Thursday, May 21, 2015

Dekorasi Bilik| Bilik Tidak lagi Kelabu

Rajin pulak update blog, kata nak update esok pasal bilik kelabu ni.
Ada masa, buat jer terus. 
Eh ehh, padahal ada jer kerja lain nak buat heheeee.


Ayu suruh dania dok dalam bilik ni, tapi dia taknak.
Dia nak bilik kecik jugak, dasar penakut la tuuuu.
Kalau dia dok dalam bilik ni, muat la letak meja study dan rak buku.



Dah dia taknak, rasanya nak letak sofa gemuk LShape dalam bilik ni.
Tak tau la muat ke tak. 
Kalau muat pun, memang sendat ler sebab sofa tu besar gedabak.
Kat bawah macam dah takder space nak letak.
Kalu letak jugak, memang semak rasanya.


Nizam suruh bagi orang atau let go jer sofa ni murah-murah. 
Amboi, bagi orang tuuuu. Mentang-mentang bukan duit dia.
Re-upholstery saja dah RM700, tak sampai 2 tahun lepas.
Hari tu promote jugak nak let go RM500, tapi rasa sayang pulak. Terus cancel ahhahaha.
Dasar suka kumpul harta karun.

Eh! Sungguh pun macam ni, cap Cavenzi jer pun, design sofa ni cantik.
Duduk pun selesa jer, buleh biar tdo lagi.
Tapi, sofa iols sorry yer, tidak dibenarkan tidur!
Kalau nizam tertidur atas ni, esok memang kene bebel hahahaha.

Tapi, sejak dah order sofa baru, takper... tidur lah atas tu, tak marah dah heheh.
Ini dah jadi tempat hariz main perang-perang otromen hokey.
Berdebar mak nak bersofa baru tau bila anak buat main atas sofa.
OKEY! Melalut sudaaaaa!



Buat sementara waktu, sebelum sofa baru siap (kami tempah).
Ayu deko dulu bilik kelabu yang dah tak kelabu ni macam ni:


Dan... Inilah warna cat terkini untuk bilik ini.
Tiada lagi feature wall sobbb sobbbbb. Dah tak naik serinya.

Almari baju saya saja hehehee. Tapi, kalau berjalan dok ulang tayang baju sama.
Baju (most of it is top) adalah kain see thru, tu tak berapa nak pakai dah.
Tengah cari solution macam mana nak pakai. Sayang la sebab kebanyakannya baruuuu sangat lagi.

Letak rak tv yang sebelum ni di dapur. Meja kopi ni beli sekali dengan sofa dan rak tv kat Cavenzi dulu.
Menyesal beli saiz besar, sebab makan space. Tu letak kat atas jer, sebab tak suka banyak barang dekat area sofa.
Eh! Tapi rasa nak beli meja kopi baru yang bulat dan kecik jer sebelum raya ni.
Ada aku kene sekeh kepala ngan nizam ni ahahhha.


Dekat area tikar biru tu la nak cuba letak sofa nanti. Semoga muatlah yer.
Buat sementara ni, kononnya inilah bilik santai.

Cat dinding area tingkap tu warna putih ajer.
Kesian nak suruh nizam cat seluruh bilik, sebab warna kelabu lite tu dah lebih kurang putih jugak pun.
Ntah, takder mood dah nak melawa rumah ni. Asal tak kotor sudah ler.


Sebenarnya bila dah bawak naik sofa, ayu nak jadikan bilik ni as family room.
Tapi, panas ke main kat atas ni, tak sanggup rasanya nak melepak kalu panas macam sauna.


Ayu dan bumga... bagaikan irama dan lagu hehehehe



By the time ayu update entry ni,
Ayu dah ubah sikit dekorasi bilik ni hehee.
Tunggu... 

2 comments:

cik hani said...

kak yu dan bunga berpisah tiada.. hehehe

Ayu Rashid said...

kan hani.
tengok bunga harap hani ingat kak ayu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...