Wednesday, March 23, 2016

Idea Deko Pokok Indoor

Nak deko bajet, tak perlu pun nak keluar duit tiap kali kita rasa nak ubah deko.
Matikler kalu spesis cepat boring macam saya ni asik nak kuar bajet kan.
Lainlah kaya-raya kan.

Saya nak share macam mana nak gabungkan 2 jenis pokok jadi deko yang cute jer.
Pokok money plant dan pokok lidah mak mertua tajam menusuk


Ni, pokok-pokok yang saya letak dalam bilik SOHO saya.
Erkkk... untuk minggu ini yer.
Pokok money plant besar dah bawak ke beranda semula
Bagi dia bercahaya dan berudara luar pulak.
Atas ni panas melampau, berbahang sebab tingkap sentiasa tutup.
So, saya gantikan pokok money plant kecik ni pulak.

Saya masukkan jer 3 pasu money plant kecik-kecik dalam pasu ni.
Setel 1 deko segar atas meja kerja.



Ni zoom in gambar dekat. 






Ini pulak pokok money plant dalam pasu besar sikit.
Saya combine dengan pokok lidah mak mertua.
Letak dalam bakul yang saya selalu letak buku atas meja kerja.





Letak frame gambar kat sebelahnya.
Siaplah deko simple dan jimat bajet.

Ini tatau la berapa minggu bertahan hehhehee. Saya suka tukar-tukar. Yang sama, tapi biar nampak kelainan. Takder la boring kan. Dah kater WAHM. 24/7 dok rumah. Dah tu jer benda nak hadap. Kenalah sentiasa ada perubahan. Penat sikit jer pun, takper sebab dah passion. 


IKLAN:
Berminat nak beli De'Xandra Perfume?
Boleh Whatsapp/Telegram saya:
013 - 255 0727

1 comment:

khadijah armawai said...

salam. sis, pokok money plant ni senang nk jaga x? sy mmg so far belum penah berjaya jaga pokok hidup. paling lama jangka hayat pokok sebulan pastu kiokk dah mereka. hihu... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...