Posts

Showing posts from December, 2014

GOOD BYE 2014... WELCOME 2015

Image
Berlalunya 2014 yang penuh suka dan duka. Semuanya tinggal sejarah yang terpahat dalam ingatan.
Semoga 2015 akan memberikan sinar gemilang dan kebahagiaan.
Selamat Tahun Baru.
Salam Sayang; Ayu Rashid

SOHO| Daily Planner & Home Binder

Image
Assalamualaikum.
Berbaki 6 hari saja lagi kita berada dalam tahun 2014. Jika dipanjangkan usia, kita akan menyambut tahun baru 2015 pada hari Khamis depan. Dah ready nak tutup 'diary' 2014? Dah sedia dengan Plan 2014 yang katanya ekonomi jatuh merudum?


Entry ini khusus untuk Cabaran Bulan November & Disember di blog Susun Atur Sioca iaitu Home Binder. Dah nak tamat masa sertai cabaran ini, baru saya terhegeh-hegeh nak buat entry. Kebetulan pula semalam suami bawak balik Kalendar Meja dan Planner 2015 daripada TNB. Terus bersemangat nak share dan join peraduan. Semoga ada rezeki memang Home Binder dari Fizah hehehe.



Buat yang baru saja menjenguk blog ini. Saya adalah WAHM. Saya menjalankan bisnes online menjual produk-produk syarikat Hai-O Marketing Sdn. Bhd., menjadi Ahli Akademi Bekerja di Rumah dan menjadi Penulis Blog sebuah workshop Lori dan Trailer yang terletak di Shah Alam. 

InsyaAllah, ada projek terbaru saya dan pemilik workshop tersebut untuk tahun 2015 yang ber…

Siapa Boleh Sertai Akademi Bekerja di Rumah?

Image
Assalamualaikum.
Saya pasti, ramai yang belum mengetahui dan ingin tahu siapa yang boleh dan digalakkan menyertai Akademi Bekerja di Rumah (ABDR).

Anda adalah terdiri daripada:
✔Suri rumah sepenuh masa yang ingin menjana pendapatan dari rumah.
✔Suri rumah yang bekerja dengan majikan dan ingin menjana pendapatan sampingan dari rumah atau sememangnya sudah menjalankan perniagaan kecilan secara sampingan.
✔Peserta bukan sahaja fokus kepada suri rumah, malah sesiapa sahaja yang ingin menjana pendapatan dari rumah boleh menyertai ABDR

Bagaimana Kelas Asas Blog ABDR ini dijalankan? ✔ Kelas dijalankan secara ONLINE ✔ Modul tersedia dan mudah untuk difahami. ✔ Bonus EBook Asas Blog sebagai rujukan. ✔ Guru Online yang sedia membantu setiap masa. ✔ Masa yang fleksibel, tanpa tekanan dan tidak terkejar-kejar

Apakah syarat yang perlu ada: ✔ Laptop/komputer/Smartphones ✔ Talian internet

Pilih sahaja mana-mana kelas berikut. 1. Kelas asas blog dan penulisan 2. kelas asas blog dan fan page (mula bisnes) …

Promosi Year End Sales| Mineral Coffee

Image
Pasti ramai antara kita yang suka minum kopi. Ada banyak pilihan jenama kopi dipasaran termasuklah Mineral Coffee keluaran syarikat Hai-O Marketing Sdn. Bhd.


Kenapa saya sarankan anda mencuba Mineral Coffee dan jadikan ia sebagai rutin minuman anda sekurang-kurang 1 sachet setiap hari sewaktu sarapan.


Ini adalah kerana Mineral Coffee:

■ Kaya dengan unsur anti-oksidan
■ Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium & kalium. ■ Menghilangkan keletihan fizikal & mental. ■ Melegakan tekanan

CARA PENGAMBILAN: ■ Bancuhkan sebungkus Mineral Coffee dengan 150ml air panas, boleh diminum selepas dikacau dengan rata.
■Juga boleh minum sejuk sebagai kopi ais

PROMOSI Year End Sales Mineral Coffee 4 boxes = RM100 sahaja
(tidak termasuk Postage)
So, jangan lepaskan peluang istimewa ini. Hubungi saya: Wa/Telegram: 013 - 255 0727

ADS| Set Kecantikan Shaklee

Image
Sticky Post Please Scroll Down for a Normal Post
Pasti kita impikan kulit yang lebih sihat, tak kusam, tak pucat dan tak berminyak kan? Oh! Parut-parut jerawat pun mesti nak clear!  Senang citer, kita nak kulit halus-mulus-dan-gebu.
TAPI kita selalu risau tentang bajet kan?

Jangan risau!
Dengan Set Kecantikan Kulit Shaklee, tak perlu membeli setiap bulan. 1 set boleh tahan berbulan-bulan…memang berbaloi, selamat & terbukti berkesan.


✿VITA E COMPLEX SHAKLEE✿
°Memperbaiki parut
°Mengurangkan jerawat
°Memulihkan tekstur kulit
°Memberikan ton kulit muka yang sekata
°Mengurangkan kedut & garis – garis halus


✿B-COMPLEX SHAKLEE✿
°Melembabkan kulit
°Menaikkan seri wajah (glowing)
°Anti-stress (penyebab jerawat)
°Melancarkan peredaran darah


VITA C – Plus (Sustained Release) Shaklee✿
°Membentuk kolagen
°Mencerahkan kulit
°Menghilangkan kedut
°Menghilangkan jeragat
°Merawat kulit kasar & kering


✔Untuk mendapatkan kesan yg lebih baik, berkesan & cepat amat digalakkan untuk ADD Shaklee Energizing Soy Prot…

DAPUR| Tolak-Tarik Mengemas Sorang Diri!

Image
Assalamualaikum.

Cerita semalam... pagi membebel kat blog pasal bumbung bocor, bilik dan dapur bersepah... petang lepas asar rasa tak tahan dah menengok dapur bersepah. Sampai maghrib baru siap. 

Sebelum start buat kerja tu, pikir panjang jugak... mampu ke aku tolak dan tarik semua barang ni? Sebab kerja nak alih-alihkan barang ni bukan barang kecik. Meja makan, kabinet dan peti sejuk! Itu belum kira nak keluarkan barang dan menyusun semula. 

Takper, Allah tolong permudahkan semuanya. Alhamdulillah siap dengan jayanya walaupun malam abes pinggangku sakit! Nak tidur siap telan ubat tahan sakit sebab berdenyut-denyut pinggang. Takder penyakit carik penyakit... inilah namanya. Takper, sakit kejap jer. Asalkan sejuk mata memandang :P

Ni beberapa gambar yang ayu snap. 




Setelah berpeluh-peluh menolak-menarik-membasuh-mengelap segala barang.  Akhirnya... * * * * * * * * * *
Teaser dulu.

Belum siap sepenuhnya. Nak beli rak buku kecik-kecik yang 2 atau 3 tingkat untuk susun-susun barang. Terus b…

Resepi Popia Goreng Sira Gula

Image
Assalamualaikum.

Kate org Tganu, of course suka makan manis-manis.
Nak makan pengat, tunggu balik kampung dulu, mak buatkan heh!
Tak dapat makan pengat, popia bergula pun jadik ler.

Masa selalu melepak kat umah kakak di JB dulu.
Kakak pernah buat popia sira gula.
Tapi dia versi rajin, siap gulung-gulung dulu baru goreng.

Tapi, ayu ni versi malas dan nak mudah ajer.
Asalkan rasanya sama, mana ada cara mudah, itulah ayu buat.

So, agak-agak korang nak makan kudap-kudap yang murah, ringkas tapi sedap giler.
Silalah cuba Popia Goreng Sira Gula.


BAHAN-BAHAN:
Kulit popiaGulaMinyak untuk menggoreng
CARA-CARA: Gulung & potong kulit popia (kalau boleh ceraikan sehelai-sehelai utk lebih rangup)Goreng dengan minyak yg banyak (api slow ajer)Blender gula (macam gula donut)Bila popia digoreng tadi masih suam-suam, terus gaulkan dengan gula supaya gula melekat kat popia.
NOTA: Tak perlu letak garam, sebab biasanya kulit popia dah rasa masin.

Kita tengok versi bergambar pulak. 








Selamat mencuba!

Demam Denggi| Jus Daun Betik

Image
Digalakkan baca Info ini dahulu: Jus Betik untuk Rawatan Pesakit Denggi

Assalamualaikum. Sekarang ni masih lagi musim denggi. Kalau kat Selangor, denggi ni macam takder musim, sepanjang tahun ada. So, ayu nak share produk yang ayu minum sebagai rawatan alternatif untuk denggi.

Masa kena denggi bulan lepas, Ayu minum Jus Daun Betik keluaran ORiG International Sdn. Bhd. Masa Day 1 masuk wad tu, ayu google berkaitan Jus Daun Betik. Alhamdulillah jumpa. 

So ayu contact dealer dan nizam pergi ambil dekat Unisel sebab rumah dealer tu dekat situ. Ayu masuk wad maghrib hari Isnin (3.11.2014), beli jus daun betik ni keesokan harinya. Beli 4 botol. Sebab dealer ni cakap biasanya kalau denggi tak teruk, minum 3 botol selama 3 hari berturut-turut insyaAllah platelet darah naik. 

Ni maklumat produk yang ayu ambil kat botol untuk rujukan kita bersama.
Orig Powerleaf - PATI DAUN BETIK adalah minuman herba tanpa gula dimaniskan dengan pemanis semulajadi yang dihasilkan daripada daun Stevia, diproses …

SOHO| Idea SOHO yang Menawan Kalbu

Image
Assalamualaikum. 

Welcome December! Bulan terakhir dah untuk tahun 2014. Cepatnya masa berlalu. Makin hujung tahun makin malas nak buat apa-apa tau! 
Dah, kita terus jamu mata dengan SOHO yang ayu amik dari Google Image. Jomlah kita berangan secara berjemaah untuk miliki SOHO cantik macam ni. 













Sekian. Nanti saya share lagi idea dekorasi berkaitan SOHO. Jumpa lagi!