Saturday, April 9, 2016

Update di Hari Sabtu

Hi.
Just a quick updates di hari Sabtu yang mendung tapi panas jugak cuacanya. 
Breakfast beli nasik lemak ajer, tu pun nizam tapau  jer.
3 beranak lagi malas nak ikut keluar, panas.
Tunggu jer makan kat rumah sambil tengok tv.

Tak tau la petang ni jadi ke tak pergi Nilai 3.
Ikut kerajinan nizam. Panas katanya.
Amboi, sejak bila nak jadi puteri obor nih hahaha.

Takper, kalau pegi hipp hipp hooreeey.
Kalau tak pergi, jimat bajet heh!

Tapi, kalau tak pergi hari ni atau esok, susah dah nak pergi.
Sebab next weekend nak ambik mak ayu datang sini.
Kalau mak dah kat sini, tak sampai hati nak tinggal dia gi jejalan.
Mak nak ikut, dah tak larat nak lama-lama dalam kereta.
Kalau ikut pegi pun takat dok dalam keter, lagi sendu.
Mesti mak taknak ikut. Tak sampai hati pulak.
Padahal ke Nilai 3 jer pun, hahaha.


Sementara tu, kemas-kemas sikit kat rak buku.
Cepatnya lahai berhabuk kan. Jenuh nak ngelap.

Ayu suka baca buku.
Daripada baca bukulah boleh juga dapat ilham untuk menulis.
Kalau boleh, tiap-tiap minggu nak beli buku.
Amboiii!

Baca kat internet tak sama dengan baca buku fizikal.
Feel tu lain. Rasa lebih puas dan hadam baca buku banding ebook atau online jer.
Makcik-makcik memang gini. Hahahhaaa.

Naper semenjak-duamenjak ni rasa macam dah berusia sangat ahaks!
Krisis umur sangat kan?

Okey. Nak berangkat ke blog client pulak.
Nak buat seminggu punya auto-publish entry.

Selamat berhujung minggu :)

1 comment:

Irda Garmin said...

SUKA semua buku kak ayu..ada 2 dah irda baca....ada yang belum..kan best dekat kita tinggal boleh pinjam
hehehe