Thursday, September 18, 2014

Aktiviti Bila Cuti Sekolah

Assalamualaikum.
Dah nak habis pun cuti sekolah. Tak payahlah nak bercerita bab aktiviti cuti sekolah kan. Dah sah-sah asal cuti jer balik kampung (di baca: Besut). 


Kalau Keratong konsep balik hujung minggu. Dekat jer pun dari Semenyih - Keratong kalau pecutan nizam adalah dalam 3 jam. Itu pun abah dia dah cakap cepatnya sampai.

Asyik muka kitorang anak-beranak jer balik kampung. Sesilap muak muka orang nengok! Eh, tak sempat nak menyulam rindu... balikkkk lagi. Heheeh.


Satu dapat puji nizam ni (satu jer tuuu, hahaha!) Dia tak berkira bab duit kalau nak balik kampung. Kalau nak balik Besut, takder kat tangan dalam RM500, jangan berangan nak balik. 

Sebab tu takat Semenyih - Keratong tu... balik tiap-tiap minggu pun pernah. Masa dok Shah Alam dulu tak sekerap dok Semenyih, sebab jauh sket dan kena hadap laluan yang selalu jammed.



So, dalam plan cuti sekolah Dania. Kalau cuti sekolah, memang kami takkan plan nak bercuti ke mana-mana pun! Lagi pun, time cuti rate hotel mahal dan serabut laaa rasanya.

Best lagi bercuti masa weekend. Takder la serabut mana. Lagi best kalau anak ponteng sekolah, boleh bercuti on weekdays ;P


Takper. Selagi ada mak ayah ni la nak balik kampung. Dah takder, apa guna dah. Duit kalau ikutkan tak cukup, sampai bila takkan pernah cukup. Kerja kalau ikutkan tak habis, sampai bila takkan habis.

Pandai-pandailah kita bagi keutamaan. Ikutkan rasa nak bercuti, memang la nak. Tapi itu bila-bila pun boleh pergi. Peluang nak dok kat kampung berhari-hari tak selalu ada.


Ok! Dah siap 1 entry hahahaha. Takder idea sebenarnya. Main taip jer :P

1 comment:

E-ta said...

satu daerah kita ni...saya dibesarkan di Alor Lintah...sawah2 padi tu mainan zaman kanak-kanak...