Monday, July 18, 2016

Eh... Ehhhh

Saya ada blog ke?

Lupa sudaaaaa lepas raya sakan


Okey! 

Kembali gigihkan diri.

Erk... esok-esok la yer, InsyaAllah.

Friday, July 1, 2016

Balik Kampung!

Alhamdulillah. Akhirnya hari dinanti dah tiba!
Bukan raya, tapi nak balik kampung.
Sebenarnya, meriahnya dan eksaitednya nak raya ialah...
Nak balik kampung kan?
Persiapan raya - baju, kuih dan kerepek, dan deko-deko rumah.
Bila raya, penat yang lebih hahahha.



Eh, ada lagi ke yang nak baca blog?
Mesti semua dah mood beraya kan?
Yang bekerja, mesti mood dah ke lauttt dah.
Kat opis mesti asik dok ulang dengar lagu raya jer.
Biasa la kan... barulah real nak raya.


Tahun ni turn raya kat Besut.
Dia punya feel tu mesti la lebih
Mana sama rumah mak sendiri ngan umah mertua kan?
Rumah mak sendiri ada bilik, selesa
Umah mak mertua?
Merempat jer la kat ruang tamu.
Sedeh. Lagi-lagi dania dah besar.
Memang tak selesa.

Tak sabar nak balik besut
Nak pasang langsir baru.
Ada jugak bawak balik langsir sediada
Mana-mana dah taknak pakai, bawak sana jer
Sarat dah almari hehhee
Tu memudahkan nak beri laluan pada yang baru
Huh ada impian lagi tu hahhaa


Dania kan bela kucing.
Kucing dah beranak 4 ekor, mati sekor
Tinggal la mereka 4 beranak.
Tak tau apa nak jadi, serah pada Allah jer mohon jagakan.
Kesian pulak. Nak buat macam mana.
Nak hantar vet, RM15 - RM20/sehari. Pitam!



Okey, semoga kita semua selamat sampai dan balik semula
Hati-hati dijalanraya dan di mana jua
Semoga raya ni kita hepy-hepy jer.

InsyaAllah, ada kesempatan dan rezeki
Saya update blog dari kampung
Wah! Sempat ke nak on laptop.
Memang tipis la harapan tu. Ahaks!

Salam Aidilfitri
Maaf zahir dan batin

Love;
Ayu Rashid & Family
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...