Tuesday, August 30, 2016

Review The Pines Hotel Melaka | Bilik

The Pines Hotel Melaka ni baru setahun sebulan umur dia
Baby sangat lagi, sebab tu bersih dan ID pun latest
Memang cantik, bersih dan staf pun mesra


Anggaplah ni review bergambar yer
Saya tunjuk gambar dulu, pastu bila ada kesempatan
Saya akan buat review mengenai hotel ni
Sebab bila nak pilih hotel, kita teruja nak tengok hotelnya dulu

Saya takder snap view hotel dari luar
So. ambik dari Google Image jer

Image result for the pines hotel melaka



Laluan ke lift
Rasanya hotel ni gunakan orang lidi sebagai trademark dorang
Sign-sign gunakan gambar orang lidi. Kiut jer




Kami dapat bilik kat Tingkat 23.




Saya pun dah lupa bilik jenis apa ni
Since booking lagi 2 minggu sebelum pergi
Dah banyak bilik sold out
Nak yang ada pool tepi pun tak dapat
Nak katil king pun tak dapat.
Yang dapat, cuma 2 katil super single

Boleh tahan besar bila nizam rapatkan
Pastu sofa bed pun ada, so takat 6 orang tu boleh sangat
Tapi, kami berlonggok berhimpit atas katil 2 tu jugak
Nizam pun taknak tidur atas sofa bed hahaha
Haa, gasak la 4 beranak atas 2 katil tu.

So, kita tengok view bilik The Pines Hotel Melaka
Yang kitorang stay 3D2N 2 minggu lepas


 ID ni la yang buatkan i terus nak booking hotel ni hahaha
Cantiknya lahai.










 Dah siap snap gambar, terus nizam alihkan side table tengah tu
Rapatkan katil hahaha
Cuma kitorang ni baik, nak check-out tu letak balik macam sedia
Kesian housekeeping, jenuh dorang nak tarik semula kan.















 View bilik sungai apa ntah, yang Melaka River Cruise dok lalu-lalang
Hotel ni memang dekat giler dengan Melaka River Cruise.
Ada shuttle untuk ke situ bagi hotel guest






 Bilik air hotel ni memang terbaik!
Bersih giler. Suka sangat. Maklumlah hotel baru kan.







Nak jugak tu snap banyak-banyak palang kayu ni
I likeee... ni yang jadikan bilik hotel ni lawa sangat pada mata saya











 View waktu malam dari tirai kamar.. gitew!




Deko yang simple, modern dan selesa


Masa check-in saya request extra bed
Kene tambah RM50
Pastu staf kaunter tu cakap, naik tengok bilik dulu
Sebab biasanya kalau berempat memadai dah apa yang ada
Tak perlu tambah bed.

Memang betul, cukup sangat dah.
Jimat duit haku RM50

Cuma kitorang tambah untuk breakfast untuk dania
Hariz tak perlu bayar kot
Pakej saya ambik ni 3D2N with breakfast for 2 adults

Bersambung next entry.
Kita layan gambar-gambar kat swimming pool
Daaaaa



No comments: