Tuesday, April 21, 2015

Wishlist - Roman Blind untuk Tingkap dekat Tangga

Salam semua.

Dalam banyak-banyak jenis langsir atau blind.
Roman blind yang paling ayu suka.
Sebab ianya simple, kemas dan nampak moden.

TAPI...
Harganya mahal ya hampuuunnnnnnnn.
Sekeping memang cecah ratus-ratus *lap peluh!


Raya ni, tak kira apa jadik, nak beli jugak sekeping roman blind.
Mungkin tempah kat Nilai 3 jer kot :(
Berangan nak tempah kat Elyza's, tapi confirm lagi mahal.
Sebab yang mahalnya sebab sekali dengan besi-besi blind tu.
Mungkin lepas tu boleh beli kain kat Elyza's tempah kainnya jer.
Sebab besi dah ada, murah la kan.

Apa pun, check bajet dulu tssskkk tskkkk.
Yang penting, berangan tu tak kena bayar :)
Dah ada 2 keping tapi untuk tingkap 3 panel. Bila pasang sekeping tak padan pulak dengan saiz tingkap tangga sebab tingkapnya 2 panel.

Tempah kat nilai 3 dalam tahun 2010, 2 keping RM450 kalau tak silap.

Dah la ayu bukak basuh roman blind ni, tak reti nak pasang semula tali-talinya!
Besi-besi blind pun dah tak complete dah, ntah mana-mana campak.
Ni pun just sangkut kat paku jer, nak tarik turun-bawah memang tak boleh dah la.


Ni ler tingkap tu.
Tak berkenan mata ni tengok besi tingkap warna hijau.
Tapi takder la sampai kami nak cat semula kan.
Bukan rumah sendiri pun sampai gril pun nak cat.
So, kasik cover dengan langsir/blind sudah.




Bayangkan letak roman blind... confirm meletopssss!
Duit jer tak meletopssss hehhehe.


Sekian dulu edisi berangan untuk hari ini.
Ok bai, wassalam.

No comments: