Tuesday, December 13, 2016

Bila Data Internet Dah Cecah Kuota

Nak upload gambar kat blog alahai, lambatnya lepas
Dah la tengah semangat update private blog
Yelah, mulai bulan Februari tahun depan,
Rutin harianku akan totally berubah, InsyaAllah
Jadi, mana benda yang nak kena buat tu
Kenalah setel cecepat.

Risau sangat takut laptop problem lagi ke
Kang hilang lagi gambar. sedehhhh!

Tapi tu la masalah negaraku sekarang
Data internet dah cecah limit
Tunggu la melangut 18hb baru data renew

Dah la hp pun guna data plan yang sama
Saya guna Celcom Porta Wifi
Tunggu nizam balik outstation
Nak tukar plan telepon + internet macam dia jugaklah
Jimat duit, takyah dah topup prepaid tepon untuk call

Bila internet dah slow ni
Whatsapp pun jadi susah sangat
Dah la YES Dexandra dah start 10/12 kelmarin
Kadang lambat nau wa masuk
Kalau tang photo tu takper la
Sebab memang dah setting photos taknak terus download
Sebelum ni tak setting, sekejap jer data jadi slow dan abes limit
Nizam suh setting, baru buat hahaha
Baru la gambar-gambar penting ajer saya klik download

Tu la salah satu sebab saya tak suka berada dalam wa group
Untuk yang betul-betul perlu ajer saya akan dok dalam tu
Itu pun, kadang2 jer baca
Kalau dah beratus msg, saya Clear Chat terus
Takder masa la nak baca, takat sembang-sembang biasa
Banyak lagi hal lain nak kena buat dan fikir
Sekali-sekala layan la jugak WA group
Tapi kalau terlampau menceceh, hmmmm tak dapat la



Bila dah YES Dexandra ni
Seronok sangat berbisnes
Sebab dapat bagi peluang untuk semua orang beli dengan harga lebih murah
Memang berbaloi-baloi sangat

Ramai yang ambik peluang nak cuba dan tambah koleksi
Mana taknya, dengan RM300 dah boleh dapat 6 botol!

Ohoiii... gila tak meroyan membeli orang-orang yang gila perfume ni
Saya pun tumpang sama tambah koleksi 
Walaupun agent sama jer rega... sobbb sobbb

Untung sangat Dropshipper dan Customer
Sebab korang dapat harga yang berbaloi dengan YES De'Xandra ni

Dan saya rasa gembira sangat
Sebab masa YES Dexandra ni la jugak
Para Dropshipper dapat pulun buat sales
Hari pertama YES De'Xandra
Droshipper saya ada yang dapat buat sales up to 18 botol!
Banyak tuuuuu!

Seronok dapat kongsi rezeki
Saya cakap kat dia
"Rezeki anak kembo dia, boleh la buat belanja nak bukak sekolah"

Semoga melimpah ruahlah rezeki kita semua
Terutamanya menjelang nak bukak sekolah ni kan
Macam-macam nak beli dan bayar
Kalau gaji takat tu jer tak naik-naik
Atau bonus pun tak cukup, atau tak dapat langsung
Kita cubalah carik side income
Dapat RM500 dah okey aper, daripada takder langsung
Sesambil dok berfesbuking tak dapat apa-apa
Apa kata buat bisnes

Hmmm... tetiber termasuk cerita aka iklan pasal YES Dexandra dan bisnes
Haiii... kalaulah otak asik dok pikir pasal bisnes jer kan?
Macam ni la hihiiii.



Okey korang, nak beli De'Xandra perfume sempena YES Dexandra 2016?
Ni dia saya bagi lagi info untuk korang
Jangan muntah tau... hihihiii

Jangan sesegan nak WA tau
Ayu Rashid
013 - 255 0727



No comments: