Tuesday, April 26, 2016

Pokok Bunga dalam Rumah Lagiiiii

Ini semua cerita dan gambar basi.
Dah sebulan lepas kot.
Masa pergi Fella Design tempah sarung sofa.
On the way balik tu, singgah nursery Sg Chua, Kajang.
Alaa... nursery yang ada pokok Ketapang Brazil
Rega RM68/sepasu tu.
Sobbb sobsss... ada lagi ketiga-tiga pokok tu kat situ.
Haa, tu la mahal sangat.... kang tak laku.
Hahhahahha. Keji nau perangai hihiii.


Ayu beli pokok mampu milik jer. 3 pasu.
Eh, 3 pasu pun dah rega nak ala-ala RM68 dah totalnya.
Ekk eleehhh... kecoh la ko minah.

Apa salahnya beli jer la terus sepasu ketapang brazil tu.
Okey, nexy visit insyaAllah :)


Inilah dia 3 jenis pokoknya.
Chomel-chomel jer saiznya, sebab nak letak dalam rumah.
Tak tau la lama mana dapat bertahan hihiihii




Pokok bunga buluh saiz kecik.
Tak pernah tengok, comel jer... geram tengok.
RM22 uols! 



Pokok keladi.
Ala-ala money plant jugak ni.
Biasa jumpa jenis saiz sederhana, ni chomel jer.
RM18




Pokok paku-pakis.
Ala-ala pokok sakat sarang burung kan?
RM15
*Hari ni pokok ni dah makin kering daun dia, macam terbakar.
Layuuuuu. Oh tidak! Hidup la lebih lama, cantik sangat ni.

Jom Deko!

Saya sumbat ajer dalam bekas yang sediada kat umah.
Bilalah nak gi Ikea nih. Nah vase hunting!

Paku-pakis




Keladi





Pokok Buluh

Mesti korang boring visit blog ni hahahha.
Asyik pasal pokok jer kan. 
Nak wat caner, dah tu minat saya :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...