Tuesday, November 17, 2015

DIY Gubahan Bunga| Hydrangea, Roses & Dedaunan Hijau

Assalamualaikum.

DIY Gubahan bunga. Ada tak peminat bunga yang baca blog ni? Okey, saya sukaaaa bunga! Tak kira bunga hidup atau  bunga tiruan, bunga ada bunga atau pokok berdaun, semua saya suka! Terapi katernya.


Ini 3 gubahan bunga dalam master bedroom. Hydrangea, roses dan dedaunan hijau. Menyejukkan mata dan mengumpul habuk hahhaaa.


Hydrangea beli kat Nilai 3. Nanti nak beli lagi kaler lain bila pergi sana.
Sebab jenis ni cantik sebab ada tone-tone kaler kat kelopak dia tu. Memang cantik-cantik hydrangea kat kedai tu. 



Aiseh! Gambar blur pulak.
Letak kat side table tepi katil.
Ini bukan gubahan, ini letakkan. Sebab letak-letak jer hahaha.
Sebelum ni letak dalam pasu purple tinggi, lagi sesuai dan lawa.
Tapi seram pulak, takut jatuh kang pecah terus, sebab pasu tu tinggi macam tak meyakinkan jer. Jadi, tukarlah masuk dalam vase bulat yang asalnya ialah 'kolam' ikan gapi dania hehee.



Gubahan roses atas meja solek
Pun sumbat-sumbat sajer dalam vase, tak guna span. Ayu suka gubahan simple.



Dedaun hijau... aiseh! gambar blur lagi hahaha.






View untuk kedua-duanya.



Nak gubah bunga atau DIY gubahan bunga ni senang jer.
Lebih-lebih lagi kalau yang tak pakai span. 
Kalu beli kat kedai yang dah siap gubah, omak kooo mahal sehhhh.
Gubah sendiri jer, jimat. Prektis makes perfect. 
Okey, jumpa lagi... daaaaaaaaaaaa

1 comment:

Mama Cahaya Mataku said...

saya pun suka letak bunga kat tepi katil dgn atas meja solek...