Tuesday, September 23, 2014

DEKORASI BILIK PELBAGAI CORAK ADO

Assalamualaikum.


Lama tak share pasal dekorasi rumah. Sebab dah malas nak pikir pasal melawa rumah ni. Sentap dengan laki sebab tak pasang-pasang lagi railing langsir. Kalaulah dinding ni dinding kayu macam rumah kat kampung, memang dah selamat aku kerjakan. Tak payah nak mintak-mintak orang buat, buat sakit hati jer!


See, masih lagi gantung sekeping roman blind yang dah tak rupa roman blind dah... sebab memang semata sangkut kainnya ajer. Railing dan besinya semua simpan dalam stor bawah tangga. Lagi sehelai dok elok berlipat dalam almari. 

Dekorasi bilik hariz (kononnya laa) yang caca-marba. 
Semua kaler dan corak ada. Ko nak bunga, jalur, plain, tompok manggis... semua ado. Meriah sungguh!

Cuma letak katil, sebijik meja sisi dan bentang karpet jer. Drawer baju yang sebelum ni dalam bilik ni dah tarik masuk bilik Dania. Semua sumbat dalam bilik tu. Senang kerja mengemas!



Sebenarnya, kain berbunga tu lebihan kain sarung sofa rumah mak besut hehhee. Dijahit jadi langsir tapi pendek jer la kainnya. Nak mudahkan kerja membasuh dan nak elakkan cadar kena habuk, ayu bentang la langsir ni hehehe. Terus jadik ala-ala skirting gitew walaupun tak semenggah rupanya!


Ok... tu jer nak share, sebab takder idea nak share pasal apa. Sebelum delete gambar ni, kita kongsi kat sini walaupun deko-nya alahaiiiiii sedehhh la ko ayu!

Jumpa lagi... Wassalam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...