Friday, March 31, 2017

4 Jenis Bau Perfume Lancome

4 beradik Lancome:
- Miracle
- Hypnose
- La Vie Est Belle
- Tresor Midnight Rose


Image may contain: candles and flower

Semua bau best. 
Ehhh, saper suka pepium Lancome? 
Gimme fiveeee. Saya suka!

Mujor ada Dexandra dapat merasa guna semua 4 beradik ni :) 

Harga 4 botol ni cuma RM240. 

Kalau nak beli yang ori 4 botol serentak

Memang dalam mimpi jer la saya mampu hehehe.

Dengan Dexandra, borong 4 terus pun boleh!


Nak beli WA| 013 - 255 0727

Thursday, March 30, 2017

Masalah yang cuba Dexandra Selesaikan


"Arggghh... frustnya. Aku suka perfume berjenama, tapi harga mahal gila tu... rabak la poket!". Huhuuu"

"Omak aih... besarnya botol, dah la kaca pulak tu, susah nak bawak travel. Acaner nak mewangi masa travel ni". Ber-huhuuu la lagiiii".


"Aku dah beli perfume beratus-ratus rega ni, rugi la kalau bau tak tahan lama, kalau spray bebanyak kang cepat pulak abesnya". Ehhh, sambung huhuhuuuu lagi nampaknya ni.


Adekah korang pun alami masalah dan dilema macam nie?

Jika YA!

De'xandra boleh selesaikan masalah korang!



Apa tunggu lagi?
Jangan biarkan diri anda diselubungi masalah hehehe.

Hubungi saya:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Wednesday, March 29, 2017

5S Lagi... Atas meja SOHO

Bersambung entry semalam katernya!
Dah siap kemas laci meja, moh ler beralih kemas atas mejanya pulak
Bersepah ni, sebab baru balik dari JB Sabtu lepas.
Seminggu kat sana, bawak laptop dan buku2 berkaitan bisnes
Maka, berkemaslah semula... sebab saya takleh keadaan bersepah


SEBELUM
*juling mata nengok ehh, camne nak dok buat kerja ni? 

Image may contain: people sitting
Sekejap jer ni nak kemasnya hehhe





SELEPAS
*libas rambut!
No automatic alt text available.
Buku-buku rekod sales dan daily duit kuar-masuk saya sumbat dalam kotak tu. Biasanya dalam tu saya letak diary, planner dan buku nota.

Since yang tu ada yang dah buang dan simpan dalam laci bawah, saya gantikan pulak dengan buku rekod yang hari-hari dok guna. Selalunya letak atas meja jer, ni ada ruang dalam kota tu, letak jer situ. Lebih kemas.



No automatic alt text available.
Suasana bila saya buat kerja, camni la...
Saya OCD sikitttt heheheh.



Image may contain: screen
Nampak tak benda baru tepi laptop tu?
Bukan bunga tulip tu... tapi yang ada tulis RONELLA tu. Haaa... nanti saya share pasal benda alah ni. Im so eksaited dengan benda alah ni semenjak dua menjak ni. Mak jatuh cinta uols!



Image may contain: flower and plant
Bunga tulip baru, petik dari Holland hahaha
Saya beli tru online dengan personal shopper.
Cantik kan? Macam bunga idop!

Bilik SOHO dah kemas.
Nanti nak kemas bilik lagi 1
OMG.... pitam tengok sejak saya balik dari berpantang ni
Bersepah gilaaaaa... kacau jiwa raga tengok

Hmmm... kena slow-slow berkemas dalam keadaan takleh melasak.
Susah ohhhh... 

Tuesday, March 28, 2017

5S Laci Workstation

Nampak jer dari luar meja workstation ni macam kemas jer
Tapi hakikatnya kat dalam laci tu... pengsan!

Asalnya kemas jer
Tapi, biasa la... bila semua benda nak sumbat dalam tu
Sampai plastik parcel poslaju yang beli barang online pun sumbat dalam tu
Ni kes bila parcel sampai, bawak naik kat SOHO
Bukak kat atas ni
Tong sampah takder, jadi sumbat dulu dalam laci 
Dengan harapan, nanti la buang
Sudahnya berabad dok dalam tu

Tu belum kira rakyat jelata berdua tu punya kerja
Dorang 2 beradik tu suka ambik kertas A4 dalam ni
Tau jer la kan, bila nampak buku lain dalam tu nak tengok la

Nak berkemas dari sebelum bersalin lagi
Tapi, tak terbuat-buat jugak. 
Tak larat dan malas pun yer jugak hehehe

Sudahnya, petang semalam saya kemaskan 
Sementara Nek Jah dan Ayah Su dorang ni ada sini lagi
Dah dorang takder, rasanya tak terbuat dah ni

No automatic alt text available.
Ko ado laci meja camni? 


No automatic alt text available.
Banyak sampah jer sebenarnya yang disimpan selama ni



No automatic alt text available.
Nampak sangat kaki online shopping kan?



No automatic alt text available.
Sediakan plastik sampah sesiap. Memang buang terus apa yang tak perlu




SELEPAS!
syabbas mere bette *tepuk bahu sendiri*
No automatic alt text available.


No automatic alt text available.
Ebook yang saya print dan diary biru dan planner tahun-tahun lepas.


No automatic alt text available.
Yang merah besar tu folder Dania masa Tadika Nuri dulu.
Ada sijil-sijil dan gambar.
Lain tu, seketul majalah Impiana & Mingguan Wanita yang saya pun lupa dah ianya wujud hehee.


Dah siap berkemas dalam laci, saya sambung kemas atas meja pulak
Buku dan planner yang tak guna sangat, saya simpan dalam laci jugak.

Next entry saya share gambar atas meja pulak yer
*Nampak nau takder idea nak berblog
Satu benda buleh jadi 2 entries ngeh ngehhhh!

Monday, March 27, 2017

Kualiti atau Kuantiti?

Kak erna saya nak jdi ahli dexandra , tapi rasanya terlalu ramai ahli kan ..? Tapi rasa seronok jer kalo dapat jual dexandra sebb saya suker sangt ?

Jawapan: Ya Alhamdulillah ahlinya ramai hanya pada kuantiti.. tapi

Image may contain: text

FAKTA PERNIAGAAN TENTANG 10% BUSINESSMAN AKAN TERUS KAN PERNIAGAAN selebihnya tertinggal ataupun beralih arah ..

Pada awlnya saya tak suker fakta ni.. sebb bagi saya semua orang layak berjaya ..
Tapi selama saya berniaga ini yg biasanya terjadi banyak bukti yg saya boleh lihat sendiri.. depan mata saya ...

Dulu masa saya jual AAAA perfume, saya berniaga waktu tu selama 3 tahun juga fokus, saya supply n saya jual retail.. masa saya wat tu, saya banyak sangt pesaing.. yerlah nak daptkan pun kat GM JER.. 

saya nampak dalam beberapa bulan orang baru.. dan kemudian orang lama hilang.. people comes n go.. kat fb berlambak2 lah orang jual.. saya ckp saya akan cipta keunikkan sendiri.. jadi saya bertahan agak lama kerana kreatif n nekad berjaya.. saya buat mcm2 antaranya katalog sendiri website sendiri, cod dll.. ayat2 manis n caring kat customer jangan cerita lah.. 

kemudian saya berhenti kerana tiba masanya saya nak wat perfumes sendiri .. masa ni perlukan duit banyak.. so saya behenti dan bagi contact supplier kat team under saya yg tak x nak follow dexandra ..

Kemudian dlm dexandra kalo boleh saya x nak orang comes n go.. saya nak ajak betul2 berjaya so sy letak visi misi kejayaan utk team sama2 naik.. tapi fakta sekali lagi membuktikan apabila dalam dexandra ...

1) jika kita mempunyai team seramai 100 orang.. yg betul2 aktif dalam 10orang.. 20% mungkin separa aktif, selebihnya lebih banyak cuber2 dan kemudian nya sepi..

2) ader yg dah ok, tapi salah guna duit dan rolling duit menyebabkan usaha terbantut.. kadang2 dier lah antara 10% tu.. tapi lama2 sepi..

3) komitment menyebabkan orang tidak mampu fokus.. ader juga yg begini.. jadi bukan salah mereka juga.. kerana keadaan mereka yg tidak membolehkan ..

4) boring dan ingin cuber yg baru. Ader ornag suker berubah dengan cepat.. dan teringin nak wat sesuatu yg lain. Jadi berganti2..

5) ader customer dtng.. tanya sendiri kat saya " dulu jiran sebelah rumah jual sekarang dah tak jual.. jadi mcm mana nak dapatkan perfumes ni?... "

6) hanya cube2.. dan ingin try.. tiada kesungguhan.. menyebabkan daftar kemudian hilang..

So mcm2 berlaku.. terbaru saya lihat dalam jumlah kuantiti 13k.. hampir 1300 orang yg bakal hadir ker dfo.. 10% shaja yg bersungguh, selebihnya tidak dapat hadir .. jadi kita tahu 13k itu cume angka.. saya sendiri tidak begitu bangga pada angka itu kerana ia hanyalah kuantiti.. bukan kualiti..

Saya usaha mcm2 nak buat kualiti semakin bertambah.. sehingga sekarang ni saya tamatkan penyertaan agent dan stokis sebb nak fokus utk mereka .. .. usaha utk membuktikan sekurang2nya 10% boleh naik kepada 20-30% sekurang2nya ...

Jadi yg nak jadi ahli tu , nekad berjaya dulu.. jangan cuber2.. be one of the quality to give the best manfaat kepada customer insyalalh  tak terlambat... kerana people comes n go.. either kita nak follow 90% yg lain atau pun 10% yg betul2 berjaya dan aktif 👍

SUMBER: Facebook Puan Erna Dexandra


Sunday, March 26, 2017

Jom berkenalan dengan Jo Malone

Jo Malone ni di bungkus dengan kesegaran bau buah pear dan fresia putih, amber dan juga patchoulic dan sedikit bau kayu-kayuan. Ia di gelar "golden scent".


Top notes: Melon, Pear
Middle notes: Freesia, Rose
Base notes: Musk, Patchouli, Amber, Rhubarb


Siapa perlu pakai Jo Malone?
Kalau Jo Malone English Pear & Freesia adalah seorang perempuan, dia seorang yang womanly, friendly, kind, genuine, and warm. She’s always exuding elegant aura naturally.


Bila waktu sesuai memakai jo malone?
Cuaca biasa-biasa tidak terik. Mendung juga sesuai, wangiannya membuatkan rasa selesa & membangkitkan semangat.


Silage (trail) dan ketahanannya?
Sillage is moderate, within an arm length.
Tidak terlalu lembut & boleh bau pada jarak yang dekat. 
Tidak terlalu kuat juga hingga wangi nya sampai dulu, orangnya blom nampak bayang lagi
So, takde isu 👻👻👻👻👻


Ketahanan:
Ketahanannya sekitar 2-3 jam di kulit dan lebih lama apabila spray di baju.


Menarik kan Jo Malone ni?
Meh try, stok dah makin menyusut. 

Whatsapp:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Saturday, March 25, 2017

Gucci Bamboo by Gucci in the house!


Image may contain: text

Tahitian Vanilla
Sandalwood
Ylang-ylang
Bergamot
Casablanca Lily
Amber

Kombinasi bau-bau bahan untuk Gucci Bamboo by Gucci ni?
Pastinya ohsem!

Ramai dah jatuh cinta dengan bau Gucci Bamboo ni
Bau ekslusive engko!
Dah la harga murah berbanding yang ori.
Rugi kalau tak jadikan koleksi tau.


Cepat beli sebelum stok habis.

Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Friday, March 24, 2017

Botak Sudah!

Hari ni umur Ayra 51 hari. 
Okey... kita botakkan kepala dia!

Nasib baik datang JB
Ayah (abang ipar saya) tolong cukurkan. 

Nak harapkan papa mama, takuttt!

Sebelum 

Lepas ni, kita tunggu rambut Ayra tumbuh semula. 

Rambut Ayra ni jenis rambut halus dan sikit
Sama macam Dania jugak. 
Tak payah buat rebonding hehee.


Thursday, March 23, 2017

50 Hari... Merayap sana sini sudah!

Hari ni dah masuk hari ke-50 saya bersalin
Nama baby Ayra Safiyya.
Tapi nama fofular dia yang abang Alish bagi: Ayra Sopiya
Ni dapat lagi nama lagi fofular: Ayra Lego
Ayah Su dia bagi, sebab muka Ayra dah gebu, jadi segi 4 sama

Haha... memang berisi betul badannya
Kuat menyusu.
Masa lahir cinonet jer 2.3kg
Masa pegi inject untuk umur sebulan, berat dah dekattt 4kg!
Paed dan O&G cakap ni dah terlebih berat ni
Haa, cerah masa depan nak gebu macam Abang Alish ni.

Throwback: Day 4 masa nak discaj


Muka sebijik sejibun macam Dania.
Ni gambar nampak muka pertama kat social media saya share.
Kat IG personal jer share sebab tu saya jadikan family's album


Bercakap pasal hari ke-50 bersalin
Saya masih lagi makan minum berpantang (sikit-sikitt la)
Kali ni kononnya nak jaga badan sebab nak sihat
Ais pun konon at aleast 100 hari baru minum
Kita tengok, mampu bertahan ke tak hahaha

Pastu, Nek Jah kan ada dok dengan saya sejak balik dari Keratong
Lagi la makan kena berpantang lagi
Dah tu... itu tak boleh, ini tak boleh
Kenalah ikut!

Perut still rasa kebas lagi bahagian luar
Bahagian dalam, masih sakit lagi
Kalau banyak bergerak dan melasak, terasa sakit tu
Ini ikut pengalaman, mau makan tahun
Sesaper pernah czer, dia tau la sakit tu camner
Tabah jer la.

Bab berjalan, takder masalah hehehe
Hari ke 45 iaitu Jumaat lepas dah jalan jauh
Dari Semenyih - JB
Sib baik Ayra ok jer, walaupun masa tu dia selesema
Malam tu jer dia merengek, agaknya hidung sumbat & penat
Pastu ok jer

Mama dia pulak, dah siap tawaf kat Aeon Tebrau City & Ekonsave
Wah... gigih ngko nak pegi Kaison punya pasal
Tapi, sedehnya takder banyak pilihan barang kat Kaison situ
Berkenan jugak dengan lukisan besar 
Tapi, macam mana nak bawak balik
Rakyat jelata dah penuh kete hahaha.
So, tak membeli apa-apa pun.

Hari ni JB cuti
Kalau jadi nak keluar deting dengan member Hai-O dulu
Sesambil tu, hari ni nak sambung update blog baru

Oh... saya tak btau lagi kan kat sini (Fesbuk dah btau)
Saya ada join 1 bisnes baru
Nanti saya share next entry yer.

Jumpa lagi, bye!

Wednesday, March 22, 2017

Perlu ke ruang kerja untuk WAHM?

Perlu atau tak ruang kerja untuk WAHM ni 
Bergantung pada individu 
Dan juga jenis bisnes dari rumah yang dia buat.

Perkara macam ni subjektif. 
Takder betul dan takder salah. 
Tu memasing punya pilihan dan style kerja. 
Asalkan kerja jalannnn dan kita selesa
Kat memana pun boleh.

Dah kata nak suasana kerja yang fleksibel kan?


Kalau saya...
Saya perlukan ruang kerja aka SOHO
Sebab saya jenis OCD dan nak suasana tenang.
Saya lebih selesa kerja dalam suasana yang bebetul macam kerja. 
Amboii sangat ni!

Tapi...
Saya juga fleksibel.
Yelah, dah ada anak 3 ni
Lagi-lagi baby... kenalah fleksibel kan
Suka ke tak... kena jugak hadap

Mana-mana jer boleh buat kerja
Situlah saya buat

Contohnya bawak jer la turun laptop kat ruang tamu. 
Sambil buat kerja, jaga anak dan masak. 
Hahaha. Supermom la sangat kan. 
Tapi hakikatnya saya tak selesa kerja camtu. 
Mudah hilang fokus.

Tapi nak buat macam mana kan? 
Asalkan boleh buat kerja, hadap jer lah.

So... perlu ke tak ruang kerja atau SOHO ni terpulangla kat kita. 
Janji masyukkk :P

Korang pulak macam mana? 

Tuesday, March 21, 2017

5 Bau Latest Dexandra Her IN STOCK!

5 jenis bau ni, bau baru yang Dexandra keluarkan.

Nak dapat ni, memang sangat susah!

Setiap kali released, memang very limited.
Kami sesama agent dan dropship pun berebut hehe
Mula-mula harus la nak guna sendiri dulu kan.

Tapi, selalunya kami utamakan customer dulu.
Takper, demi korang kami lambat sikit merasa pun takper
Cukup la guna tester dulu amik bau hehe.

Sekarang (setakat saya update blog ni),
5 jenis bau ni saya ada stoknya tau

Kalau nak, sila cepat sebelum kehabisan
Stock are selling fast.

Ni 5 bau tersebut yer.
Love in White Creed



Gucci Bamboo

English Pear & FreeAsia by Jo Malone



Petite Cherie by Annick Goutal


Viva La Juicy



Nak beli boleh terus Whatsapp:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Monday, March 20, 2017

Beli Bunga Online

Susah sangat nak keluar rumah kan sejak dalam pantang.
Pastu, skang pulak dok kemaruk layan IG 
Pastu jumpa la IG personal shopper Ikea, Kaison dan SSF
Dia jugak jual barang deko pre-order dari Aussie

Wah buntang mata tengok.
Sekarang ni kan saya gila layan deko Scandinavian.
Geramnyaaa lahai.

Pastu, mulakan dulu mukadimah shoping tu dengan beli bunga dan daun hehe
Jadik ler kan sementara beli benda lain
*kalau ada rezeki.

Saya beli bunga tulip dan daun jurai-jurai





Tak sempat lagi dan belum ada mood nak gubah dan deko-deko
Tunggu dah bebetul sihat dan kira nak buat deko raya terus.

So, saya jadikan dulu bunga dan daun jurai tu sebagai props haha
Gigih snap gambar okey!




Banyak jugak snap gambar dengan macam-macam 'pose' gitu
Pastu, sempena hari Jumaat (saya snap jumaat lepas)
Saya bagi kat kawan dalam team Dexandra dan team Oh Wanginya
Semoga gambar tu semua dapat memukau mata customer. Amin.

Okey, bye!bunga

Saturday, March 18, 2017

Kaitan Bisnes: Usaha dan Janji Allah


Image may contain: text

Alang-alang bisnes, biar balik modal
Alang-alang bisnes, biar boleh bayar zakat
Alang-alang bisnes, biar boleh bantu diri, keluarga & orang lain
Alang-alang bisnes, biar memberi manfaat
Alang-alang bisnes, biar boleh bayar komitment
Alang-alang bisnes biar boleh berinfak dan sedekah
Alang-alang bisnes, biar boleh buat saving besar

Semuanya perlukan doa, tawakal dan usaha yang konsisten

Takder istilah harini join bisnes
Esok sales menderu masuk
Tapi, kalau dapat macam tu, syukurrr alhamdulillah
Jika tak, takper... usaha

Sentiasa upgrade ilmu
Amalkan dan bertindak

Takder istilah bisnes ni bukan rezeki aku
Bisnes ni tak sesuai untuk aku

Kita yang kena sesuaikan diri kita
Sebab apa yang kita fikir, itulah yang akan menentukan tindakan kita

Sabar sebelum Syabas!

Berminat nak bisnes sebagai Dropship Dexandra Perfume?

Whatsapp:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Friday, March 17, 2017

Cuti sekolah ni pegi mana?

Esok dah start cuti sekolah. Seronok seronok seronok!
Saya ni bila cuti sekolah atau wekeend pun, sukaaa sangat
Kalau certain ibu, dia lagi suka anak sekolah
Saya pulak suka dorang cuti, ada kat rumah
Life masa dorang sekolah lagi huru-hara rasanya hehe
Ni dah ada baby, rutin pun dah berubah

Hari ni day 44 bersalin
Saya dah makin sihat, cuma perut still sakit lagi
Saya melasak sangat jugak kot
Yelah, dok umah sendiri manada peluang nak rehat bebetul
Sobbb sobbbsss...

Ayra pun ok-ok jer
Bulat dah pipinya, lengan pun dah 'berketak' sikit
Siang tidur, malam tak lena... adusss!

Nek Jah dan adik ayu masih kat sini
Semua masih under control, sebab dorang tolong jugak
Cuma rumah jer la bersepah-sepah
Dah ramai rakyat jelata kan, susah nak berkemas sakan
Tabahla duhai mata dan hati
Nanti kita deko raya terus heheee.

Cuti sekolah ni, kami plan nak ke JB
Rumah kakak saya kat Taman Daya
InsyaAllah, pegi esok dan maybe stay seminggu kat sana

Nizam Ahad dah kena balik untuk kerja
Maybe Jumaat depan dia datang sana
Sabtu atau Ahad balik sini semula
Bertahun dah tak gi JB

Malam tadi, ber-whatsapp la kami 3 beranak
Hahha, Dania la ni gatal buat whatsapp group
Bak kata Nizam: Eleh, 3 orang pun nak buat group ke

Takpe, senang saya nak membebel dalam tu
Biar dedua orang tu terus baca secara berjemaah.


Cuba baca WA ni:


Seriusly saya lupa ada baby hahahhaa

Macam ni la kalau 6 tahun gap bersalin
Rutin harian dah berubah
Banyak benda baru nak kena adopt semula
Kekadang saya terfikir
"Ehhh, ye ke aku ada baby ni, ehhh, macam tak caya ada baby lagi"

Wahh... gituuuuu.

Bila tengok Ayra, rasa macam tak caya jer
Ada lagi budak kecikkkk dalam family kami
Hariz la paling sayanggg kat adik dia tu
Padahal sebelum ni dia bengang gila bila scan adik tu pompuan
Dia nak adik boy. Boleh main lawan-lawan (dia kan otromen)

Tapi...
Bila adik dah lahir, dia lagi concern daripada dania
Asal ada bunyik jer... terus dia akan cakap dengan nada lembut gila
"Kenapa Ayra Sopiya... nak susu yer... kejap ehh kejappp"

Kalau nenek mandikan adik pulak dia marah sangat
Sebab adik nanges, dia marah la.
"Nenek, jangan mandikan adikkkkk!"

Hahahaha.. sabor jer lah!

Tapi, bila tengok hariz tidur kan
Kesian pulak. 
Pandai dia bawak diri
Yelah, sebelum ni dia la mama dia dok belek kan
Walaupun dah 6 tahun, nak tidur pegang tangan mama lagi
Dia suka cium tangan saya ambik aura bau hahaha
Bila dia rasa dia nak cium, dia cium la
Umpama melepas rindu gituuu
Siap sedut hidu lama-lama tu, buat 'simpanan' bau

Nizam pun kekadang cakap
"Kesian tengok hariz, pandai dia bawak diri dah ada adik'

Ni Hariz yer, bukan Ayra.
Gap umur Dania & Hariz ialah 5 tahun.

Macam tu la kan. Normal la anak-anak macam tu
Manja macam mana pun, bila ada adik, dia akan sedar diri hehhee

Okey korang,
Selamat bercuti sekolah. 
Ni yang best tak kerja dah, buleh gi memana takyah ambik cuti hehe
Kalau kerja lagi, bukan senang nak cuti seminggu kan.

Till then, nanti saya akan bersiaran dari JB pulak
Oh! Bisnes Dexandra jalan macam biasa yer
Contact la kalau nak beli perfume atau nak join Dropship 

Cuti ke... apa ke.
Bisnes tetap jalan.
Hehhehehe... Bye!

Thursday, March 16, 2017

Harga dan Postage sebotol hingga 2 botol Dexandra Perfume

Basically, customer saya akan beli sebotol hingga 2 botol Dexandra perfume.
Maklumlah, beli sebotol murah
Beli 2 botol laaagiiii murah!
(Dapat less price dan free gift lagi tau beli 2 botol)

Anda juga mungkin nak tau, 
berapa harga perfume dan postage-nya kan?
Senang nak kira bajet nak membeli :)




Semenanjung:
RM65 + RM8 postage = RM73

Sarawak:
 RM70 + RM10 postage = RM80

Sabah:
 RM70 + RM11 postage  RM81


Harga untuk jumlah botol dari 3 botol dan ke atas, saya akan maklumkan semasa proses order. 

Semoga info ni membantu korang untuk membeli dengan berhemah.


Whatsapp:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Wednesday, March 15, 2017

Dania Safiyya vs Ayra Safiyya

Malam tadi saya share gambar ni kat FB dengan captions: Baby



Sekali... bersusun komen cakap tu Ayra!
Yup... saya belum lagi share gambar Ayra kat FB dan blog
Kat IG personal dah share (saya ada 2 IG, satu personal, satu biz Dexandra)
Kat IG personal tu, hanya family dan kawan rapat jer 
Sebab IG tu memang khusus untuk 'save' gambar kami
Muntah ijoo ler sesaper yang Follow IG tu yer hahaa.
Nasib korang ler kikikiiii.

InsyaAllah, soon saya akan share gambar Ayra
Nanti muntah ijooo pulak asik tengok gambar Ayra
Maklum ler, anak bongsu kan, eksaited tu lebih hehe.

Tapi, memang tak dinafikan pun
Muka Ayra sebijik sejibun dengan Dania!

Masa bersalin tu, Ayra ada problem pernafasan sikit
Pastu, sel darah putih dia tak normal (lebih banyak dari sepatutnya)
So, lahir jer kat nursery tu, dia dibekalkan dengan oksigen
Dalam 2 hari jugak la bergantung ngan bantuan oksigen tu

Saya pulak czer kan.
Dapat tengok dia masa nurse tunjuk waktu keluar dari perut tu jer
Sedih gilerrrr sebab tak dapat susukan dan pegang dia
Esok petang tu jer boleh pegi kat nursery tengok, pegang dan susukan dia
Itu pun saya kuatkan semangat cepat-cepat bangun belajar jalan
Hari kedua petang baru dapat tengok dia huhuuuu.

So, hari lahir tu, Nizam snap gambar dia (dari luar tingkap nursery)
Dapat la saya tengok gambar ajer

Ya Allah, memang sebijik sebentuk dengan Dania
Cuma, masa lahir muka Dania macam bengkak
Ayra elok jer, tak bengkak pun
Agaknya dia lahir awal 2 minggu, dania pulak awal 3 hari dari EDD.
Tu muka tak bengkak si Ayra ni
Hehhe, memandai jer saya ni :P

Sampai hari ni pun
Bila tengok Ayra, rasa Allah kembalikan kenangan Dania baby dulu
Rasa macam pegang Dania jugak!

Sebab tu kawan dan family yang tengok gambar Ayra
Dorang kata sebijik Dania.


Mata sama sepet dua beradik tu.
Bibir Ayra jer tak sama Dania. Dania jenis naik sket bibirnya hahaa.
Cenggini ke muka Ayra nanti?

InsyaAllah, bila sampai masanya
Saya share gambar Ayra kat sini

Tuesday, March 14, 2017

Deko ala Scandinavian

Related image

Semenjak dua menjak ni, saya dok gila layan IG
IG deko ala scandinavian uols!

Rasanya deko ala scandi ni, tak perlukan bajet besar sangat
Beli sikit demi sedikit lama-lama sendat rumah pun boleh
Sesuatuuu sangat ni... hahaha!

Meh la kita layan gambar yang saya google
Since malas nak bercerita kan, layan gambar sudaaaa
Lagi best!

Image result for dekorasi scandinavian


Related image


Related image


Related image


Image result for dekorasi scandinavian


Image result for dekorasi scandinavian


Image result for ruang tamu scandinavian


Image result for ruang tamu scandinavian



Image result for ruang tamu scandinavian


Image result for dekorasi ala scandinavian

Gambar dari google image tak lawa sangat
Kalau gambar dari IG...pergh!
Meleleh ailio tau.

Syok jer layan IG cuci mata tengok umah orang cantik-cantik jer
Terus berangan
Walaupun tak mampu buat cenggitu hahaha

Yang mampu...
Cuma beli pokok ni monstera!

Related image
Pokok monstera ni antara deko items penting untuk deko ala scandinavian


Image result for pokok monstera
Meh la berangan nak berdeko ala-ala scandinavian 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...