Tuesday, January 31, 2017

Nak pilih produk orang untuk jual

Hi
Update laju-laju sementara Nizam kemas barang masuk dalam kereta
Pagi konon nak bertolak balik Semenyih
Sudahnya nan hadooo paginya hahhaa
Gini la kitorang kalau nak gi memana
Family dah masakkkk sangat dah dengan style slow nizam tu
Hahhah, nizam yang kena ekkkk
Yang bini dia ni siap sakan dok layan WA dan update blog

Ok, ni saya nak ulas sikit jer pasal bisnes
Sebab sekarang ni macam-macam produk ada untuk kita jual
Samada sebagai agent atau droshipper
Haaa, ko pilih je Senah nak jual produk apa
Tinggal nak ada modal (jika perlu) atau usaha jer
Sebab, macam-macam ado untuk kita jual 

Tapi, kalau bebetul nak bisnes
Pilih bukan sebarang pilih
Janganla ada sebarang produk melintas ko nak try
Atau pun bila tengok orang jual, eh kita pun nak try jugak
Tengok produk A macam best, nak try
Tengok produk B macam masyukk jer orang jual
Kita pun tukar produk B pulak
Begitulah seterusnya, sebab ada produk A-Z
Why not aku try A-Z tu.
Wahhh.... gitu, sudahnya sendiri stress dan demotivate
Sebab takder satu pun bisnes yang bebetul masyuk

Salah siapa?
Salah produk? salah founder? Salah stokis?
Atau salah KITA?

Sebenarnya ia bukanlah satu kesalahan sesiapa pun
Sebab bisnes ni takder betul dan takder salahnya
Cuma ilmu & pengalaman yang membezakan kita
Sebab tu bila kita bisnes, kene follow orang bisnes
Dan mereka yang ada ilmu bisnes dan terbukti dah berjaya
Bukan gebang kosong ajer.
Sebab scammer berlambak-lambak skang


Ni ada tips ASAS yang perlu kita ambik kira dalam pemilihan produk untuk kita jadi Agent atau Dropshipper

Apabila menjadi agent, pilih barang yang pengeluarnya agresif menjalankan marketing.

Source: Puan Ainon Mohd

Okey, semoga ada peluang membebel lagi
Iols nak bersiap, sebelum nizam sound hahahaha
Doakan kami selamat sampai :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...