Monday, November 2, 2015

DIY Gubahan Bunga Orkid

Assalamualaikum.

Bila jadi WAHM yang asyik ler terperap kat umah, 
memandang benda sama adalah boring! 
Nak ubah deko, memang susah sebab erkkkk malas! 


Jadi, yang paling mudah untuk terapi mata dan minda ialah tukar gubahan bunga.
Bunga sama, sampai berkali-kali tukar gubahan. 


Ni bunga orkid yang beli kat Nilai 3 lepas.
Sumbat gubah dalam pasu KK Home Decor kat Nilai 3 jugak!
Well, dah berjiran ngan Nilai 3 kannn... segalanya cap Nilai punya.

Mula-mula malas nak snap gambar, dah nak siap baru snap hehehe.
Dalam gubahan orkid yang sebelum ni Ayu tak letak 'rumput' ni.
Tapi kali ni kena letak sebab pasu ni besar, jadi nak tutup span kenalah susun rumput ni atasnya.
Ni version gubahan dah siap!




Tangkai orkid ni agak lembik, bunga murah katerkan hehehe.
Jadi asyiklah dia senget sana sini. ah! sukahati ko ler bunga nak condong ke kutub utara atau kutub selatan pun!






Mula-mula gubah letak kat sini. 





Sekarang... letak kat sini:



Now, suka pulak dengan bunga orkid. Beli dan gubah sendiri memang jimat.
Kalau beli yang dah siap gubah, my mh my! mahalnyaaaaa.
Nak kata kualiti molek, tak jugak.
So, better cuba jer gubah sendiri, InsyaAllah menjadik.
Kalau tak jadik pun, cuba lagi... apa adahal span jer pun hancur hahaha
Span kan murah,buat stok span bebanyak heh.


*
*
*
IKLAN

Saya dah jadi Agent Dexandra Perfume tau.
Berminat nak beli, atau nak cuci mata dulu, jemput visit blog wangi-wangi saya:

Dexandra Inspired Perfume


Nak tau wangi ke tidak? Emmm kenalah cuba dulu.
Kalau tanya pendapat saya (sebagai pengguna),
ia memang TERBAEK!

Oh! saya sedang jatuh cinta dengan BOMBSHELL by Victoria Secret.
Manis, lembut, wangi macam nak gigit diri sendiri hahaha


Okey, jangan lupa visit blog wangi i tauuuu. Sayang korang!

3 comments:

Zie Azi said...

mak sy mmg gila orchid,orchid hidup. siap buatkan rumah orchid lagi..huhuu

Rizziela said...

cantiknya... nampak berseri kan

Nana Sharia a said...

wah kite pun slalu intai nilai tiga sbb kita kat seriemas sis. jemput melawat blog saya ok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...