Thursday, April 28, 2016

Catatan Merapu!

Masa ayu baru berenti kerja 6 tahun dulu, gambel jer berenti.
Masa tu join MLM, Hai-O.

Walaupun tak dapat sampai tahap CDM.
Tapi, pengalaman tu paling mahal dan takleh beli kat mana-mana.
Ayu banyak belajar dan praktik ilmu yang dapat melalui GLAM.
Yelah, saper tak kenal CDM Hanis Haizi.
CDM Internet Pertama kat Malaysia ni.

Apa jua keadaan pun, kena bersyukur.
Mana baik jadikan teladan, begitulah sebaliknya.

Blog ayu ni pun bermula dengan bisnes Premium Beautiful.
Walaupun sekarang dah tak promote produk Haio.
Keahlian masih aktif dengan pangkat Diamond Sales Manager (DSM)
Saper serius nak beli Premium Beautiful, BVSM, Bio Aura boleh contact.
Semua bisa diatur untuk uols beli produk.

Cuma ayu dah tak aktif ber-networking jer la.
Malas dah nak keluar-keluar appoiment segala.
Susah nak keluar, sebab iols kat takder lesen kete.
Lagi pun, ayu dah selesa dah kerja dari rumah sepenuhnya.
Cukuplah bersosial di laman sosial jer.
Uols baca jer penulisan i kat blog dan fb hehehe.


Sekarang, ayu fokus sebagai Ghost Writter.
Dapat gaji bulan, dengan menulis... alhamdulillah.

Pastu, ni fokus dengan bisnes De'Xandra Perfume.
Dah ada team sendiri iaitu OhWanginya.

Seronok dan nikmati kehidupan seadanya.
Cuma akan lebih seronok kalau duduk Shah Alam haaaha.
Tapi apakan daya, dah terlajak pindah sini, redha jer la.
Tatau la sampai bila bertapa kat sini.

So syukur ada social media kan?
Dapat bersocial, dapat berbisnes dapat baca gossip hahaha.
Jangan tatau, rakan gossip terpantas i ialah nizam.
Dia, kalu bab gossip retis, wowww sangat.
Pastu asik la dok layan SMULE.
Mentang-mentang dah guna celcom unlimited data tu.
Hari-hari layan SMULE.
Pastu, nak pinjam tepon dia asik la takder bateri.
Kata call free... tapi caner nak guna kalu asik takder bateri.
Nyampah btol!

Eh, uols...
Apa aku membebel ni... bercampur-aduk cerita kan?
Well, otak takleh fokus ni.
Sebab dok pikir nak kena turun masak pulak.
Hariz pesan nanti goreng keow teow tau.

Budak tu, kat gate dah tanya:
"Mama masak apa arini?"

Wah, gituuuu.
Bertuah ko kan... mak ko dah tak kerja.
Cuba kalau mak ko kerja lagi macam dulu.
Redha jer la telan pengasuh masak apa.

Pastu, masuk jer rumah terus ON ekon.
"Alish panas" katernya.

Amboiii.... putera lilin sangat nih. Poyo btol.

Okey, jumpa lagi bye!

No comments: