Thursday, November 26, 2015

Resepi Ayam Panggang Sesuai Untuk Kanak-kanak

Assalamualaikum semua.

Resepi ni hakmilik Fila the Kasih's. Pernah baca blog Fila? Best blog dia. Geng-geng Peej Burhan, yang depa bertiga dah jadi owner skincare Ellfie Beauty. 

Sila rujuk link kat atas tu yer, Fila dah bagi sesiap resepi nak buat Ayam Panggang Sesuai untuk Kanak-kanak. Resepi ni memang mudah, tapi saya ni sendu bab memasak, memanjang la jeling kat resepi kat hp hahahha. Syahdu!

Since resepi korang dah rujuk kat blog Fila, maka Ayu buat sesi tayangan gambar jer lah yer. Ayu buat ni beberapa hari lepas. Beli sekor ayam, belah 2. Perghhh sekor ayam 4 beranak makan sekali hadap. Ko mampu? Pastu bajet nak kempiskan perut phuiiii!


Ayam dah siap disapu masker hehe



The sayurs dan bawang yang tak dicelur

The sayurs lagi yang dah siap celur.































Masuk oven untuk diseksa


Kita bakor ajer

Dah bakar sekejap, masukkan sayurs yang tak celur dulu


Masukkan pula sayurs yang dah dicelur pulak


Siap! 


Kita tambah pakej 'bina lemak' dengan fun fries. 

Alhamdulillah. Memang sedap dan mudah jer nak buat.
Cost tak sampai RM20. Kalau makan kat kedai, agak-agak berapalah harganya kan? Makan kat kedai skang mahal wehhhh... kekadang rasa not reasonable price langsung. Sejak GST ni memang  terasa la kenaikan harga barang mentah atau barang siap nak tinggal ngappp sajer. Takper, syukur Malaysia masih aman hehehee.

Ok, jumper lagi. 

1 comment:

cik hani said...

alahai..sedapnya.. nak try la.. Nampak menyelerakan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...