Posts

Showing posts from August, 2015

Peluang Bisnes Emas dan Beli Emas Power Gold

Image
Semakin hari, nilai Ringgit Malaysia makin jatuh. Ia sangat membimbangkan. Sebab itulah, yang bijak dan mampu akan cuba untuk beralih kepada beli emas dan bisnes emas. 
Bersama Power Gold, kita tak perlu risau. Ia bukan Skim Pelaburan emas ETA yang dah ramai yang tersontot. 


Wow! bukan main mahal lagi... untung siapa yang ada banyak simpanan emas.


Dengan Power Gold, kita bukan saja boleh beli dan simpan emas, tetapi boleh juga bisnes emas.  Jadi tauke emas uols!



Antara jenis emas yang ditawarkan oleh Power Gold:



Kita lihat pula perbandingan ini:
Mana satu pilihan yang bijak untuk jangka pendek dan semestinya jangka panjang.  Dalam keadaan ekonomi negara yang semakin membimbangkan, kita perlu bersiap-sedia menghadapi sebarang kemungkinan.
Jaga 'ekonomi poket' kita dulu, sebelum kita dok risaukan ekonomi negara. Kempen 1bulan 1g emas adalah antara yang tidak membebankan kita.



Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang bisnes dan/atau membeli emas daripada Power Gold,…

Pencuci Tandas dan Lantai Eziclean

Image
Ayu nak share, produk keluaran Sahajidah Hai-O Marketing Sdn. Bhd. dalam series Penjagaan/Kegunaan Kediaman iaitu Pencuci Tandas dan Lantai Eziclean.

Para surirumah dan wanita bekerja, pasti dambakan produk sebegini yang dapat bantu mudahkan dan jimatkan masa kerja-kerja membersihkan tandas dan lantai. Betul tak?



Kelebihan:
Pencuci tandas dan lantai Eziclean adalah bersifat alkali, tidak beracun, dapat menghindarkan serangga-serangga perosak dan menjimatkan kos. Ia mempunyai keharuman yang menyegarkan.


Apakah keistimewaan pencuci tandas dan lantai Eziclean berbanding dengan produk-produk di pasaran?
Ia adalah formula beralkali dari USA, di mana ia selamat untuk membasmi kuman dan bakteria yang berbahaya. 



Adakah produk ini bebas daripada membilas?
Ya, produk ini bebas daripada membilas. Justeru itu, ia menjimatkan masa dan tenaga di samping berekonomi kerana ia sangat pekat.


Adakah bau pencuci tandas dan lantai Eziclean ini boleh diterima?
Ya, ia meninggalkan keharuman yang menyegarkan selepas…

Umie Sue Studio| Service Design

Image
Untuk slot Review kali ni, ayu nak share dengan korang mengenai Umie Sue Studio.
Jika geng-geng susun atur dan deko-deko, kebanyakan pasti kenal dengan Sue Suka Susun.

Sue ni dah semakin hebat dengan kerja dari rumah beliau iaitu buat design.

Antara servis design yang sue tawarkan dengan harga sangat berpatutan.

- buat blog
- edit blog
- header blog
- facebook cover
- logo
- watermark
- design bunting/banner
- flyers/posters


Ini antara design yang ayu dah pernah tempah dengan sue. Cantik uols!

























Ayu suka berurusan dengan sue sebab sue sangat berbudi bahasa orangnya. Service dia sangat bagus. 

Dan ayu kagum dengan kegigihan dia.  Ayu mula tempah dengan sue sejak awal dia buat design. Makin banyak improvements dapat dilihat dengan hasil karya beliau. Senang citer, tengok jer design... dah dapat agak hasil kerja Sue :)
Semoga sue terus sukses.



Macam mana nak tempah
Korang boleh visit:
BLOG: http://suesukasusun.blogspot.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/SueHaida1986?fref=ts
PAGE: https://www.facebo…

Rendang Ayam Pencen Berdaun Kunyit dari Ladangku

Image
Amboi, ladang katanyaaaa... padahal laman sekangkang hariz jer. Pastu, cam ni lah rupa pokok kunyitnya:


Tapi, syukur... ada juga rezeki merasa daun kunyit ni Buat pertama kali, merendang ayam pencen dengan daun kunyit tanam sendiri. Daun tua pun, boleh laaa. Yang jual kat kedai pun lebih kurang jer tuanya.


Haaa, ni dah ready untuk dimasak. Daun limau purut petik dari laman jiran rumah belah kanan. Kami tidak berkongsi laman, tapi dah mintak izin nak amik bila-bila masa nak daun limau ni. See, dasar tak malu.  Dulu ada jugak tuan rumah tanam kat laman, tapi nizam tebang. Pokoknya dah besar, asik senget jer nak terbalik. Sudahnya nizam tebang. Takper, pokok jiran kan ada hahhaa.


Bila masak rendang, saya buat resepi sempoi jer. Daun kunyit saya potong macam ni jer. Saya masukkan 2 kali. 1. sebelum letak santan. 2.  rendang sedang nak kering dah kuahnya. Kadang-kadang saya carik-carikkan ajer daun kunyit tu. Senang!





Ni first time masak ayam pencen.
Keras rupanya wehhhh hahahhaa. Tapi seda…

Bio Seleza Feminine Pad

Image
Ia diperbuat daripada kapas, mengandungi tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays (F.I.R), Nano Silver dan Ion Negative yang dapat membunuh bakteria dgn berkesan. Disamping itu, ia membantu melancarkan peredaran darah & memberi tenaga.



Bio Seleza Feminine Pad JUGA BOLEH digunakan oleh kaum lelaki untuk membantu masalah buasir, angin pasang & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR untuk kesihatan.




Bio Seleza Feminine Pad| Produk Info

Bio Seleza Feminine Pad terdiri daripada 3 jenis: Day Safe Night SafeNight Safe (Extra Long)
Ciri-ciri 9 lapisan perlindungan untuk ketiga-tiga jenis di atas:


Bio Seleza Feminine Pad juga ada Panty Liner. Kepada kawan-kawan yang gemar dan perlu pakai Panty Liner... this is the right choice for you!


Ia di datangkan dengan 6 Lapisan Perlindungan:





Cara Penggunaan: Day Safe, Night Safe, Night Safe (Extra Long)


Cara Penggunaan:
Panty Liner


Contact saya untuk pertanyaan lanjut dan harga special diberikan untuk anda.
Ayu Rashid 013 - 255 0727

Pindah Bilik Lagi!

Image
Dania mengada pulak nak bilik lebih besar.
Nanti senang katanya kalau cousin dia nak datang tidur.
Eleh! Padahal dia yang manjang nak gi tidur umah cousin dia.
Gigih la mama dia mengalih katil.
Mujur tak tanggal terus katil antik ni hahaa.
Syahdu nengok katil berikat tali ni, bila la dapat beli baru.


2 minggu lepas, barulah nizam drill railing langsir.
Abah & mak dia datang, jadi abah tolong drill sesamer dia.
Fuh! 3 tahun hokey i saborrr menanti.
Sabor tak sabor jugak la... menyirap takyah cakap la.


Jadi, ketiga-tiga bilik dah pasang langsir elok-elok.
Tapi, by semalam buat lagi tebuk dinding.
Gantung roman blind...panas la takder roman blind.
Gantung bodo-bodo jer pun, sebab tak reti nak masukkan tali semula.
Asalkan tak panas sudah.


Ni Ayu nak share gambar yang sebelum ni.
Petang ni baru nak kemas semula, bersepah dengan habuk.



Ini langsir dan cadar yang beli kat JJ Midvelley bulan lepas.



Dah siap pasang. Biasalah, kalau ready made curtain ni kat JJ ni. Senteng ler huhuuu. Rasa…

Kenapa Kita Perlu Bertukar ke Bio Seleza Pad?

Image
Apa yang anda perlu tahu?




Fakta 1: "Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2wanita di Malaysia selepas kanser buah dada dengan kematian sebanyak266,000 seluruh dunia setahun. Statistik 2012 WHO juga menunjukkan sekurang-kurangnya 1447 wanita didiagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripad 729 kematian sehari!"


Fakta 2 "Kebanyakan tuala wanita di pasaran diperbuat daripada kertas terbuang seperti paper lama, tisu, kotak i.e. ‘recycled paper’atau pulpa kayu yang di lunturkan i.e. ‘bleach’ dengan bahan kimia pemutih?
Jika digunakan dalam masa yg panjang boleh mengakibatkan masalah, keputihan, kekuningan, kehijauan, haid tak stabil, vagina gatal2 & berbau, masalah hormon, sukar hamil, pening, kurang tenaga ketika haid & jika dibiarkan berterusan mungkin mengakibatkan cyst, fibroid, kanser ovari, kanser pangkal rahim dan sebagainya"






ADAKAH KITA SEDAR YANG KITA JUGA TURUT TERDEDAH DENGAN RISIKO KESAN DARI PENGGUNAAN TUALA WANITA?




Jangan merisikokan diri kita j…

10

Image
Alhamdulillah. 10 tahun sudah, dalam suka-duka-baik-gaduh-baik...hehehe.
Saling melengkapi kekurangan dan kelebihan masing-masing:
Dia pendiam - saya suka pot pettt pott petttt. Dia jalan selow - saya jalan laju (bila kat shoping complex laa heheh) Dia cool - saya kalut manjang Dia dah beruban - saya rambut masih hitam hahaha Dia guna internet laju - saya guna wifi macam siput sedut. Dia tak suka ikan patin, keli siakap - saya sukaaaaaaaaaa. Macam-macam bezanya, dah 10 tahun katekan.
Tapi... kami berusaha sama-sama jaga badan.... ye lah tu hehe.
Doakan kami kekal bahagia dan diberkati Allah selalu.

Set Kempis Perut Bajet

Image
Syawal dah berlalu, menghitung hari pula untuk Hari Raya Aidiladha.
Meriah pergi open house dan kenduri-kendara sana sini.

Oh ohhh... perut pulak dah makin maju ke depan.
Tak kira lelaki atau perempuan, memang inilah selalunya masalah kita.
PERUT BUNCIT!


Since bajet pun dah agak 'lari' di musim lepas raya.
Jadi, saya syorkan cuba SET KEMPIS PERUT BAJET ni.



1 set Set Kempis Bajet ni terdiri daripada:
1 kotak Mineral Coffee (20 sachets) = RM30 1 botol Garlic Tablet (80 biji) = RM38
1 set = RM68 + postage RM9 = RM77
Saya jual dengan harga RM70 sahaja termasuk postage.


CARA PENGAMBILAN:

Pagi:
2 Garlic tablets (sebelum breakfast) 1 sachet Mineral Coffee (semasa/selepas breakfast)

Petang: 1 sachet Mineral Coffee 
Malam: 2 Garlic tablets

FAQ: 1 set ni untuk berapa minggu pengambilan
Mineral coffee: 20 sachets/2 sachets sehari = 10 hari Garlic tablet: 80 biji/4 biji sehari = 20 hari

Oleh itu, digalakkan beli 2 kotak mineral coffee + 1 botol garlic tablet untuk 20 hari pengambilan.
Set untuk 3 ite…

Sofa Fella Design - Urban Culture Series

Image
Macam confident jer letak nama series Urban Culture kat sofa orang :) Tapi, rasanya betul. Ah! Lantaklah betul ke tidak.  Janji sofa jugak kan... 

Ni saya nak share gambar yang saya sempat snap masa pegi HQ Fella Design Bukit Subang hari tu. Gambar tak berapa cantik dari segi view dan kualiti. Sebab snap laju-laju sambil jalan dan kejar juga menjerit memanggil hariz yang asyiklah nak berlari dalam tuh!

Camera handphone Samsung Grand Prime ni selow la bila snap gambar. Kalau SIII dulu once kita tekan snap, papppp dia terus captured gambar. Ini guna Grand Prime alahai, lembab benar. Tu macam tak syok nak cecurik snap gambar dalam showroom orang hahaha. 

Ok, kita berbalik kepada cerita sofa, dah membebel pasal hp pulak dah!

Sofa idaman saya ialah design moden. minimalis dan kecik.
Bila tengok sofa-sofa kat area Urban Culture Series ni, memang wow! Memang terus can't take my eyes out of you gitew.
Cantik gilerrrrr. 

Tapiiiiii... bila tengok harga, air liur pun rasa kelat hahaha. Dah, kalu takat…