Thursday, September 29, 2016

September 29, 2016

Nak kerja sebab penat dok rumah?

Saya selalu terbaca kat Fesbuk
Ramai wanita bekerja yang cakap dok rumah lagi penat
Penat giler, sampai tahap lagi sanggup gi kerja dari dok rumah
Penat masak, penat kemas rumah, penat cuci baju,
Penat layan laki dan penat jaga anak.

OH... dah tu buat apa nak jadi isteri dan ibu huhuhu.

Sebab ada yang sampai tahap cakap
"Lagi best aku kerja dari dok rumah, tak sanggup aku"
"Baik aku kerja dari jaga anak kat rumah, stress!"

Sedih kalu anak-anak dengar.

Apa pernah ke dia fikir, camner rasa dan perasaan penjaga anak dia
Hahhaha, tu yang jadik kes anak kena dera ngan pengasuh kot
Sebab pengasuh pun tau tensen jaga budak kan
Dah mak sendiri tak sanggup jaga anak,
Apa lagi orang luar, yang bukan darah daging dia

Tapi, end up memang pengasuh la jugak disalahkah hehee
Memang la, pengasuh yang tak baik la sampai tahap mendera budak
Tapi, kalau kita as mak budak pun malas tak kwase nak jaga anak
Apa lagi orang lain, yang mungkin jaga budak sebab nak RM jer.

Kadang-kadang apa kita buat dan ucap
Reflections tu jadi balik kat diri kita
Kalau bukan kat kita, tapi anak kita.

Kat situ nampak niat dah tak betul
Janganlah kita salahkan anak pulak nanti
Bila kita tua, anak-anak taknak jaga kita
Anta rumah orang tua atau biarkan merempat

Boleh jer kita uruskan kerjaya, family dan anak
Yang penting kita kena uruskan emosi dulu

Kita pun manusia biasa, tak perlu nak jadi supermom
Buat setakat mampu
Kadang-kadang nak perfect sangat tu jadi stress

Macam saya dulu, saya mengaku
Saya nak rumah kemas tip-top
Nak buat kerja bisnes pun nak ada my own sweet time hahaha
Semua nak elok jer, sebab saya jenis perfectionist
End up saya letih, stress

Pastu, slow-slow saya cuba control
Rumah kemas time anak-anak gi skolah ok dah
Bila depa dah balik, korang nak sepah, sepah la
Cuma ajar dorang kena kemas
Walaupun tak sekemas saya buat, but at least dorang kemas
Ajar dorang tanggungjawab.
Tak perfect macam saya buat pun, saya pejam mata jer
*urut dada la jugak hahahhaa

Sama jugak dengan Dania
Slowly saya ajar cara sapu lantai
Walaupun tak bersih sangat
Cuci pinggan, cuci toilet hahahha

Cuma iron baju jer belum
Sebelum tahun depan dia dah kena iron baju sendiri
Tahun depan dah darjah 5

So, kita kena belajar agih-agih tugas
Supaya bukan semua atas batu jemala patik hehehe

Semoga sharing ni bermanfaat.
Kita pompuan ni, kerja ke, housewife ke, wahm ke.
Penat dia sama jer.
Cuma bergantung pada diri kita macam mana kita handle the situation.

Ok, caiyokkk semua!


Wednesday, September 28, 2016

September 28, 2016

Pentingnya Trust dalam Online Bisnes

Assalamualaikum & Selamat Pagi semua :)

Bila tengok gambar ni, eh... apa ko nak citer sebenarnya ni Ayu?
Tak abes lagi ke mabuk raya?
Oh... nak bersambung dengan Deepavali pulak gamaknya hehe.


Sebenarnya nak share, dan lebih pada pendapat sendiri.

Bila buat online bisnes, TRUST adalah sangat penting
Orang nak membeli, mestilah daripada individu yang mereka percaya
Kannnn... cuba tempatkan diri kita sendiri la
Mesti nak stalk dulu fb dia ke, blog ke, ig ke
Baru ada rasa percaya nak beli
Ye lah, bila benda melibatkan duit, dan sikit personal info
(alamat, no telefon untuk orang pos barang).
Kita kena hati-hati. Usaha untuk beli dengan orang yang boleh dipercayai
Takleh la hentam kromo jer

Sebab tu lah, bila ayu nak membeli secara online
Ayu lebih prefer beli dengan blogger dan kawan-kawan di FB.

Yang selalu ayu membeli ialah dengan Aty Fared dan Ceera Noh
Haaa, ni memang tahap caya habes dah ni hahhaha
Sambil-sambil tu, sesama tolong bisnes kawan
Walaupun tak pernah jumpa, kawan alam maya tu
Trust tu, ada... dan rasa 'dekat dengan dorang.

Sebab tu lah
Ayu cuba luangkan masa untuk update blog
Walaupun bizi dan kekadang tu malas, update jugak

Sebab nak bina personal branding dan trust
Rata-rata customer dan prospek bisnes ayu datangnya dari blog

Pada tahap ni, alhamdulillah
Ayu tak perlu dah nak hard selling.
Cukuplah dengan sikit sharing dan storytelling santai di FB

Sekali-sekala ayu selitkan jugak kisah family
Kisah santai jer, poyo-poyo hehehee
Bina watak untuk Hariz, yang pelat memanggil namanya Alish

Cuma... sejak kebelakangan ni
Jarang dah share gambar kami di blog dan fb
FB pun tayang sekali sekala jer.

Simpan sikit ruang privacy untuk kami
Atas faktor keselamatan dan ehhh, rasa segan pulak hahahha
Tu sebabnya jarang dah muka kami masuk blog :P

Tu yang kadang fikir
Nak tulis semula blog private
Banyak kenangan dalam gambar
Yang bila gambar hilang... kenangan hilang sama!

So, if korang buat online bisnes
Eloklah ada blog. 

*Eh, kenapa isi cerita tak sinonim dengan entry ni?
Belasah jer la hahahhaha. Siap gak 1 entry sambil minum kopi panas!
Hahahhaha... okey jumpa lagi!

Monday, September 19, 2016

September 19, 2016

Cuti Sekolah & Raya Haji dah Tamat

Seminggu cuti, cepatnya lahai masa berlalu
Saya suka cuti sekolah hehhehee

Ada sesetengah orang, lagi suka anak sekolah
Saya pulak suka anak cuti.
Tak kesahlah weekend atau cuti panjang
Ia adalah hari-hari yang heaven.

Rasanya, bila hari anak sekolah, lagi penat dan bizi
Bila cuti atau weekend, rasa santai jer
Lebih-lebih lagi kalau nizam pun cuti
Memang 99% kebarangkalian 'dapur pun off'!
Manjang makan kat luar hahahhaa.

Tu yang saya paling gumbira hahhaa.

Now, kalau boleh nak dok rumah jer
Malas nak ke mana-mana
Baik bercuti ke, balik kampung ke atau jejalan
Lagi selesa dok rumah

Bermalas-malasan, bergolek-golek depan tv
Keluar rumah cukup untuk makan jer
Balik siap tapau lagi :P


Oh, ini saja nak letak gambar
Takder kaitan pun dengan entry ni

Saya cukup malas lipat baju
Okey, lipat baju still ok lagi
Tang nak susun ke lemari memasing tu alahai.. bercintaaa!


 Wing chair tempat baca buku dah jadik tempat lambak baju lepas angkat!
Punyalah malas bab ni tau.


Tapi ni Nek Jah ikut sama lepas raya haji hahaha. Maka, dijamin tiada lagi lambakan pakaian sebegini huduh pemandangannya hihi.




Cantik tak?
Sekarang dah habis musim nak melawa rumah.
Mood malas melanda, apa lagi nak tanam-tanam pokok bagai
Tapi, kalau Ketapang Brazil tetap terbayang di mata
Ada masa, nak kena pegi beli jugak


Sekian bebelan laju-laju ambik mood nak blogging semula lepas seminggu cuti. 
Sementara tunggu waktu Isyak ni, sempat siap 1 entry :)

Pastu, esok InsyaAllah plan nak revised semula target bisnes De'Xandra untuk bulan September ni. Biasala, bila cuti panjang apalagi cuti raya, target mesti akan lari punyalah.


Takpe, kita buat semula target. Masih berbaki 11 hari lagi untuk all out. InsyaAllah pasti boleh dengan izinNya.

Jumpa lag jika dipanjangkan umur dan berkerajinan untuk update blog esok pagi. Bila ada Nek Jah dan adik kat rumah ni, jadual harian pun lari sikit la, kena fokus masak hahahha. Kalau kami jer senang. Biasa kalu ayu sesorang pagi, makan roti sekeping atau biskut + secawan kopi dah setel dah.

Okey, daaaaaaaaaaaaaa!

Friday, September 9, 2016

September 09, 2016

Deko Bilik Dania serba Pink!


Dania sangat tak suka kaler pink!
Segala benda, memang dia tak suka.

Tapi, mama dia suka... maka dia kena redho jer la hahaha
Tapi untuk deko rumah, sebenarnya saya tak minat pink
Especially untuk ruang tamu, memang tak minat
Kalau bilik okey lagi, sebab warna ni kiut untuk gegirl

Tengok rumah orang deko kaler pink, saya suka
Nampak soft dan tenang jer.

So, disebabkan tempah cadar dan sarung throw cushion kaler pink
Yang ada campuran biru lembut dan putih sket-sket.
Dah jadi bilik dania macam serba pink!

Cuma kombinasi warna yang pelbagai tu nampak serasi
Suka dengan hasil jahitan Neesa.


Maka, inilah hasil kejadian deko bilik dania
Yang juga merangkap SOHO saya.
Auwww... pink uols!




Kombinasi warna sarung bantal berbeza-beza
Suka campur-campur kaler camni.












Polka dot!



Atas lantai, Hariz suka baring-baring atas ni




Jam sekadar hiasan jer tu. Timing dah tak betul, sebab Hariz suka main.



Serasi berdansa :)


Hari ni dah last sekolah, Isnin dah raya haji
Mesti dah semua mood nak balik kampung kan?

Safe journey & selamat berhari raya!

Wednesday, September 7, 2016

September 07, 2016

Tempah Cadar & Sarung Throw Cushion dengan Kawan FB

Beberapa minggu lepas, saya tempah cadar dan sarung throw cushion

Saya tempah dengan kawan FB
Nama FB dia Anisah Neesa (sila search yer)


Cadar just tempah cadar jahit biasa jer
Bukan jenis fitted.
Dan sarung bantal pun tak tempah
Sebab cadar saya suka mixed & match dengan sarung bantal plain

Tempah jugak 4 helai throw cushion
2 saiz berbeza.



Tempah ni terus dengan kain, upah dan pos
Senang berurusan dengan Nisa


Meh cuci mata nengok hasil jahitan Nisa ni
Cantik dan kemas tau. Puas hati!
Rasa akan datang, mesti akan tempah lagi. Eh!



Cadar
Yeay! dapat FREE 2 curtain tie.
Comel jer, tatau nak ikat kat curtain mana hehhee.
Mekasih Nisa. Love it so much!



Alololo... gugurl sangat ni.
Tetiber sangat saya ada throw cushion cover cenggini
Biasa suka yg plain, abstract atau bunga biasa jer.
Siap ada ropol-ropol lagi. Auwww, buang tebiat ke ko ni Ayu?



Ini pulak throw cushion  saiz 50 x 50
Suka kombinasi warna dan coraknya. Ala-ala shabby chic gitew.
Kain cotton, selesa. Sama macam cadar tu



Hasilnya: gembira dan puas hati!
Saper nak tempah boleh contact / search Anisah Neesa di FB yer


Nisa terima tempahan macam-macam jahitan 
Antaranya ialah bedung baby, sarung-sarung letak kat kerusi tu 
(tatau nak sebut apa hehhe),
Alas atas peti, alas meja, langsir.

Ehhh... macam-macam la
Dah orang pandai menjahit kan.
Macam ayu ni lain, pandai menempah jer
Pastu rambang mata, napsu besor nak itu nak ini hahahaa


Nanti saya share gambar saya dah siap pasang cadar tu yer
Tadaaaaa!

September 07, 2016

Tempah Cadar & Sarung Throw Cushion dengan Kawan FB

Beberapa minggu lepas, saya tempah cadar dan sarung throw cushion

Saya tempah dengan kawan FB
Nama FB dia Anisah Neesa (sila search yer)


Cadar just tempah cadar jahit biasa jer
Bukan jenis fitted.
Dan sarung bantal pun tak tempah
Sebab cadar saya suka mixed & match dengan sarung bantal plain

Tempah jugak 4 helai throw cushion
2 saiz berbeza.



Tempah ni terus dengan kain, upah dan pos
Senang berurusan dengan Nisa


Meh cuci mata nengok hasil jahitan Nisa ni
Cantik dan kemas tau. Puas hati!
Rasa akan datang, mesti akan tempah lagi. Eh!



Cadar
Yeay! dapat FREE 2 curtain tie.
Comel jer, tatau nak ikat kat curtain mana hehhee.
Mekasih Nisa. Love it so much!



Alololo... gugurl sangat ni.
Tetiber sangat saya ada throw cushion cover cenggini
Biasa suka yg plain, abstract atau bunga biasa jer.
Siap ada ropol-ropol lagi. Auwww, buang tebiat ke ko ni Ayu?



Ini pulak throw cushion  saiz 50 x 50
Suka kombinasi warna dan coraknya. Ala-ala shabby chic gitew.
Kain cotton, selesa. Sama macam cadar tu



Hasilnya: gembira dan puas hati!
Saper nak tempah boleh contact / search Anisah Neesa di FB yer


Nisa terima tempahan macam-macam jahitan 
Antaranya ialah bedung baby, sarung-sarung letak kat kerusi tu 
(tatau nak sebut apa hehhe),
Alas atas peti, alas meja, langsir.

Ehhh... macam-macam la
Dah orang pandai menjahit kan.
Macam ayu ni lain, pandai menempah jer
Pastu rambang mata, napsu besor nak itu nak ini hahahaa


Nanti saya share gambar saya dah siap pasang cadar tu yer
Tadaaaaa!

Tuesday, September 6, 2016

September 06, 2016

Senarai Bau De'Xandra Perfume: For Her & For Him

Terdapat beberapa jenis bau terkini yang dimasukkan dalam senarai De'Xandra Perfume since my last updates.

So, uols boleh refer dengan senarai latest ni yer.









Harga semua jenis bau SAMA jer dan macam biasa.

Sebotol: RM65 (Sem) / RM70 (SS)
2 botol dan ke atas: RM60/ sebotol (Sem) / RM65 (SS)

Harga belum termasuk postage


Nak beli atau maklumat lanjut atau nak join Dropship, boleh Whatsapp:
Ayu Rashid
013 - 255 0727



September 06, 2016

Rendang Ayam dan Nasi Himpit Nyums!

Sabtu lepas, teringin pulak nak makan rendang ngan nasi himpit.
Beli ayam sekor, merendanglah dan menghimpitlah saya dengan gigihnya.

Maklum ler, orang sendu di dapur
Masak ayam sekor pun berjam-jam.

Sib baik dah hafal resepi dan cara membuatnya
Kalau, menengok resepi dah satu hal lagi
Kejap-kejap baca, kejap-kejap baca
Mana tak makin lambatnya memasak ;P


Rendang versi saya, sempoi jer.
Lepas la untuk tekak kami sekeluarga.
Nak masak umah mak sendiri boleh la, umah orang lain tak berani.
Nampak sangat kurang keyakinan diri bab memasak.
Yelah, selera family sendiri takper, orang lain, saya tak yakin.
So, kat umah orang, saya jadik tukang makan jer hahaha.



Siap untuk di ngapp!
Alamak! Masa menaip ni dah terliur semula dah
Kang esok ada jugak merendang lagi skalik.




Raya haji lagi seminggu, kesian Nek Jah.
Saperlah nak tolong masak rendang.

Harap ada la kakak ipar balik dan tolong masak.

Rindunya kat Nek Jah dan semestinya ketupat palas dan tapainya.
Huhuuuuu. 

Monday, September 5, 2016

September 05, 2016

Hakikat Rezeki: Makan Gaji vs Kerja Sendiri

Assalamualaikum

Dah 6 tahun 5 bulan saya jadi surirumah. Haaa, tak lupa okey kiraan tahun dan bulan tu hehehe. Sebab detik saya letak jawatan kerja yang saya sandang selama 5 tahun 10 bulan (lagi 2 bulan cukup 6 tahun saya kerja di UNISEL), saya ambik tindakan drastik: BERENTI KERJA.

Ingatkan sampai kertu atau bercerai mati dengan UNISEL, rupanya tak! Hihii.

Dah tertulis rezeki saya disitu setakat tu ajer. Tak kira apa jadik pun, memang tu dah ketentuan Dia tetapkan. Apa jua sebab saya resign, hanyalah asbab. Asbab untuk Dia berikan rezeki daripada sumber-sumber lain pulak. 

Pejam-celik-pejam-celik, 6 tahun 5 bulan dah berlalu, dan inilah apa yang saya ada dan saya nikmati sekarang. Still tak kaya-kaya jugak haahaha, tapi alhamdulillah, rasanya tak pernah tak cukup. Walaupun, pada hakikatnya, yang saya sentiasa rasa tak cukup tu cuma napsu-napsi saya jer. Dasar sangat kan, tak tau nak bersyukur dengan sebenar-benar syukur.

Manusia memang macam ni la kan. Eh ehh ko, nak libatkan orang lain pulak. Lempang lelaju kang baru tau ;P


Gambar sekadar hiasan.
Kecintaan saya pada buku, perfume dan coffee
Teman sejati, selepas dah takder teman nak bergossip macam zaman kerja dulu hihi.


Sekarang ni, dah jadi trend, pompuan berenti kerja untuk jadi surirumah dan/atau kerja dari rumah. Untung sangat zaman sekarang ni kan? Zaman saya baru berenti kerja dulu, 2010 online bisnes belum bebetul meletopsss lagi. 

Masa tu, yang popular penggunaan blog. Friendster dah mula larikan diri, dan facebook mula ambik alih Friendster. Cuma, masa tu pengguna Facebook gunakan Facebook semata-mata atau lebih untuk networking berasaskan family, friends dan carik dan stalk bf/gf lama hahhahah. Facebook bukan untuk bisnes.

Tapi, slowly penggunaan Facebook sebagai platform untuk bisnes mula menggila-gila. Sampailah sekarang. Pening tengok orang dok hardsell kat wall hahahha. Tak cukup dekat wall sendiri, siap tag lagi tu. Takper, antara usaha gigih tu, walaupun tak berapa nak beretika ;P


Bila kita pompuan yang dah biasa pegang duit sendiri, nak beli apa pun takyah pening sangat, takyah merengek dengan laki, mesti terasa bila dah tak kerja dan takder pegang duit sendiri. Kannnnn? Baik ngaku cepattt hahahhaa.


Cuma, yang bijak ambik peluang, akan mula kerja sendiri dari rumah. Tak kesah la dengan cara apa sekalipun, gunakan kemampuan, kemahiran, kepakaran, kebolehan dan segala 'ke' yang ada untuk jana pendapatan sendiri.


Saya sendiri pun, walaupun tak kaya-kaya lagi, malah tak nampak bayang lagi pun nak kaya hahaha, tapi syukur alhamdulillah. Sejak tak kerja, seingat saya takder la sampai terputus 'bekalan' pendapatan daripada usaha sendiri yang telah Allah berikan rezeki pada saya.

Macam-macam jugak bisnes saya buat. Kan saya pernah cerita, bisnes cuit sana, cuit sini, lompat sana, lompat sini... hasilnya sentiasa ada. Walaupun tak banyak, memadai sangat-sangat.

Apa saya nak biasanya saya akan usahakan sampai saya dapat. Bak kata nizam, saya ni degil. Yer, degil bab carik duit dan degil jugak dalam bab perabih duit hahahhaa. Mana tak degilnya, wishlist saya nak tak pernah surut hahaha. Kan dah kata, napsu-napsi bab shopping saya ni besar ahaks!


So, moralnya kat sini... andailah ditakdirkan kita dah tak kerja makan gaji, tak perlu nak rasa demotivate. Biarlah orang nak mengata apa pun. Yang mengata tu, rasanya bukanlah orang yang akan tolong kita masa kita susah. Percayalah!

Orang nak kata... katalah. Sebab rasanya orang yang mengata tu, pencapaian dia takat tu jer pun. Atau jika mak ayah atau mertua atau sesaper jer la, membandingkan kita atau membezakan kita yang dah tak kerja ni dengan individu lain yang dorang rasakan hebat kerana kerja makan gaji, kita tengok jer. Tak ke mana pun. Saya dah lalui dah. Yelah, takkan kita nak cakap 'income aku bulan ni sekian-sekian...".


Tak kan?

Kadang-kadang... yang kerja berlumuih dari rumah ni ler lebih banyak dan kerap menyumbang daripada yang kerja makan gaji di bangunan tinggi dan hebat. Well, saper kita surirumah dan wahm nak banding ngan depa ni kannnn ;P

So, jangan pertikai hakikat rezeki seseorang. Makan gaji vs Kerja sendiri, sama jer. Yang penting, apa yang kita dapat tu, setakat mana kita manfaatkan. Itulah pengakhiran yang kita nak rasakan hasilnya. 

Jumpa lagi!

Thursday, September 1, 2016

September 01, 2016

Review The Pines Hotel Melaka| Swimming Pool

Hotel ni ada 2 jenis pool
Iaitu outdoor dan juga luar bilik
Luar bilik ni ala-ala private pool, tapi takder la private pun
Ko lompat jer keluar dari beranda bilik, dah masuk pool
Takyah berangan nak seksi-seksi
Hhahaha... ni konsep kalau malas nak jaga anak, senang
Duduk jer kat beranda, buleh pantau anak
Rasa nak mandi jugak, terjun tiruk jer terus.

Kitorang tak dapat bilik ada pool ni
Dah booking lambat

Maka, bersyukurlah dengan pool outdoor
Itu pun, Hariz & Dania dah macam itik air dah

Malam mula-mula tu, kami turun lawat kawasan dulu
Boleh tahan besar, simple dan cantik

Esoknya, lepas breakfast, apa lagi
Terjun tiruk la depa 3 beranak.

Pool bahagian kanak-kanak boleh tak pakai swimming suit
So, takyah risau yer.

Comel jer.
Mandi dulu sket yer, buang habuk-habuks kat badan
Tapi saya tengok takder pun orang mandi dulu ahahaha.
Jadi tempat bilas tu yer.



Swimming pool ni kat Level 7.



Ni jer playground yang ada. Dalam air takder apa-apa yer. Air semata hehhe.




Saya suka rumput tiruan ni.
Sejuk mata mandang, rasa nak golek-golek jer atas tu baca buku



Tempat duduk-duduks, tak banyak sangat, boley laaa



Pool bawah bumbung, untuk dewasa
Boleh mandi-manda sampai 9pm yer.


View antara pool dewasa bawah bumbung tadi dan belah kiri tu untuk kanak-kanak.



Belah kanan dekat hujung tangga tu pun pool dewasa jugak.
So ada 2 pool dewasa kat sini. Cuma yang sana tu kecik sket



Tetiber nizam ada 3 anak. 
Budak cina tu, nampak jer saya nak snap gambar, cecepat dia pergi nak posing sama hahaha.
Jenuh mak dia panggil, dia buat derk jer hahha



Nak sangat bergambar, nah pakcik nizam dukung terus haha
Dah anak-anak sendiri pulak muka dah macam merajuk hihi
Kebetulan pulak muka budak berdua tu camtu, kelakar tengok.



View, sungai yang Melaka River Cruise dok lalu-lalang




Tempat ambik towel dan ruang duduk-duduks




Ni la view bilik yang ada pool.
Nampak tak yang belah kiri tepi bangunan tu.
Itu la poolnya, comel jer.



Best sebab nyaman jer walaupun masa budak-budak mandi dah kul 1 tengahari.
Hari Sabtu tak ramai lagi orang check-in, masa ni tinggal dorang 3 beranak jer dok mandi.
Jakun nau hahahaha



Big mama dia malas mandi kolam, dia duduk-duduk jer cuci mata sambil baca buku.
Lunjur kaki dengan penuh kemalasan.
Takyah pikir pasal nak masak, nak kemas rumah, nak bagi kucing makan, nak siram pokok.
Cuma kalau dah otak bisnes, ehh mesti terpikir jugak
Mana tak pikirnya, kalau ada jer order dan org wa tanya pasal perfume De'Xandra
Alhamdulillah. Semua tu rezeki, bila-bila dan kat mana-mana pun DIA buleh kasik.

Masa ni, buku rekod bisnes pun tak bawak, konon nak bebetul rehat
Haa, sekali ko banyak order masuk
Menggagau tulis kat kertas notes hotel hahahha.




Ni pulak mandi sesi petang Sabtu. Papa dorang dah boring menunggu tu hahaha.
Kalini, saya pun terjun tiruk la sekali. Tu pun jenuh nizam dan anak-anak ajak mandi sama
Yelah, Big Mama mencemar duli, tapi kejap jer yer.



Mereka happy, papa mama pun happy!


So, daripada review saya.
Swimming pool The Pines Hotel best, bersih dan senang nak pantau anak.
Sesuai nak bawak family bercuti.

InsyaAllah, ada rezeki kita cuba bilik ada pool
Haaa... mandi la pepuas korang 2 beradik.
Mama senang nak bergoleks jer atas katil hehehe.


Sekian laporan saya.