Wednesday, June 29, 2016

Persiapan Raya 2016 | Daun-daun Menghijau

Semalam kita citer pasal bunga-bunga chenta
Hari ni kita cerita pasal daun-daun menghijau pulak.
Bukan daun sejati, daun tipu sajork.
Letih dah weh jaga pokok hidup.
Asyik jadik pembunuh tegar jer hahahha.



Lagi pun, ni nak bawak balik rumah mak besut.
Kat rumah ni dah banyak dah daun-daun sejati dan tipu.
Beli untuk rumah mak pulak.
Senang nak cuci daun-daun pelastik ni.

Beli semua ni kat KK Home Decor, Nilai 3


Plan asal nak beli pasu besar beberapa bijik.
Kot la ada rezeki beli pokok Ketapang Brazil lepas balik raya kan.
Tapi, alahai sendunya kat KK Home Decor ni
Seriusly like kedai yang dah nak pindah atau tutup!
Barang-barang yang dah sediada lama
Dan,stok sendu sangat. Sadis betul.
Sampai ayu tanya cashier.
"Kedai ni nak pindah ke, takde barang jer"
Cashier tu jawab
"Takder la kak"

Mesti cashier tu sumpah seranah aku dalam hati
Choii sangat mulut tu kan, kata kedai takder barang"
Hhahahahhaha!



Kaktus uols!
Hahahha, ni budak-budak berdua tu pilih.



Dijamin subur menghijau sepanjang zaman.




Motif beli daun orkid?
Sebab daun ni lawa dan nampak real sangat.
Tapi orkid nak dibeli nan ado berkenan.
Sumbat jer la dalam pasu orkid sediada kat umah tu.

Tak sabar nak balik deko-deko raya umah mak :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...