Friday, September 26, 2014

Dekorasi Bilik Bertemakan Warna Pink & Purple

Amboi... amboi... amboi! tajuk.... tak menahan tu! Padahal cadar, sarung bantal dan alas meja buruk ajer pun hehe. Takper, mana ada gambar folder kita share-kan ajer. Kata nak niche blog deko-deko kan. Walaupun deko tak glam dan mewah, boleh la takat buat cuci mata dan kenangan sendiri.

Bila dah pasang semua... eh! bilik ni dah jadi tema pink & purple pulak, macam warna bilik dania (yang dah dijadikan ala-ala store room gitew!). Nanti next entry ayu share gambar dalam bilik dania pulak.

Yang pasti, tingkap tetap togel walaupun dah setahun lebih duduk sini. Diulangi... setahun lebih ok! bukan sebulan lebih. Mana iols tak stress. Habuk tak payah cakap laaaa... dah la jiran belakang rumah berganti-ganti renovate rumah. Jiran melawa rumah, kami yang berkongsi habuk! 


Puas hati beli comforter jenama Windsir. Daripada baru sebulan dua kawen, sampai sekarang masih elok dan tak berbulu pun. Cuma cadarnya tatau campak mana. Rasa bawak balik kampung, tapi takder pun. Nasib baik ada comforter, so bentang jer la comforter terus.Bantal kecik tu beli kat Lovely Lace. Comel kan?


Bunga purple tu pun beli kat Lovely Lace. Beli sesamer dengan bantal purple kecik tadi, ada lagi 2 bijik jenis besar sikit... tapi simpan jer, taknak semak sangat letak bantal banyak-banyak. Alas side table tu pulak beli dengan kawan unisel dulu. Pun dah berkurun lamanya. Beli 2 helai, cantik!

Rasa nak kemas semula ketiga-tiga bilik. Bosan tatau nak buat apa weekend ni. Bestnya duduk Shah Alam boleh merayap sana-sini. Dok sini setahun makin sangap rasanya! Huikkksss bertingkek-tingkek tahap bosannya!

Ok... jumpa lagi!

3 comments:

Fizah said...

kiut miut cadar n bantal tu kak...:)

Fizah said...

comforter bukan cadar...syilapp..;p

Rus Arlina Abd Rahim said...

cantik,simple je
jemput ke blog saya ya
http://arlinasuha.blogspot.com