Wednesday, August 26, 2015

Peluang Bisnes Emas dan Beli Emas Power Gold

Semakin hari, nilai Ringgit Malaysia makin jatuh. Ia sangat membimbangkan. Sebab itulah, yang bijak dan mampu akan cuba untuk beralih kepada beli emas dan bisnes emas. 

Bersama Power Gold, kita tak perlu risau. Ia bukan Skim Pelaburan emas ETA yang dah ramai yang tersontot. 



Wow! bukan main mahal lagi... untung siapa yang ada banyak simpanan emas.



Dengan Power Gold, kita bukan saja boleh beli dan simpan emas, tetapi boleh juga bisnes emas. 
Jadi tauke emas uols!




Antara jenis emas yang ditawarkan oleh Power Gold:




Kita lihat pula perbandingan ini:

Mana satu pilihan yang bijak untuk jangka pendek dan semestinya jangka panjang. 
Dalam keadaan ekonomi negara yang semakin membimbangkan, kita perlu bersiap-sedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Jaga 'ekonomi poket' kita dulu, sebelum kita dok risaukan ekonomi negara.
Kempen 1bulan 1g emas adalah antara yang tidak membebankan kita.




Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang bisnes dan/atau membeli emas daripada Power Gold, anda boleh hubungi:

Puan Sarina Ridzuan
Whatsapp: 012 - 3480 104
Facebook: Sarina Ridzuan

Tuesday, August 25, 2015

Pencuci Tandas dan Lantai Eziclean

Ayu nak share, produk keluaran Sahajidah Hai-O Marketing Sdn. Bhd. dalam series Penjagaan/Kegunaan Kediaman iaitu Pencuci Tandas dan Lantai Eziclean.


Para surirumah dan wanita bekerja, pasti dambakan produk sebegini yang dapat bantu mudahkan dan jimatkan masa kerja-kerja membersihkan tandas dan lantai. Betul tak?




Kelebihan:
Pencuci tandas dan lantai Eziclean adalah bersifat alkali, tidak beracun, dapat menghindarkan serangga-serangga perosak dan menjimatkan kos. Ia mempunyai keharuman yang menyegarkan.


Apakah keistimewaan pencuci tandas dan lantai Eziclean berbanding dengan produk-produk di pasaran?
Ia adalah formula beralkali dari USA, di mana ia selamat untuk membasmi kuman dan bakteria yang berbahaya. 



Adakah produk ini bebas daripada membilas?
Ya, produk ini bebas daripada membilas. Justeru itu, ia menjimatkan masa dan tenaga di samping berekonomi kerana ia sangat pekat.



Adakah bau pencuci tandas dan lantai Eziclean ini boleh diterima?
Ya, ia meninggalkan keharuman yang menyegarkan selepas menggunakannya.




Cara Penggunaan:


Cucian tandas:
Picitkan Pencuci Tandas & Lantai Eziclean ke sekeliling mangkuk tandas dan biarkan selama 5 minit sebelum dicuci dengan air. Picit ke sekeliling untuk tujuan bilik tandas keharuman.



Cucian lantai:

Campurkan 1 hingga 2 penutup Eziclean dengan 4 liter air untuk mengelap lantai. Tidak perlu dibilas dengan air.




Lain-lain:
Campurkan sukatan ke dalam air untuk mencuci perkakas-perkakas rumah dan pejabat.




Harga sebotol: RM18

Promosi 3 botol: RM50

*Tidak termasuk postage


Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut dan pembelian:
Ayu Rashid

013 - 255 0727

Umie Sue Studio| Service Design

Untuk slot Review kali ni, ayu nak share dengan korang mengenai Umie Sue Studio.
Jika geng-geng susun atur dan deko-deko, kebanyakan pasti kenal dengan Sue Suka Susun.

Sue ni dah semakin hebat dengan kerja dari rumah beliau iaitu buat design.

Antara servis design yang sue tawarkan dengan harga sangat berpatutan.

- buat blog
- edit blog
- header blog
- facebook cover
- logo
- watermark
- design bunting/banner
- flyers/posters


Ini antara design yang ayu dah pernah tempah dengan sue. Cantik uols!

























Ayu suka berurusan dengan sue sebab sue sangat berbudi bahasa orangnya.
Service dia sangat bagus. 


Dan ayu kagum dengan kegigihan dia. 
Ayu mula tempah dengan sue sejak awal dia buat design.
Makin banyak improvements dapat dilihat dengan hasil karya beliau.
Senang citer, tengok jer design... dah dapat agak hasil kerja Sue :)

Semoga sue terus sukses.




Macam mana nak tempah
Korang boleh visit:





Semoga review ini bermanfaat buat kita bersama.

Rendang Ayam Pencen Berdaun Kunyit dari Ladangku

Amboi, ladang katanyaaaa... padahal laman sekangkang hariz jer.
Pastu, cam ni lah rupa pokok kunyitnya:

Sepokok jer pun. Itu pun daun dah tua. Ada 3 helai
Pokok ni mak ayu yang tanam masa datang pertengahan tahun lepas.
Ada beli kunyit ketul tu, pastu mak ayu tanam dalam pasu pokok bunga keladi.

Ni masa baru balik dari raya puasa.
Tinggalkan rumah dekat 2 minggu, balik ada pokok yang kering-kontang.
Pokok keladi merah tinggal pucuk baru tumbuh beberapa helai. 



Tapi, syukur... ada juga rezeki merasa daun kunyit ni
Buat pertama kali, merendang ayam pencen dengan daun kunyit tanam sendiri.
Daun tua pun, boleh laaa. Yang jual kat kedai pun lebih kurang jer tuanya.

Petik 2 helai, tinggallah sehelai. Boleh la buat stok proses fotosintesis haha.
Amik semua 3 helai, kejam sangat pulok hehehe.

Laman semak-samun!
Segala jenis rumput ado. Pokok semalu pun ada uols.
Pokok paku pakis pun semangat tumbuh dari bahagian laman jiran.

Tapi dah kemas dan cantik dah. Mak nizam datang 3 minggu lepas.
Dia tolong bersihkan dan cantas pokok bunga kertas jiran sebelah.
Ke main meriah masuk laman rumahku.
Semak-samun jadiknya bercampur dengan pokok & rumput dari lamanku.
Kesian mak mertua dapat menantu pemalas. Heh!


Haaa, ni dah ready untuk dimasak.
Daun limau purut petik dari laman jiran rumah belah kanan.
Kami tidak berkongsi laman, tapi dah mintak izin nak amik bila-bila masa nak daun limau ni.
See, dasar tak malu. 
Dulu ada jugak tuan rumah tanam kat laman, tapi nizam tebang.
Pokoknya dah besar, asik senget jer nak terbalik.
Sudahnya nizam tebang. Takper, pokok jiran kan ada hahhaa.



Bila masak rendang, saya buat resepi sempoi jer.
Daun kunyit saya potong macam ni jer.
Saya masukkan 2 kali.
1. sebelum letak santan.
2.  rendang sedang nak kering dah kuahnya.
Kadang-kadang saya carik-carikkan ajer daun kunyit tu. Senang!






Ni first time masak ayam pencen.
Keras rupanya wehhhh hahahhaa. Tapi sedap!
Lain kali, kena rebus dulu ayam ni lama-lama macam rebus ayam kampung.

 Masak sehingga kuah pekat, sebab nak makan buat lauk nasik, kenalah berkuah.
Dania suka sangat makan rendang ayam & daging. 

Terliur la pulak!


Monday, August 24, 2015

Bio Seleza Feminine Pad


Ia diperbuat daripada kapas, mengandungi tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays (F.I.R), Nano Silver dan Ion Negative yang dapat membunuh bakteria dgn berkesan. Disamping itu, ia membantu melancarkan peredaran darah & memberi tenaga.



Bio Seleza Feminine Pad JUGA BOLEH digunakan oleh kaum lelaki untuk membantu masalah buasir, angin pasang & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR untuk kesihatan.





Bio Seleza Feminine Pad| Produk Info


Bio Seleza Feminine Pad terdiri daripada 3 jenis:
  • Day Safe 
  • Night Safe
  • Night Safe (Extra Long)

Ciri-ciri 9 lapisan perlindungan untuk ketiga-tiga jenis di atas:



Bio Seleza Feminine Pad juga ada Panty Liner.
Kepada kawan-kawan yang gemar dan perlu pakai Panty Liner... this is the right choice for you!


Ia di datangkan dengan 6 Lapisan Perlindungan:





Cara Penggunaan:
Day Safe, Night Safe, Night Safe (Extra Long)



Cara Penggunaan:
Panty Liner



Contact saya untuk pertanyaan lanjut dan harga special diberikan untuk anda.

Ayu Rashid
013 - 255 0727

Pindah Bilik Lagi!

Dania mengada pulak nak bilik lebih besar.
Nanti senang katanya kalau cousin dia nak datang tidur.
Eleh! Padahal dia yang manjang nak gi tidur umah cousin dia.
Gigih la mama dia mengalih katil.
Mujur tak tanggal terus katil antik ni hahaa.
Syahdu nengok katil berikat tali ni, bila la dapat beli baru.


2 minggu lepas, barulah nizam drill railing langsir.
Abah & mak dia datang, jadi abah tolong drill sesamer dia.
Fuh! 3 tahun hokey i saborrr menanti.
Sabor tak sabor jugak la... menyirap takyah cakap la.


Jadi, ketiga-tiga bilik dah pasang langsir elok-elok.
Tapi, by semalam buat lagi tebuk dinding.
Gantung roman blind...panas la takder roman blind.
Gantung bodo-bodo jer pun, sebab tak reti nak masukkan tali semula.
Asalkan tak panas sudah.


Ni Ayu nak share gambar yang sebelum ni.
Petang ni baru nak kemas semula, bersepah dengan habuk.



Ini langsir dan cadar yang beli kat JJ Midvelley bulan lepas.




Dah siap pasang. Biasalah, kalau ready made curtain ni kat JJ ni.
Senteng ler huhuuu. Rasa nak letak kat dapur jer lah. 
Dah pasang roman blind, langsir just pasang sheer curtain lagi lawa dan simple.




Meja belajor pun beralas hehehe.
Ni alas meja makan, lipat dua...sedang elok untuk meja ni.





Hujung kaki katil, lemari baju mama dania 








Semalam gantung lukisan 3 serangkai... nanti ayu update gambornya.
Tunggu tukar langsir dulu, tak lawalah langsir senteng nih.
Tak minat langsir pakai 'skirt'.
Macam pelik je. Letak kat dapur takper sebab tak nampak sangat coz terlindung meja makan.
Lagipun, langsir bercorak macam messy jer. 

Ok jumpa next entry...now masa untuk memasak!


P/S: Redha jer la gambar pecah-pecah..guna internet macam chipsmore macam ni ler, malas nak upload semula, buang masa jer.

Sunday, August 23, 2015

Kenapa Kita Perlu Bertukar ke Bio Seleza Pad?

Apa yang anda perlu tahu?





Fakta 1:
"Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada dengan kematian sebanyak 266,000 seluruh dunia setahun. Statistik 2012 WHO juga menunjukkan sekurang-kurangnya 1447 wanita didiagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripad 729 kematian sehari!"



Fakta 2
"Kebanyakan tuala wanita di pasaran diperbuat daripada kertas terbuang seperti paper lama, tisu, kotak i.e. recycled paper’ atau pulpa kayu yang di lunturkan i.e. ‘bleach’ dengan bahan kimia pemutih?

Jika digunakan dalam masa yg panjang boleh mengakibatkan masalah, keputihan, kekuningan, kehijauan, haid tak stabil, vagina gatal2 & berbau, masalah hormon, sukar hamil, pening, kurang tenaga ketika haid & jika dibiarkan berterusan mungkin mengakibatkan cyst, fibroid, kanser ovari, kanser pangkal rahim dan sebagainya"







ADAKAH KITA SEDAR YANG KITA JUGA TURUT TERDEDAH DENGAN RISIKO KESAN DARI PENGGUNAAN TUALA WANITA?




Jangan merisikokan diri kita jika kita mempunyai pilihan untuk mencegahnya.



Memperkenalkan



Tuala Wanita (pad) yang 100% selamat digunakan dan mengelakkan kita terdedah kepada risiko penggunaan tuala wanita yang biasa.






KENAPA PERLU BERTUKAR KEPADA BIO SELEZA?


"Bio Seleza Feminine Pad mengandungi hasil gabungan Teknologi Bio VelocitySinar Inframerah Jauh (FIR),Ion Negatif dan Nano Perak"


BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.



4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:

  • Kesan Anti-Bakteria
  • Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
  • Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
  • Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi 

SINAR INFRARED JAUH (FIR) berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolisma.


ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intik wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.


Bio Seleza juga mengandungi 'NANO PERAK' yang bertindak membunuh bakteria


"Bio Seleza Feminine Pad direka dengan fungsi penyerapanyang optimum, pembungkusan yang sempurna, Kain yang berkualiti tinggi dengan fungsi pengudaraan danrekabentuk yang sangat selesa"




Bio Seleza menjalani pembungkusan yang sempurna bagi mengelakkan jangkitan bakteria dan kulat


Mempunyai daya penyerapan yang tinggi bagi mengelakkan bocor dan ketidakselesaan






Diperbuat dari lapisan yang berkualiti tinggi dan selamat. Tidak menggunakan bahan yang berbahaya seperti recycle paper dsb.


Fungsi pengudaraan untuk membolehkan kulit bernafas dan mengelakkan jangkitan kulat dibahagian kulit sensitif.


Masih lagi kurang faham, jom kita tengok perbandingan antara Bio Seleza dengan Tuala Wanita biasa.








Kita jarang ambil tahu tentang kesan tuala wanita harian kita. Pada kita keselesaan dan selalu muncul di iklan cukup untuk menyakinkan kita pada sesuatu tuala wanita. 



Jarang kita ambil tahu tentang kesan jangka panjang dan tuala wanita yang kita gunakan setiap hari.





BERMINAT MENDAPATKAN SET 'BIO SELEZA' PERTAMA ANDA?

Hubungi saya untuk harga istimewa;

Ayu Rashid
WA: 013 - 255 0727


Thursday, August 20, 2015

10




Alhamdulillah.
10 tahun sudah, dalam suka-duka-baik-gaduh-baik...hehehe.

Saling melengkapi kekurangan dan kelebihan masing-masing:

Dia pendiam - saya suka pot pettt pott petttt.
Dia jalan selow - saya jalan laju (bila kat shoping complex laa heheh)
Dia cool - saya kalut manjang
Dia dah beruban - saya rambut masih hitam hahaha
Dia guna internet laju - saya guna wifi macam siput sedut.
Dia tak suka ikan patin, keli siakap - saya sukaaaaaaaaaa.
Macam-macam bezanya, dah 10 tahun katekan.

Tapi... kami berusaha sama-sama jaga badan.... ye lah tu hehe.

Doakan kami kekal bahagia dan diberkati Allah selalu.


Wednesday, August 19, 2015

Set Kempis Perut Bajet

Syawal dah berlalu, menghitung hari pula untuk Hari Raya Aidiladha.
Meriah pergi open house dan kenduri-kendara sana sini.

Oh ohhh... perut pulak dah makin maju ke depan.
Tak kira lelaki atau perempuan, memang inilah selalunya masalah kita.
PERUT BUNCIT!


Since bajet pun dah agak 'lari' di musim lepas raya.
Jadi, saya syorkan cuba SET KEMPIS PERUT BAJET ni.



1 set Set Kempis Bajet ni terdiri daripada:

1 kotak Mineral Coffee (20 sachets) = RM30
1 botol Garlic Tablet (80 biji) = RM38

1 set = RM68 + postage RM9 = RM77

Saya jual dengan harga RM70 sahaja termasuk postage.



CARA PENGAMBILAN:


Pagi: 

2 Garlic tablets (sebelum breakfast)
1 sachet Mineral Coffee (semasa/selepas breakfast)


Petang:
1 sachet Mineral Coffee 

Malam:
2 Garlic tablets


FAQ: 1 set ni untuk berapa minggu pengambilan

Mineral coffee: 20 sachets/2 sachets sehari = 10 hari
Garlic tablet: 80 biji/4 biji sehari = 20 hari


Oleh itu, digalakkan beli 2 kotak mineral coffee + 1 botol garlic tablet untuk 20 hari pengambilan. 

Set untuk 3 items ini: RM100 sahaja termasuk postage


Saya galakkan beli set 2 mineral coffee + 1 garlic tablet, lebih jimat dan boleh terus untuk 20 hari pengambilan. Tapi, terpulang pada bajet, nak cuba set RM70 dulu pun boleh. 




Boleh hubungi saya untuk pertanyaan atau pembelian.
Ayu Rashid
Whatsapp: 013 - 255 0727

Monday, August 17, 2015

Sofa Fella Design - Urban Culture Series

Macam confident jer letak nama series Urban Culture kat sofa orang :)
Tapi, rasanya betul. Ah! Lantaklah betul ke tidak. 
Janji sofa jugak kan... 


Ni saya nak share gambar yang saya sempat snap masa pegi HQ Fella Design Bukit Subang hari tu. Gambar tak berapa cantik dari segi view dan kualiti. Sebab snap laju-laju sambil jalan dan kejar juga menjerit memanggil hariz yang asyiklah nak berlari dalam tuh!


Camera handphone Samsung Grand Prime ni selow la bila snap gambar. Kalau SIII dulu once kita tekan snap, papppp dia terus captured gambar. Ini guna Grand Prime alahai, lembab benar. Tu macam tak syok nak cecurik snap gambar dalam showroom orang hahaha. 


Ok, kita berbalik kepada cerita sofa, dah membebel pasal hp pulak dah!


Sofa idaman saya ialah design moden. minimalis dan kecik.

Bila tengok sofa-sofa kat area Urban Culture Series ni, memang wow!
Memang terus can't take my eyes out of you gitew.

Cantik gilerrrrr. 


Tapiiiiii... bila tengok harga, air liur pun rasa kelat hahaha.
Dah, kalu takat bajet ciput tuh, berangan jer mampu!

Maka, marilah kita bersama-sama cuci mata saja sambil letak tangan kat dahi berangan!



Ini paling saya berkenan. 
Gambar tak sharp, tu corak macam tak cantik nampaknya.
Yang real, memang cantik fabriknya dan of course i like the design!

Memang nak ambik yang ni dah, sebab still within bajet.
TAPI... sekali nizam cakap:
"harga dekat 4k, seketul jer dapat"

Iskkkk payah betul bawak laki shopping kan? 
Tu zaman kerja dulu i beli sendiri jer sofa. 
Dia balik kerja, tengok dah siap sofa tu tercongok kat rumah!




Ini pun i likeeee jugak. 
Design ala-ala yang atas tadi tu jugak. Harga beli lebih kurang jer.

Tapi, dah housemate cakap seketul tak berbaloi harga, apa nak buat!




 Ini pun cantik!

Tapi, saya nak sofa yang boleh bukak sarung dan basuh.
Ini, kalu kotor, memang menanges lagu zapin ler jawabnya!
Semut pun sonot buat sarang dalam lubang-lubang tu kan? hahaha.
Maklumlah, ada anak... makan sepah sana sini.





Saper suka kaler hitam?
Ini memang cantik gilerrrrrr. Tapi, tengoklah harga tuuuuuu.




 
Macam ni tak minat pulak, sebab jenis bantal/tempat sandar macam tu.
Susah nak maintain.
Nanti kerja haku menyusun dan mengutip bantal ajerlah!

Ayu memang nak sofa yang tempat sandar fixed melekat atau kemas kedudukan.
Senang nak manage.



Ini memang cantik jugak, rambang matakuuuuu
Tapi, tempat sandar macam tu pulak. Takleh, penat mengutip nanti.
Harga pun, wehuuuuuu terkedu mak!





L-shape ni cantik. 
Tapi, takkan nak beli L-Shape lagi. Manjang dengan L-Shape.
Cantik korang... ayu memang suka sofa L-Shape.
Tapi, kalu amik L-Shape lagi, aku kene sekeh kepala ngan nizam kot.
Gatal, dah ada jual...pastu nak beli spesis sama jugak. hahaha.



Banyak la design cantik-cantik dalam showroom HQ Fella Design ni.
Kalau nak syok beli sofa, sediakan bajet 5k - 10k hahahaha.
Baru berbaloi merambang mata dalam tu.

Nanti ayu share lagi gambar-gambar lain, ada sikit lagi.
Jadi, kepada korang yang nak beli sofa... sila-silalah ke sana yer.
Tak pun, tunggu Fella Design buat jualan gudang.
Katanya, dalam bulan 10 atau 11 nanti.
Kumpullah duit dari sekarang... 
Takleh kumpul dalam tabung ayam, tapi tabung gajah terus.
hehhehee.


Ok, jumpa lagi. Assalamualaikum ")



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...