Monday, February 9, 2015

Kegilaan Suatu Ketika Dulu Kini Kembali!

Uiksss tajuk, seram baca hehehe. Propa sangat kan?
Well, pagi-pagi Isnin dah update blog. Mood rajin ler ni. 


Khamis malam minggu lepas kitorang pegi IOI Mall Putrajaya.
Yeayyy! Finally dah jumpa tempat shopping menepati citarasaku.
Tak jauh sangat, dan tak dekat sangat. Tapi best sebab tak serabut.
Nizam ni mengada lebih, tempat crowded sikit taknak pegi.
Even AEON Balakong pun dia tak suka. Ramai orang katanya.
Dah tu, dah namanya shopping mall.


Erk... tapi penat pun pegi shopping sekarang even kat kedai biasa-biasa jer.
Hariz makin ligat! Stress nak control dia lagi, nak beli barang lagi.
Memang tak berani la kan. Letih control dia daripada tawaf. Tensen mak.



Berbalik kepada tajuk. Tetiber dok citer pasal kejar hariz kan.

Dulu memang kitorang sukaaa sangat beli perfume.
Memang giler-giler suka buat koleksi. Berangan banyak duit.
Padahal nan ado. Tapi  masa tu i kerja, so takat 100 - 300 tu ok lagi.
Yang ori jer layan hehhee. Kalau inspired pun tetaplah tak best.
Dulu sampai boleh ada koleksi botol perfume.
Simpan dan letak cantik-cantik.
Tapi bila dah pindah, malas nak simpan. Buang ajer sudahnya.


Since perfume Lancome Miracle ayu dah habis licin.
Sampai pakai perfume Body Shop jer, maka ajaklah nizam beli perfume.
Bodek awal cakap nak dia beli untuk dia perfume CK One.
Legend sangat CK One ni dengan nizam, sejak zaman kitorang kenal lagi.
Pernah beli perfume brand lain, tapi bau yang ni jugak best.
Maka, setialah kononnya. Poyo nau!


Ayu pulak, bile cina promoter kedai SASA tu cakap jenama Trussardi Donna ni wangi.
Terus nak cuba. Emmmm, memang wangi uols!
Terus hilang ingatan jap kat Lancome Miracle.


Maka, membelilah kami.
Tak beli set pun, sebab kalau beli yang set mesti membazir.
End up expired pastu buang.
So better beli yang satu macam ni. Duit pun bukan ada sangat hahahha!


Tapi... dah cakap kat nizam.
Setiap bulan atau 2 bulan sekali, nak beli sejenis perfume.
Dia kena bagi hadiah walaupun terpaksa sebab jari i dah kasar buat kerja rumah.
*Tetiber kaitan jari dengan perfume!


EH! Kata suami nak bini cantik-cantik, wangi-wangi kan?
Barulah kurang probability nak jadi kes MAH yang dok viral few months ago kan?
Itu tanggungjawab suami tau. 


Cuma nak gi spa jer belum boleh.
Kang 3 jam dok berspa, sawan hariz melalak kat umah.
Takkan pi spa bawak anak kot. Caner i nak nikmati pakej spa tu.


Amboi... entry bisa mengundang cercaan menghabiskan duit laki hahahhaa.
Hewwww.... hewwwwww. Seram mak.


Ok, selamat menikmati minggu yang hebat.



2 comments:

Nooriah Abdullah said...

salam ayu, kaknoor jenjalan singgah follow sini..

Anonymous said...

My family members every time say that I am killing my
time here at net, however I know I am getting knowledge every day
by reading thes nice articles.