnes/produk sendiri
2. Takder bisnes/produk... dan tatau nak bisnes apa... BOLEH BISNES PRODUK ABDR


Namun, bila sertai Akademi Bekerja di Rumah dengan mengambil Pakej Rakan Niaga, korang boleh buat both bisnes! Iaitu buat bisnes/produk sendiri DAN JUGA buat bisnes di bawah kelolaan Akademi. So, both bisnes dijalankan serentak.




Hari ni ayu cuma nak share tentang keistimewaan menjadi Rakan Niaga Akademi Bekerja di Rumah (sebagai Pengurus Online):

1. Belajar gunakan blog untuk jana pendapatan dari rumah.
2. Bonus 4 ebook (seperti gambar di atas).
3. Produk hanya atas talian (eBook)
4. Tak perlu simpan stok
5. Tak perlu urus stok
6. Tak perlu bungkus/pos stok
7. Takder modal berkali-kali. Hanya sekali yuran Akademi Rakan Niaga
8. Produk umum.. permintaan sepanjang tahun.
9. Boleh jana income melalui komisen jual digital produk (ebook)
10. Boleh jadi Agent Dropship
11. Boleh jual produk/perkhidmatan akademi (kelas online/offline, bengkel)


Secara umumnya, Rakan Niaga Akademi aka Pengurus Online hanya promote produk/perkhidmatan secara ONLINE sahaja melalui blog, facebook, fanpage dan apa jua media social yang mereka ada. Lebih banyak channel pemasaran, lebih besar potensi untuk jana pendapatan.


Yang penting, lepas daftar sebagai Ahli Akademi, kita mestilah ada effort untuk siapkan tugasan yang diberikan cikgu online (alah! bukan susah pun... ayu dalam masa seminggu dah siap, malah tak sempat cikgu Zaila suruh buat ada yang ayu dah siapkan. Gelojoh katanyer hehhehe)


Yelah, rugi kalau bertangguh. Orang dah ke depan... kita masih kat belakang. Kan bertangguh tu pencuri masa. Once kita dah faham konsep ABDR... macam mana nak jana income... insyaAllah, kita boleh buat. 


Belajar jana RM10, RM20... RM100 bersih setiap hari. Buat slow-slow asalkan konsisten. Buat yang masih bekerja, jangan berhenti kerja dulu. Cuba dulu, sebab kami tak galakkan berhenti kerja dulu, unless uols memang dah nekad taknak kerja.


Kepada surirumah pula... kalau takder modal nak mulakan... boleh mintak bantuan suami. Terangkan pada dia. InsyaAllah dia akan faham. 


Ok... jumpa lagi.

Ayu Rashid
013 - 255 0727


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...