Monday, May 25, 2015

Resepi Ayam Panggang Rosemary

Resepi Ayam Panggang Rosemary ni saya amik di sini
*Mekasih Kak Jah untuk resepi ni"


Kak Jah gunakan sekor ayam yang seksi.
Saya cuma guna part paha yang gebu.
Beli 5 ketul, hamik ko... sampai muak makan hahaha.


Oh yer, masa beli bahan nak masak ni ler S3 i hilang.
Sobbb sobbbb sobbbb. Tragedy sangat tau ayam panggang ni.



Saja lebihkan beli sayur, baru lawa sket bila dah letak dalam plate. Amboih


Resepi korang tengok la kat link blog Kak Jah tu yer.
Ni nak show off gambar jer hhehhehee



Ayam ni ayu bungkus dalam aluminium foil, sebab nizam nak yang bungkus dalam tu.
Tu yang ayam jadik putih.
Ayu rasa kalau tak bungkus lagi sedap kot, sebab ada rasa hangit-hangit dan warna ayam pun lebih seksi bila macam ada terbakor kulitnya.

Ini putih cream ajor, cam tak best sangat.
Jadi ayu sarankan, nak buat ayam panggang rosemary ni, ikut jer sebijik cam Kak Jah buat tu.

But as overall, alhamdulillah sedap!
Puas makan ayam dan segala sayur tu.


Bulan Ramadhan nanti elok la sekali sekala masak ayam panggang.
Kalau beli kat bazaar ramadhan sekor ayam panggang mau cecah RM28++ sekor kan?
Lagi kan tahun lepas pun dah RM22 - RM25 sekor.


Masak sendiri lagi puas hati *especially untuk yang family besar.
Cuma rajin ke tidak jer la kan, macam ayu masak ni manjang malas hehhee.


Tapi, bila meroyan nak makan tu, laju jer google resepi,
Itu yang tetiber 'muncul' idea nak buat ayam panggang.
Dapat ayam panggang, hp pulak hilang. Oh! Sadis.



1 comment:

cik hani said...

kakyu..

saya kalau bab mencuba resepi, boleh diharap laa.. sayang duit punya pasal nak beli ayam golek kat pasar malam, tu yang gigih try sendiri..

Saya jugak panggang ayam tanpa aluminium.. baru syokkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...