Posts

Showing posts from March, 2017

4 Jenis Bau Perfume Lancome

Image
4 beradik Lancome:
- Miracle
- Hypnose
- La Vie Est Belle
- Tresor Midnight Rose



Semua bau best. 
Ehhh, saper suka pepium Lancome? 
Gimme fiveeee. Saya suka!

Mujor ada Dexandra dapat merasa guna semua 4 beradik ni :)

Harga 4 botol ni cuma RM240. 

Kalau nak beli yang ori 4 botol serentak
Memang dalam mimpi jer la saya mampu hehehe.

Dengan Dexandra, borong 4 terus pun boleh!

Nak beli WA| 013 - 255 0727

Masalah yang cuba Dexandra Selesaikan

Image
"Arggghh... frustnya. Aku suka perfume berjenama, tapi harga mahal gila tu... rabak la poket!". Huhuuu"

"Omak aih... besarnya botol, dah la kaca pulak tu, susah nak bawak travel. Acaner nak mewangi masa travel ni". Ber-huhuuu la lagiiii".


"Aku dah beli perfume beratus-ratus rega ni, rugi la kalau bau tak tahan lama, kalau spray bebanyak kang cepat pulak abesnya". Ehhh, sambung huhuhuuuu lagi nampaknya ni.


Adekah korang pun alami masalah dan dilema macam nie?

Jika YA!

De'xandra boleh selesaikan masalah korang!



Apa tunggu lagi? Jangan biarkan diri anda diselubungi masalah hehehe.
Hubungi saya: Ayu Rashid | 013 - 255 0727

5S Lagi... Atas meja SOHO

Image
Bersambung entry semalam katernya! Dah siap kemas laci meja, moh ler beralih kemas atas mejanya pulak Bersepah ni, sebab baru balik dari JB Sabtu lepas. Seminggu kat sana, bawak laptop dan buku2 berkaitan bisnes Maka, berkemaslah semula... sebab saya takleh keadaan bersepah

SEBELUM *juling mata nengok ehh, camne nak dok buat kerja ni? 





SELEPAS *libas rambut!








Bilik SOHO dah kemas. Nanti nak kemas bilik lagi 1 OMG.... pitam tengok sejak saya balik dari berpantang ni Bersepah gilaaaaa... kacau jiwa raga tengok
Hmmm... kena slow-slow berkemas dalam keadaan takleh melasak. Susah ohhhh... 

5S Laci Workstation

Image
Nampak jer dari luar meja workstation ni macam kemas jer Tapi hakikatnya kat dalam laci tu... pengsan!
Asalnya kemas jer Tapi, biasa la... bila semua benda nak sumbat dalam tu Sampai plastik parcel poslaju yang beli barang online pun sumbat dalam tu Ni kes bila parcel sampai, bawak naik kat SOHO Bukak kat atas ni Tong sampah takder, jadi sumbat dulu dalam laci  Dengan harapan, nanti la buang Sudahnya berabad dok dalam tu
Tu belum kira rakyat jelata berdua tu punya kerja Dorang 2 beradik tu suka ambik kertas A4 dalam ni Tau jer la kan, bila nampak buku lain dalam tu nak tengok la
Nak berkemas dari sebelum bersalin lagi Tapi, tak terbuat-buat jugak.  Tak larat dan malas pun yer jugak hehehe
Sudahnya, petang semalam saya kemaskan  Sementara Nek Jah dan Ayah Su dorang ni ada sini lagi Dah dorang takder, rasanya tak terbuat dah ni












SELEPAS! syabbas mere bette *tepuk bahu sendiri*





Dah siap berkemas dalam laci, saya sambung kemas atas meja pulak Buku dan planner yang tak guna sangat, saya sim…

Kualiti atau Kuantiti?

Image
Kak erna saya nak jdi ahli dexandra , tapi rasanya terlalu ramai ahli kan ..? Tapi rasa seronok jer kalo dapat jual dexandra sebb saya suker sangt ❤?
Jawapan: Ya Alhamdulillah ahlinya ramai hanya pada kuantiti.. tapi

FAKTA PERNIAGAAN TENTANG 10% BUSINESSMAN AKAN TERUS KAN PERNIAGAAN selebihnya tertinggal ataupun beralih arah ..
Pada awlnya saya tak suker fakta ni.. sebb bagi saya semua orang layak berjaya .. Tapi selama saya berniaga ini yg biasanya terjadi banyak bukti yg saya boleh lihat sendiri.. depan mata saya ...
Dulu masa saya jual AAAA perfume, saya berniaga waktu tu selama 3 tahun juga fokus, saya supply n saya jual retail.. masa saya wat tu, saya banyak sangt pesaing.. yerlah nak daptkan pun kat GM JER.. 
saya nampak dalam beberapa bulan orang baru.. dan kemudian orang lama hilang.. people comes n go.. kat fb berlambak2 lah orang jual.. saya ckp saya akan cipta keunikkan sendiri.. jadi saya bertahan agak lama kerana kreatif n nekad berjaya.. saya buat mcm2 antaranya katalog sendir…

Jom berkenalan dengan Jo Malone

Image
Jo Malone ni di bungkus dengan kesegaran bau buah pear dan fresia putih, amber dan juga patchoulic dan sedikit bau kayu-kayuan. Ia di gelar "golden scent".

Top notes: Melon, Pear Middle notes: Freesia, Rose
Base notes: Musk, Patchouli, Amber, Rhubarb

Siapa perlu pakai Jo Malone? Kalau Jo Malone English Pear & Freesia adalah seorang perempuan, dia seorang yang womanly, friendly, kind, genuine, and warm. She’s always exuding elegant aura naturally.

Bila waktu sesuai memakai jo malone?
Cuaca biasa-biasa tidak terik. Mendung juga sesuai, wangiannya membuatkan rasa selesa & membangkitkan semangat.

Silage (trail) dan ketahanannya?
Sillage is moderate, within an arm length.
Tidak terlalu lembut & boleh bau pada jarak yang dekat.  Tidak terlalu kuat juga hingga wangi nya sampai dulu, orangnya blom nampak bayang lagi So, takde isu 👻👻👻👻👻

Ketahanan: Ketahanannya sekitar 2-3 jam di kulit dan lebih lama apabila spray di baju.

Menarik kan Jo Malone ni? Meh try, stok dah makin menyusu…

Gucci Bamboo by Gucci in the house!

Image
Tahitian Vanilla Sandalwood Ylang-ylang Bergamot Casablanca Lily Amber
Kombinasi bau-bau bahan untuk Gucci Bamboo by Gucci ni?
Pastinya ohsem!

Ramai dah jatuh cinta dengan bau Gucci Bamboo ni
Bau ekslusive engko!
Dah la harga murah berbanding yang ori.
Rugi kalau tak jadikan koleksi tau.


Cepat beli sebelum stok habis.
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Botak Sudah!

Image
Hari ni umur Ayra 51 hari.  Okey... kita botakkan kepala dia!
Nasib baik datang JB Ayah (abang ipar saya) tolong cukurkan. 
Nak harapkan papa mama, takuttt!
Sebelum 
Lepas ni, kita tunggu rambut Ayra tumbuh semula. 
Rambut Ayra ni jenis rambut halus dan sikit Sama macam Dania jugak.  Tak payah buat rebonding hehee.

50 Hari... Merayap sana sini sudah!

Image
Hari ni dah masuk hari ke-50 saya bersalin
Nama baby Ayra Safiyya.
Tapi nama fofular dia yang abang Alish bagi: Ayra Sopiya
Ni dapat lagi nama lagi fofular: Ayra Lego
Ayah Su dia bagi, sebab muka Ayra dah gebu, jadi segi 4 sama

Haha... memang berisi betul badannya
Kuat menyusu.
Masa lahir cinonet jer 2.3kg
Masa pegi inject untuk umur sebulan, berat dah dekattt 4kg!
Paed dan O&G cakap ni dah terlebih berat ni
Haa, cerah masa depan nak gebu macam Abang Alish ni.




Bercakap pasal hari ke-50 bersalin Saya masih lagi makan minum berpantang (sikit-sikitt la)
Kali ni kononnya nak jaga badan sebab nak sihat Ais pun konon at aleast 100 hari baru minum Kita tengok, mampu bertahan ke tak hahaha
Pastu, Nek Jah kan ada dok dengan saya sejak balik dari Keratong Lagi la makan kena berpantang lagi Dah tu... itu tak boleh, ini tak boleh Kenalah ikut!
Perut still rasa kebas lagi bahagian luar Bahagian dalam, masih sakit lagi Kalau banyak bergerak dan melasak, terasa sakit tu Ini ikut pengalaman, mau ma…

Perlu ke ruang kerja untuk WAHM?

Image
Perlu atau tak ruang kerja untuk WAHM ni  Bergantung pada individu  Dan juga jenis bisnes dari rumah yang dia buat.
Perkara macam ni subjektif.  Takder betul dan takder salah.  Tu memasing punya pilihan dan style kerja.  Asalkan kerja jalannnn dan kita selesa Kat memana pun boleh.
Dah kata nak suasana kerja yang fleksibel kan?

Kalau saya... Saya perlukan ruang kerja aka SOHO Sebab saya jenis OCD dan nak suasana tenang. Saya lebih selesa kerja dalam suasana yang bebetul macam kerja.  Amboii sangat ni!
Tapi... Saya juga fleksibel. Yelah, dah ada anak 3 ni Lagi-lagi baby... kenalah fleksibel kan Suka ke tak... kena jugak hadap
Mana-mana jer boleh buat kerja Situlah saya buat
Contohnya bawak jer la turun laptop kat ruang tamu.  Sambil buat kerja, jaga anak dan masak.  Hahaha. Supermom la sangat kan.  Tapi hakikatnya saya tak selesa kerja camtu.  Mudah hilang fokus.
Tapi nak buat macam mana kan?  Asalkan boleh buat kerja, hadap jer lah.
So... perlu ke tak ruang kerja atau SOHO ni terpulan…

5 Bau Latest Dexandra Her IN STOCK!

Image
5 jenis bau ni, bau baru yang Dexandra keluarkan.
Nak dapat ni, memang sangat susah!
Setiap kali released, memang very limited. Kami sesama agent dan dropship pun berebut hehe Mula-mula harus la nak guna sendiri dulu kan.
Tapi, selalunya kami utamakan customer dulu. Takper, demi korang kami lambat sikit merasa pun takper Cukup la guna tester dulu amik bau hehe.
Sekarang (setakat saya update blog ni), 5 jenis bau ni saya ada stoknya tau
Kalau nak, sila cepat sebelum kehabisan Stock are selling fast.
Ni 5 bau tersebut yer.











Nak beli boleh terus Whatsapp: Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Beli Bunga Online

Image
Susah sangat nak keluar rumah kan sejak dalam pantang. Pastu, skang pulak dok kemaruk layan IG  Pastu jumpa la IG personal shopper Ikea, Kaison dan SSF Dia jugak jual barang deko pre-order dari Aussie
Wah buntang mata tengok. Sekarang ni kan saya gila layan deko Scandinavian. Geramnyaaa lahai.
Pastu, mulakan dulu mukadimah shoping tu dengan beli bunga dan daun hehe Jadik ler kan sementara beli benda lain *kalau ada rezeki.
Saya beli bunga tulip dan daun jurai-jurai




Tak sempat lagi dan belum ada mood nak gubah dan deko-deko Tunggu dah bebetul sihat dan kira nak buat deko raya terus.
So, saya jadikan dulu bunga dan daun jurai tu sebagai props haha Gigih snap gambar okey!



Banyak jugak snap gambar dengan macam-macam 'pose' gitu
Pastu, sempena hari Jumaat (saya snap jumaat lepas)
Saya bagi kat kawan dalam team Dexandra dan team Oh Wanginya
Semoga gambar tu semua dapat memukau mata customer. Amin.

Okey, bye!bunga

Kaitan Bisnes: Usaha dan Janji Allah

Image
Alang-alang bisnes, biar balik modal Alang-alang bisnes, biar boleh bayar zakat Alang-alang bisnes, biar boleh bantu diri, keluarga & orang lain Alang-alang bisnes, biar memberi manfaat Alang-alang bisnes, biar boleh bayar komitment Alang-alang bisnes biar boleh berinfak dan sedekah Alang-alang bisnes, biar boleh buat saving besar
Semuanya perlukan doa, tawakal dan usaha yang konsisten
Takder istilah harini join bisnes Esok sales menderu masuk Tapi, kalau dapat macam tu, syukurrr alhamdulillah Jika tak, takper... usaha
Sentiasa upgrade ilmu Amalkan dan bertindak
Takder istilah bisnes ni bukan rezeki aku Bisnes ni tak sesuai untuk aku
Kita yang kena sesuaikan diri kita Sebab apa yang kita fikir, itulah yang akan menentukan tindakan kita
Sabar sebelum Syabas!

Berminat nak bisnes sebagai Dropship Dexandra Perfume?
Whatsapp:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Cuti sekolah ni pegi mana?

Image
Esok dah start cuti sekolah. Seronok seronok seronok!
Saya ni bila cuti sekolah atau wekeend pun, sukaaa sangat
Kalau certain ibu, dia lagi suka anak sekolah
Saya pulak suka dorang cuti, ada kat rumah
Life masa dorang sekolah lagi huru-hara rasanya hehe
Ni dah ada baby, rutin pun dah berubah

Hari ni day 44 bersalin
Saya dah makin sihat, cuma perut still sakit lagi
Saya melasak sangat jugak kot
Yelah, dok umah sendiri manada peluang nak rehat bebetul
Sobbb sobbbsss...

Ayra pun ok-ok jer
Bulat dah pipinya, lengan pun dah 'berketak' sikit
Siang tidur, malam tak lena... adusss!

Nek Jah dan adik ayu masih kat sini
Semua masih under control, sebab dorang tolong jugak
Cuma rumah jer la bersepah-sepah
Dah ramai rakyat jelata kan, susah nak berkemas sakan
Tabahla duhai mata dan hati
Nanti kita deko raya terus heheee.

Cuti sekolah ni, kami plan nak ke JB
Rumah kakak saya kat Taman Daya
InsyaAllah, pegi esok dan maybe stay seminggu kat sana

Nizam Ahad dah kena balik untuk kerja
Maybe Jum…

Harga dan Postage sebotol hingga 2 botol Dexandra Perfume

Image
Basically, customer saya akan beli sebotol hingga 2 botol Dexandra perfume.
Maklumlah, beli sebotol murah
Beli 2 botol laaagiiii murah!
(Dapat less price dan free gift lagi tau beli 2 botol)

Anda juga mungkin nak tau, 
berapa harga perfume dan postage-nya kan?
Senang nak kira bajet nak membeli :)



Semenanjung: RM65 + RM8 postage = RM73
Sarawak:  RM70 + RM10 postage = RM80
Sabah:  RM70 + RM11 postage  RM81

Harga untuk jumlah botol dari 3 botol dan ke atas, saya akan maklumkan semasa proses order. 
Semoga info ni membantu korang untuk membeli dengan berhemah.

Whatsapp:
Ayu Rashid | 013 - 255 0727

Dania Safiyya vs Ayra Safiyya

Image
Malam tadi saya share gambar ni kat FB dengan captions: Baby



Sekali... bersusun komen cakap tu Ayra! Yup... saya belum lagi share gambar Ayra kat FB dan blog Kat IG personal dah share (saya ada 2 IG, satu personal, satu biz Dexandra) Kat IG personal tu, hanya family dan kawan rapat jer  Sebab IG tu memang khusus untuk 'save' gambar kami Muntah ijoo ler sesaper yang Follow IG tu yer hahaa. Nasib korang ler kikikiiii.
InsyaAllah, soon saya akan share gambar Ayra Nanti muntah ijooo pulak asik tengok gambar Ayra Maklum ler, anak bongsu kan, eksaited tu lebih hehe.
Tapi, memang tak dinafikan pun Muka Ayra sebijik sejibun dengan Dania!
Masa bersalin tu, Ayra ada problem pernafasan sikit Pastu, sel darah putih dia tak normal (lebih banyak dari sepatutnya) So, lahir jer kat nursery tu, dia dibekalkan dengan oksigen Dalam 2 hari jugak la bergantung ngan bantuan oksigen tu
Saya pulak czer kan. Dapat tengok dia masa nurse tunjuk waktu keluar dari perut tu jer Sedih gilerrrr sebab tak dap…

Deko ala Scandinavian

Image
Semenjak dua menjak ni, saya dok gila layan IG
IG deko ala scandinavian uols!

Rasanya deko ala scandi ni, tak perlukan bajet besar sangat
Beli sikit demi sedikit lama-lama sendat rumah pun boleh
Sesuatuuu sangat ni... hahaha!

Meh la kita layan gambar yang saya google
Since malas nak bercerita kan, layan gambar sudaaaa
Lagi best!





















Gambar dari google image tak lawa sangat Kalau gambar dari IG...pergh!
Meleleh ailio tau.
Syok jer layan IG cuci mata tengok umah orang cantik-cantik jer Terus berangan Walaupun tak mampu buat cenggitu hahaha
Yang mampu... Cuma beli pokok ni monstera!


Meh la berangan nak berdeko ala-ala scandinavian