Tuesday, June 28, 2016

Persiapan Raya 2016: Bunga-bunga Chenta

Ni 2 jenis bunga yang ayu beli masa ke Nilai 3 hari tu
Gambar kedai, ayu dah tunjuk dalam previous entry.
Kalau nak pegi, ok jer. Boleh tahan pilihan
Harga pun ok-ok jer.

Plan memang nak beli hydrangea dan orkid.
Nak beli orkid warna cream yang nampak mahal sket.
Tapi nan ado... huhuuuuu.


Pilihan hydrangea kali ni.
2 warna dalam tone sama: pink belacan belacan.
Beli 4 kuntum jer, sekuntum RM14 jer. Murah!
Ni sama jenis dengan yang dah sediada kat rumah warna biru (3 kuntum)


Zoom in sikit... cantik kaler ni. suka!





Takder pulak orkid yang diidamkan.
Masa nak bayar kat kaunter tu, nampak orkid ni.
Ada 2 kaler jer. Kaler ni dan hijau lumut.
So, ayu ambik kaler ni. RM15 = 5 kuntum. 
Simple jer. 








Ada jugak beli hydrangea kaler off-white ni.
Sekuntum jer. 
Balik rumah, sumbat jer dalam vase kaca macam ni.
Setel! Hhahahaha.



Oh, sebelum ke kedai bunga ni.
Ayu ke KK Home Decor dulu.
Nanti next entry yer... heh!

No comments: