Posts

Showing posts from May, 2016

Open for Dropship - De'Xandra Perfume

Image
Nak cari side income untuk belanja harian?
Nak cari duit 'tepi' untuk bayar segala tok-nenek hutang?
Nak cari duit nak buat shopping online.... eh!
Segalanya tentang duit dan DROPSHIP.



Dengan MODAL RM150 sahaja Dan anda yang komited untuk berusaha tanpa jemu.
Saya alu-alukan anda untuk sertai Team OhWanginya Sebagai Dropship Agent.
Modal RM150 itu wajib yer. Ditetapkan HQ De'Xandra.
Anda akan dapat: * 2 botol saiz 35ml * 2 tester saiz 3ml * 10 keping flyers
Berminat, dan saya hanya perlukan yang benar-benar serius 'nak buat duit' dengan berusaha, bukan join goyang kaki dapat duit, atau join sebab nak beli harga Dropship untuk guna sendiri hahaaha.
Hubungi saya:
013 - 255 0727 (Strictly Whatsapp / Telegram sahaja)



Wing Chair Fella Design

Image
Amboi tajuk, macam saya beli jer wing chair kat situ kan.
Padahal nan adooo... nanges tengok reganya!

Actually, gambar-gambar ni saya snap masa pergi tempah sarung sopa.
Bukan masa pergi warehouse sales sabtu lepas.
Pegi Sabtu lepas, motip utama nak cari wing chair muroh jer.
Maka, takder la mata ni nak melilau tengok wing chair lain kan
Dah sah-sah iols tak mampu nak beli seketul sopa rega ribu-ribu!

Maka, kesedaran sivik masih menguasai mindaku ekkeke.

Jadi, kita cuci mata la yer nengok rega wing chair ni.
Design dan jenis kain ok-ok jer
Tak minat sangat.
Lawa lagi rumah Aty Fared punya wing chair.
Meletopss ngkoo... raya ni nak gi posing umah Aty-lah hahaha.





















Gambar senget dan blur. Pakai snap jer lelaju. Banyak lagi wing chair yang ada. tak kwasa la nak snap semua Kang orang tgk dah macam budak tua sawan dah! Janji adooo nak share kat blog kan :P
Okey, update blog lelaju sebab dah ngantuk Esok pagi... eh by the time ayu taip ni dah pukul 12.24 am hari ni Baru selesai uruskan order …

Pengalaman Bisnes dari Rumah

Image
Assalamualaikum.

Alahai, segan silu pulak nak share kan hahaha.
Bisnes sendu, ada hati nak share-share
Kepoyooan apekah ini?

Takper, yang sudi baca silalah baca.
Yang dah berjaya tu, sila beri laluan aku nak berangan jap.

Macam #PenulisCinderella Hajar Abdullah bagitau ayu
Apa kita tulis dan share kita rasa nothing.
Tapi, nothing bukan pada semua orang.
Mungkin apa kita tulis dan share beri inspirasi
Kita tak tau, so just keep on sharing & writing.

Niat nak sharing tu kenapa?


So, ayu pun rasa nak share jugak. Bisnes tak seberapa, ada turun naik. Tukar bisnes itu, bisnes ni. Cuma, passion pada blogging jer kekal hahaha. So, daripada blog sebenarnya Allah lorongkan rezeki untuk ayu. Produk hanyalah perantaraan sebagai sumber rezeki.
Bisnes dari rumah ni mencabar. Manada benda tak mencabar kan?
Nak makan pun mencabar, apa lagi nak raih rezeki.
Madana kerja dari rumah goyang-goyang kaki. Goyang kaki sebab nak hilangkan lenguh ada laa hahaa

Bila kerja dari rumah, dengan title surirumah …

Perfume Mesra Solat

Image
Pernah tak kita pakai perfume, kita keluar jalan-jalan atau pergi kerja, bila nak solat kita rasa was-was.

"Alamak! Aku pakai perfume jenama internationalle ni, sah ke buat solat?".
Haaa... mesti pernah kan?

Pastu, disebabkan was-was kita terpaksa tangguhkan atau lewatkan solat sampailah kita balik rumah mandi dan salin pakaian dulu. Baru solat.
Rasa berdosa kan lengahkan solat sebab was-was semata-mata pakai perfume.




Sebab tu la, bila De'Xandra keluarkan perfume yang halal iaitu boleh digunakan semasa solat, ia terus jadi fenomena. Takder lagi dah keraguan nak mewangi dan bersolat.
Malah, kat rumah pun saya pakai perfume bila nak solat. Rasa sangat selesa dan tenang jer. Sebab tu bau lembuttt sesuai untuk pakai sebelum solat. 
 Ia bukan untuk tarik perhatian orang, cuma ia untuk keselesaan kita dan nak elakkan bau-bau yang kurang menyenangkan. Lagi-lagi sekarang ni musim panas, dan kita makin kuat berpeluh. So bila pakai perfume bau soft, dapat la kaver bau-bau tak best tu …

Review The Angry Birds Movie

Image
15hb lepas, kami pun pergilah menunaikan permintaan Hariz nak tengok The Angry Birds Movie. Gigih ni pepagi pukul 11.30am kuar umah gi IOI Mall Putrajaya. Angry Birds punya pasal, sabor jer lah.





Bergegar-gegar blur gambar ni. Maklumler snap gambar sambil jalan laju-lajuuuu.




Ini 3 watak utama dalam citer tu. Nama jangan tanya, sumpah saya tak ingat haahaa. Tapi, ketiga-tiga ekor ni memang kelakar la. Rasa nak penyek-penyek jer sebab memang comel dan eiii geram dengan style dorang tu.



Basically, filem ni mengisahkan tentang burung-burung nak selamatkan telur-telur yang dilarikan oleh sekumpulan vavi. Eh, vavi makan telur ke? ---saya tanya nizam haahha. Pastu dia jawab: "makan la kot, tu dia nak rebus tu". Hahhahaha. dah jadi persoalan disitu. Anak-anak yang beria nak tengok rileks jer, mak ayah pulak dah bersoal-jawab!
Citer ni, kelakar la. Boleh la takat nak ringankan kepala otak kan. Kalu saya, saya suka tengok citer yang 'berat' yang sampai lepas tengok, dalam semin…

Curtain Hunting at Fella Design

Image
Takder curtain hunting mana pun hehe. Just masuk cuci-cuci mata jer. Sebab mahal tu dah satu hal la kan. Kat sini fabrik more to bercorak. Ayu suka curtain polos jer.
Sementara tunggu staf fella wrapping wing chair yang beli Ayu dan hariz masuk pusing-pusing dalam showroom. Just pusing area langsir jer, malas nak pusing area perabot lain. Sebab bulan lepas dah datang, sama jer isi dalamnya. Lagi pun, kalau pusing kangg terberkenan apa-apa pulak. Bajet dah nan ado... caner tu? Hhahahaha.
Dalam dok pusing ni pun, sempat hariz tergolek jatuh. Gitu laa shopping bawak anak ni kan. Memang urut dada la mama ko.
So, saya share gambar yang saya snap.









































Harga agak mahal la.  Range RM80+ ke atas  Dah sales pun paling murah RM25/semeter.
Saya beli gak semeter haaahhaa Nak buat sarung throw cushion Muat la untuk 2 bijik hihiiiii.
Okey. dah... tu jer nak share. Bye!

Make Over Meletops by Lentera Creative Home

Image
Bila dekat nak raya, mood deko-deko makin mengaummm.
Tak dapat deko untuk rumah sendiri.
Kita layan jer gambar deko daripada sentuhan rumah orang lain.

Ni nak share deko make-over by Lentera Creative Home.
Last week dorang punya job.
Memang cantik gilerrrr.. my feveret kaler.
Hmmmm.. cantiknya... kalaulah umah i camni.
Mesti mood senyum manjang hahahhaa.

















Okey, nanti i share lagi gambor daripada Lentera Creative Home. Kot la korang leh dapat idea deko raya Atau... at least tambah semangat nak kemas umah Erkk, saya la tu... umah bersepah-sepah huhuuu.
Tunggu nak raya la baru kemas.  Malas nak pikir lagi... setelkan dulu hal kerja dan blogging. Dah bulan ramadhan fokus hal lain pulak. 
Jumpa lagi :)



Fella Design Warehouse Sales

Image
Semalam, sempatlah pergi Fella Design Warehouse Sales kat HQ Bukit Subang.
Kuar rumah pukul 5pm.
Sempatlah siap ronda-ronda bawah 'khemah' dan dalam showroom.
Sempat jugaklah Hariz dapat benjol kat kepala seketul sebab jatuh!
Tu la, masa mama dia sibuk dok belek langsir, dia berlari-lari kemahen galak lagi.
Sekali, gedebukkk jatuh... melalak kemahen kuat sebab sakit.
Terus naik benjol sebijik, haaa rasakan!






Motif utama nak beli wing chair murah-murah. Yelah, mahal-mahal tak mampu hahaha. Lagi pun, memang target beli untuk nizam duduk bertapa atas tu Kang beli yang memahal, aku sayang lak nak kasik dia bertapa haha. Maka, bajet 1k ke bawah jer, kot ada nak beli benda lain  Amboi, napsuuu kemahen besor.
Tapi agak kecewa, sebab wing chair sikit sangat pilihan yang ada. Dah la most of it jenis fabrik berbunga besar-besar. Memang tak minat la dan lari daripada target nak beli yang plain.
Sebab ayu memang nak beli jenis fabrik plain dan warna coklat. Ni jer gambar ayu snap untuk area…

Fella Design HQ Bukit Subang Warehouse Sales!

Image
Pagi semalam, tiba-tiba teringat.
Staf Fella Design ada bagitau.
Fella Design HQ akan buat warehouse sales bulan May.
Terus tangan ni gigil-gigil nak whatsapp dia tanya.
Hahhaha, drama sangat kannnnn.



Amboi... amboii,.. amboiii. Pucuk dicita ulam mendatang. Patut la hati ni tetiber 'terindu' Fella. Rupa-rupanya ada 'panggilan sales' hahaha. Bermula esok yer... eh, hari ni laaaa. Sampai Ahad depan. Pandai, buat sales time gaji!

Erkkk... tapi bajetnya semput, caner ni? Berangan nak beli kain langsir baru ni. Nak match-kan dengan kaler sopa. Alahaiii... kalau pergi Fella, mesti bajet larikss Dah tak leh beli kain langsir baru.
Huhuuuuu... dalam dilema sangat ni. Eh, over... belum tentu nizam nak bawak ke sana kan.
Takper, drama itu perlu hahahaa.

Sekali... Dalam sejam dua lepas up status tu kat FB. Keluar pulak kat timeline Sponsored Posts ni:

Berdarah mata... hahhahaha
Takper, kalau ada rezeki Fella 'sedut' duit saya yang tak seberapa ni. Ada laaaa... Gigih ni bis…

SOHO AyuRashid| 2 Pokok Indoor Baru!

Image
Ahad lepas, kami 4 beranaks pergi tengok movie kat GSC, IOI Mall Putrajaya.
Gigih, 11.30am dah masuk panggung.
Angry Bird uols. Nanti free saya buat review.

Balik tu... singgah makan ikan patin tempoyak.
Nizam tanya:
"Nak pergi kedai bunga ke?"

Saya dah pelik.
"Kedai bunga? Saper nak beli bunga?

Dia jawab:
"Nursery yang biasa pergi tu la, belakang ni jer".

Wahh! Gila ngko nak tolak pelawaan!
Terus la nakkkkk!

Alahai... hujan lebat giler masa lepas makan tu.
Sampai jer kat nursery tu, hujan memang lebat sangat.
Tapi, demi pokok... ku redah jua hahhaa
Nizam & anak-anak tunggu dalam kereta jer dediam.

Dapat la tawaf dalam nursery tu dengan aman damai.
Sib baik area nursery tu banyak berbumbung, so iols tak basah la.

Snap dari kereta jer masa nak balik.


Saya beli 2 pokok ni jer.
Memang taknak beli banyak, sebab dah nak balik kampung cuti sekolah. Amukan membeli lagi InsyaAllah dijangkakan selepas balik cuti raya nanti. Nak beli jugak pokok Ketapang Brazil untuk de…

Exam Week

Dania dah last week lagi dah start exam sekolah kebangsaan. Bersambung pulak hari ni, dan hari ni last!

Sekolah agama, semalam baru start. Sampailah hari Jumaat.
Eh, hariz pun dah exam hahahha. Kesian, dia tatau pun periksa tu apa.
Mama pulak susah hati hehhee Papa dia cakap, alah biar jer lah Kita suruh sekolah untuk dia belajar bersosial jer Amboi... bersosial kater bapaknya.
Tapi, dalam dok bizi anak exam. Sempat lagi Ahad pagi 3 hari lepas kami tengok wayang Citer Angry Bird.
Alahai, melayan kerenah si Hariz Puas dah dengar dia tanya "Bila Angry Bird nak siap berlakon".
Dah tengok Angry Bird. Dia tuntut pulak nak tengok Jungle Book & Ninja Turtle Parahhhhh.

Wah tetiber update blog pepetang kan. Ni menyambil uruskan order De'Xandra Alahai, internet sendu, jenuh tunggu web loading. Tu sampai buleh siap 1 entry.
Hope esok laju berdesupppp Sebab esok data renewal date.
Hmmm... gini la bisnes online kan hehe Kelajuan internet pun mempengaruhi bisnes. Kalau lama sangat …

Idea Dekorasi Pokok Money Plant

Image
Pokok money plant, sentiasa pujaan hati.
Mana tak pujaan kan?
Sebab ni la pokok yang boleh bertahan lama
Lagi pun, ia murah dan cantik.
Bila mati jer, takder susah hati nak beli.

Dulu masa kerja unisel dan dok Pantai Hillpark
Buleh amik jer kat lobi dan parking area
Dah tak dok situ dan kerja situ, kenalah beli.


Ni antara idea dekorasi pokok money plant
Cantik letak dalam rumah
Dan bagus untuk pengudaraan segar.



























Senang jer nak deko-deko bajet tapi segar jer mata mandang. Beli jer pokok money plant, beli pasu macam-macam jenis. Sumbat jer masuk dalam tu. Setel!
Selamat mencuba!